Blandade bönor på spanskt vis

Recept på blandade bönor på spanskt vis

Det här är en sallad som är full av nyttiga vitaminer och proteiner. Den är smaksatt med frisk mynta. Servera den gärna på tapasbordet men den kan även serveras till en vanlig måltid.

Detta spanska recept räcker till 4-6 personer.

Du behöver:

175 g bondbönor, på burk eller färska
115 g haricots verts, frysta eller färska
115 g sockerärter
1 schalottenlök, finhackad
6 färska myntakvistar
4 msk olja
1 msk sherryvinäger
1 vitlöksklyfta, finhackad
salt och peppar

Gör så här:

Om du använder färska bondbönor så sjuder du dem i lättsaltat vatten i 7 minuter och tar därefter bort skalet.

Koka upp vatten i en kastrull och lägg i haricots verts och låt det få ett snabbt uppkok.

Spola av båda bönsorterna under kallt vatten och låt rinna av.

Nu blandar du alla bönor med sockerärter och lök till en härlig blandning i en skål.

Dra av hälften av den doftande myntan och blanda med bönorna.

Vispa ihop olja, vinäger, vitlök och resten av myntan som du först har finhackat.

Krydda med salt och peppar.

Häll nu dressingen över bönorna och rör runt försiktigt så allt blandas.

Täck skålen med plast och ställ kallt tills du serverar den.

Testa detta recept på blandade bönor på spanskt vis