Champinjoner i vitlök – Tapas

Recept på Champinjoner i vitlök

Denna rätt är väldigt uppskattad på det spanska tapasbordet. Detta recept kallas för Champinones al Ajillo i Spanien. Så himla gott! Prorva och njut!

Tapas när det är som bäst!

Den är väldigt enkel att tillaga så jag tycker absolut att du ska prova.

Du behöver:

450 g champinjoner
4-5 vitlöksklyftor
olivolja
2-3 msk smör
salt och peppar
2 msk hackad persilja

Så här gör du:

Tvätta champinjonerna och skär dem i skivor.

Häll i lite olja i en stekpanna och klicka i lite smör.

Tillsätt vitlöken som du först pressat eller skurit i skivor.

Vitlökssmaken blir starkare om du pressar den.

När vitlöken har fått lite färg är det dags att lägga i champinjonerna.

Låt svampen steka tills all vätska försvunnit och de har fått fin färg.

Till sist saltar och pepprar du efter egen smak.

Häll över på ett fint serveringsfat och garnera med hackad persilja.

Här hittar du fler spanska recept på goda maträtter.

Testa absolut Recept på Champinjoner i vitlök

En reaktion på “Champinjoner i vitlök – Tapas

  1. Pingback: Spansk mat - Spansk matkultur

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *