Recept på Champinjoner i vitlök
Denna rätt är väldigt uppskattad på det spanska tapasbordet. Detta recept kallas för Champinones al Ajillo i Spanien. Så himla gott! Prova och njut!
Tapas när det är som bäst!
Den är väldigt enkel att tillaga så jag tycker absolut att du ska prova.
Du behöver:
450 g champinjoner
4-5 vitlöksklyftor
olivolja
2-3 msk smör
salt och peppar
2 msk hackad persilja
Så här gör du:
- Tvätta champinjonerna och skär dem i skivor.
- Häll i lite olja i en stekpanna och klicka i lite smör.
- Tillsätt vitlöken som du först pressat eller skurit i skivor.
- Vitlökssmaken blir starkare om du pressar den.
- När vitlöken har fått lite färg är det dags att lägga i champinjonerna.
- Låt svampen steka tills all vätska försvunnit och de har fått fin färg.
- Till sist saltar och pepprar du efter egen smak.
Häll över på ett fint serveringsfat och garnera med hackad persilja.
Här hittar du fler spanska recept på goda maträtter.