Crema Catalana med citron

Recept på Crema Catalana med citron och apelsin

Crema Catalana är en spansk dessert som kan liknas vid vår brylépudding. Crema Catalana är som namnet antyder en katalansk variant och är smaksatt med citron och apelsin.

Du behöver:

1 liter grädde
1 citron, rivet skal
1 apelsin, rivet skal
2 vaniljstänger
1 kanelstång
ca 1,3 dl socker
12 äggulor
farinsocker

Så här gör du:

Sätt ugnen på 95 grader

Du värmer grädden med citron- och apelsinskal, vaniljstänger med urskrapade
frön och kanelstång och låter det sjuda i ca 10 minuter.

Ta upp vanilj- och kanelstängerna.

Sedan blandar du socker och äggulor och vänder ner detta i grädden.

Därefter häller du upp i portionsformar och bakar mitt i ugnen i ca 1 timme.
helst i vattenbad.

Hit förbereds puddingen några timmar eller en dag i förväg och förvaras
sedan kallt.

När du sedan serverar kan du karamellisera ytan.

Då täcker du formen med farinsocker och bränner av med gasolbrännare så att
sockret smälter och bildar en knaprig yta.

Testa detta goda Recept på Crema Catalana

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *