Flytta till Teneriffa – Bo på Teneriffa

Jag är sugen på att flytta till Teneriffa, Los Cristianos

Vi har pratat om vår familjs situation här i Sverige med min frus sjukdom och min egen längtan efter Spanien med värme, sol och bad när man känner för det. Vi vill bo på Teneriffa!

Vi har bestämt oss för att flytta till Los Cristianos.

Jag har ju tidigare bott i Malaga nästan ett år och fick verkligen smak på Spanien med allt vad det innebär under den vistelsen där nere i södra Spanien.

Flytta till Teneriffa

Teide på Teneriffa. Flyttar du hit, så syns Teide från många platser varje dag. 

Det är mycket som skall klaffa om man skall göra en flytt med en hel familj till sydligare breddgrader, men jag är absolut villig att testa.

Det är lite kul hur sugen jag är på södra Teneriffa utan att ha varit där än. Lite komiskt, men jag har fått så mycket input i olika former under de senaste 8 månaderna, så det går inte att förbise.

Alla de tecken som uppenbarat sig i olika former, så vore man ju blind, döv och dum om man inte såg dem. Vi har fått ditt budskap Gud, Tack för dina fina små meddelanden.

Så. Vi har bestämt oss för att prova att bo en termin nere i Los Cristianos på södra Teneriffa.

(Denna post redigeras nu när vi har varit här nere i Los Cristianos en vecka.)

Det är bäst klimat för min frus sjukdom där och det finns chans på arbete, som jag kanske kan få. Vore guld om det fungerade!

Vi skickar ut lite ny energi i universum vad gäller flytt och arbete, så får universum konspirera ihop det åt oss och vi lovar att ta vara på chanserna när de kommer till oss.

Jag har ju även en hel del kunskaper vad gäller att skapa enkla och fungerande webbplatser som är optimerade för att synas och höras på Internet.

Jag har arbetat med webben och sökmotoroptimering tidigare och gör det även numera för privata webbplatser, så sådana arbeten kan jag ta åt mig oavsett vart jag är i världen.

Behöver du ha en enkel och välfungerande webbplast som syns på Google, så hör av dig till mig via kommentaren här nedan, så hör jag av mig till dig.

Flytta till Spanien

Santa Cruz på norra delen av Teneriffa är också vackert. 

På södra Teneriffa finns ju även chansen till olika former av vårdarbeten. Det kan vara lite speciellt att få tag på ett sådant här nere, men det finns som sagt chans till det.

Jag är utbildad undersköterska nu i december och det finns ju behov av just detta här nere i Los Cristianos. Många personer befinner sig här nere på grund av olika sjukdomar och de behöver hjälp i sin vardag. Pang. Där kommer jag med min utbildning in.

Vi får skicka ut lite energi om ett sådant, så kanske det dyker upp ett sådant vårdarbete också.

Skriv upp dig på nyhetsbrevet uppe till höger här på resesajten. Det är gratis!

Bor du själv nere på Teneriffa eller på någon av de andra Kanarieöarna?

Är du sugen på att flytta ner till värmen själv?

Skriv gärna en kommentar och berätta mer.

Vill du själv Flytta till Teneriffa – Bo på Teneriffa?

23 reaktion på “Flytta till Teneriffa – Bo på Teneriffa

 1. Annelie

  Jag har fastnat för Gran Canaria. Min första charterresa gjorde jag för lite mer än 10 år sedan. Hade fått pengar när jag fyllde år och ville iväg till värmen till ett bra pris. Kanarieöarna, ja tänkte jag. Men tänkte att jag ville till den ö som var varmast och solsäkrast och kom fram till att det skulle vara Gran Canaria så då blev det den ön. Tänkte att jag skulle åka till de andra öarna sen men det har inte blivit av. …för jag kände mig så hemma på Gran Canaria.

  Men det är ett väldigt stort steg….särskilt när man har familj och där man är ensam om att känna den här starka känslan av hemma som jag gör. Min man och mina barn tycker om att åka dit men det är inte samma sak.

  Förutom att jag känner mig hemma så mår jag så mycket bättre eftersom jag är också sjuk..Jag har fibromyalgi med inflammationer och klimatet där nere är underverk för mig.

  Nu kommer vi att flytta till det som är näst bäst, det blir en ö det också och vi kommer att lämna Sverige men det blir inte så långt. Vi planerar att flytta till Åland. 🙂 Det kommer också bli bra och jag kommer att fortsätta att åka till min favoritö. Och jag ska besöka de andra öarna också 🙂

  Hoppas att ni kommer ha det riktigt bra på Teneriffa!!! 🙂

  1. admin Inläggsförfattare

   Hej!

   Kul att du hittade hit och kollade just på din sajt 🙂

   Ja, värme gör underverk för sjuka svenska kroppar.

   Du får ha det bäst på den ön du kommer till 🙂

   Vi får det bra här nere hoppas även jag 🙂

  1. admin Inläggsförfattare

   Hej George!

   Hör av dig via mail eller Facebook när du behöver hjälp med webben.

   Vi skall allt ta och prova en termin eller två nere i värmen 🙂

 2. yaiza

  Sitter i skrivande stund och letar jobb på Teneriffa eller gran Canaria.
  Blir arbetslös nu på tisdag och längtar hem igen.
  Är född på las palmas och flyttade till Sverige när jag var sex år

  1. admin Inläggsförfattare

   Hej!

   Kul du hittade hit!
   Hoppas du hittar något passande arbete.
   Skriv gärna här igen om du får jobb och vad det blev!

   Petter

 3. Pingback: Hemma igen från Teneriffa - Spanien

 4. Pingback: Vi har börjat att sälja av saker här hemma

 5. Miaz

  Hej,
  Har bott och arbetat utomlands många år, olika länder och världsdelar.
  Inkl. Los Cristianos för länge sedan.
  Du verkar vara en driftig person. När jag läser din blogg får jag en känsla av att det kommer att gå lysande med jobb för dig på Teneriffa. Faktiskt är min känsla av att du kommer att kunna hitta så mycket jobb du vill ha.
  Kanske dina IT kunskaper kan vara intressanta för t.ex. hotell, lokala resebyråer, mäklare, andra privata företag etc. på Teneriffa, ingen aning om vad du har för IT kunskaper. Bara en tanke
  Läser att du utbildar dig till Undersköterska samt att du har bott i Malaga 1 år.
  Hur är det med dina spanska kunskaper?
  På Hospiten Sur, det stora sjukhuset heter på Playa de las Americas
  har de flera utlänningar som arbetar som en typ av assistenter just för språkens skull.
  De tar emot utländska patienter när de kommer till sjukhuset, tar emot patientens uppgifter, info om reseförsäkringar, varför man söker etc. Ser till att patienten fyller i ett formulär.
  Detta är bara en form av ”registrering”, innan man slussas vidare in i en väntsal där man får sitta och vänta tills det blir dags att träffa en läkare.
  Såg flera sådana inskrivningsassistenter där när jag kom dit med min gamla mor förra året.
  Inte en säkert att assistenterna är sjukvårdsutbildade utan kanske är det bara för deras språkkunskaper som de finns där. För att kunna assistera t.ex. svenskar på deras språk när de skall skrivas in. Vet ej huruvida dessa assistenter även tolkar sedan när patienten träffar doktorn? Själv har jag bra kunskaper i spanska och andra språk, så jag behövde ingen tolkning utan kunde kommunicera med läkaren på spanska och översätta till min gamla mor.
  hospiten.com/en
  Hospiten har även en flik om att jobba för dem…..
  Även om dom inte har något ledigt jobb nu som passar din utbildning, kan du ju skicka en CV ändå som en allmän intressanmälan med info om datumen du skall bo på Teneriffa.
  Utöver assistent jobbet vid inregistreringen, kanske de behöver någon undersköterska som kan svenska?

  Vidare finns det en ”personlig assistent” företag i Los Cristianos trakten.
  Såg deras annons någonstans när jag skulle till ”Los” förra året”. Men det företaget kanske du redan har koll på. Det kunde ju också innebära en arbetsmöjlighet för dig. Speciellt med tanke på att det ju finns många även skandinaver som övervintrar el. bor fast på södra Teneriffa..

  TELGE ASSISTANS
  telgeassistans.se/?id=2

  Kanske det vore en typ av jobb som du skulle kunna få?

  Här en annons om Personlig assistent Teneriffa för en Vintersolbesökare.
  vakanser.se/jobb/personlig+assistent+pa+teneriffa+betalt+boende+jobba+vart+tred/
  Datumet har passerat för jobbet, men kanske det företaget i Sverige har fler patienter som skall till Vintersol. Förresten, klart du skall kontakta Vintersol också och se om de har några jobb att erbjuda hos dem eller om de känner till brukare som behöver personlig assistent.

  Här kommer ännu en annons jag just ser när jag googlar på Yahoo Sverige, där en annan svensk förmedling söker pers. assistent till en svensk brukare. Datumen passar inte dina flyttplaner, men varför inte ringa upp förmedlingen i Sverige och presentera dig samt berätta om dina flyttplaner och vad/när du vill jobba med. De kan ju få/ha andra brukare som skall till Vintersol och söker personlig assistent under den perioden du är på Teneriffa.
  Rehab till Vintersol nu för tiden kanske bara är på 1-2 månader, men det kanske finns fler brukare som skall till Vintersol under ditt Teneriffa år?
  Personlig assistent sökes Inlagd:
  Email:
  Telefon: 2014-12-02
  kenth.malarglimt@tyfonmail.se
  +46730505900
  Mälarglimt Assistans AB är ett privatägt företag som med tillstånd av Socialstyrelsen arbetar med personlig assistans till personer med ett varaktigt funktionshinder. Vi söker nu en personlig assistent till en av våra Brukare som kommer att vistas på Teneriffa (Los Cristianos) mellan 17/3 – 2/5 2015. Brukaren är en 58-årig kvinna som är i behov av stöd och hjälp för att klara sin vardag. Hon förflyttar sig med elrullstol och är aktiv och gör många aktiviteter trots sitt funktionshinder. Arbetstiderna är dag, kväll, natt (en mindre del av detta arbetspass består av jourtid) och helg enligt schema. Arbetet omfattar del- eller heltid med start 17/3 2015.

  Alltså, om du inte redan har gjort det så googla på
  personlig assistent los Cristianos
  personlig assistent Teneriffa

  Ser nu att det ligger inne flera annonser på svenska på: personlig assistent Teneriffa, jag är inne på Yahoo Sverige

  googla även på engelska och spanska, kan ge andra resultat än om du googlar på svenska

  Vill man jobba så tror jag att det finns tusen och en olika saker man kan jobba med i ett stort turistområde som södra Teneriffa. Även t.ex. som hotellreceptionist, även om du aldrig jobbat med det tidigare. Börja kolla med förstaklasshotellen om du är intresserad av sådant jobb. Kolla t.ex. de svenska researrangörerna, vilka förstaklass hotell de har i Los och på Americas. Kolla upp hotellens hemsidor och om de har någon flik för jobs, eller så skicka cv till ett antal hotell som har svenska resenärer. Ju högre hotellkategori, desto bättre lön kanske? Eller i alla fall desto bättre drickspengar? Bara en tanke…

  LYCKA TILL, ALLT KOMMER GÅ LYSANDE FÖR DIG OCH DIN FAMILJ OCH NI KOMMER ATT HA ETT FANTASTISKT ÅR PÅ TENERIFFA.
  Tror absolut att det är jättebra för barn att få bo utomlands under en period, kortare som längre. Inget negativt alls. Man lär språk, sociala koder, om kulturer och en massa annat som barn i Sverige inte får lära sig. Och även om det skulle innebära att barnen kanske måste gå om något år i Sverige senare ifall ni blir utomlands länge, så är det värt utlandsåren.
  och vem vet, kanske blir ni kvar på Teneriffa, skapar er ett liv där. Barnen integreras och hittar utbildningar där. Turismen är enorm och erbjuder en mängd jobbmöjligheter.
  Barnen kommer att lära sig spanska och kan ju svenska. Så lär de nog engelska.
  Kan de även lära sig tyska så vore det helt perfekt. Då har de en massa bra språk men även utan tyskan helt ok. Svenska, spanska och engelska kommer man långt med inom hotell och turismbranschen. Varför flytta åter till Sverige över huvudtaget?
  Efter mina många utlandsår…. om jag hade kunnat välja hade jag aldrig flyttat åter till Sverige.
  Vad skall jag här och göra, bara undrar… Längtar ut igen, varje dag, på heltid helst.
  Går inte att flytta ut just nu, andra omständigheter binder upp mig.
  Längre fram får vi se.. ya veremos.

  Saludos
  Miaz

  1. admin Inläggsförfattare

   Hej!

   Tack för en riktigt fin kommentar!
   Känns att du lagt ner tid och energi på att svara!

   Tackar ödmjukast för tips och råd!

   Skall kolla in dessa i helgen.

   Stor kram till dig!

   Kram Petter

   1. Rebecca Thomsson

    Läser din blogg och blir så glad av er iver och beslutsamhet! Har oxå ont i kropp och vill till solen☀️ Ska påbörja min tankeresa och först se över möjligheter att få tjänstledigt ett par månader! Jobb verkar ju finnas om man letar och är öppen för alla förslag!
    Lycka till på er resa:)

    1. admin Inläggsförfattare

     Hej!

     Tack för härlig input!
     Kör allt du kan, så skall du se att det går.
     Fokus och envishet är allt som behövs.

     Ja, det blir härligt för vår familj.
     Jobb finns.

     Ha det bäst tills vi hörs igen!

     Petter

  2. Rebecca

   Så härligt positiv läsning från en med många erfarenheter och goda tips! Tack! Tänker också påbörja min resa till Teneriffa under längre tid, än så länge endast i mina tankar men tror att min onda kropp skulle må bra av denna ö av stora möjligheter! Ska börja beta av alla dina tips:)
   /Rebecca

 6. Pingback: Vi säljer av saker här hemma i Falun inför flytt

 7. Sofia

  Hej,
  vi är en familj med fyra barn, varav ett är drabbad av en autoimmun sjukdom. Vi flyttade för två år sen till södra Frankrike men har nu hittat ett hus på Teneriffa där vi skulle kunna odla och leva till stor del självförsörjande, vilket vi gör här med.
  Jag blev intresserad av att få höra mer om er och om du vet något om hur bra sjukvård det är på Teneriffa?
  Vår son behöver inte vård ofta på sjukhus, men skulle det behövas är detta en grundsten för vår familj.
  Det vore också kul, om vi flyttar dit, att ha kontakt med Svenskar dom bor där!

  Allt gott!

  Sofia

  1. admin Inläggsförfattare

   Hej Sofia!

   Vad roligt att du hittat hit till bloggen och även till Teneriffa!

   Spännande! Vi gillar oxå odling och skulle även vi vilja vara självförsörjande.

   Sjukvården är bra och jag kan hjälpa dig med mer information om du vill via tex Facebook eller så.

   https://www.facebook.com/petter.hedman – Länk till min Facebook. Adda så kan vi prata mer där.

   Vore ju jättekul att ses nere på ön. Vi kommer ner 2:a augusti och stannar länge. Riktigt länge 🙂

   Hör av dig igen och adda gärna på fejjan.

   Petter

 8. Pingback: Nu bor vi hos svärmor och svärfar innan flytt till Spanien

 9. Pingback: Köpt ny cykel för skön träning | Träning, kost och näringslära

 10. Beatrice Gustafsson

  Hej!

  Vi är en familj på två vuxna och en tjej på 10 år som har varit på Teneriffa Playa de las Americas några gånger och förälskat oss i ön. Planerar nästa vinter att stanna två månader, januari och februari. Våran dotter skulle då gå i den svenska skolan i Los Cristianos. Har tittat på lägenheter att hyra på olika hemsidor men upplever att de har varit så dyra. Är det någon som har eller känner någon som hyr ut lägenheter så ta gärna kontakt.

  1. admin Inläggsförfattare

   Hej!

   Välkomna hit 🙂 Det är lite dyrare att hyra just vintertid kan jag uppleva. Var ute i god tid och sök runt. Det är även bra att nyttja kontakter här nere om ni har sådana. Hör om det finns via skolan också, de brukar veta en del om uthyrning. Om du skickar ett mail till mig via kontaktformuläret här så kan jag hjälpa dig med en kontakt.

 11. Åsa

  Hej och vad härligt att flytta från Sverige till soliga Teneriffa!
  Besöker ön för första gången nu i november med familj & släkt på grund av födelsedagskalas. Min sambo & jag har redan pratat om att det vore intressant att prova bo och jobba där nov – jan, eller till och med lite längre beroende på jobbtillgång. Vi bor i Stockholm. Han är amerikan, målare & basebollcoach. Jag är svensk, född i norr, jobbar med kundservice + sociala medier.
  Hoppas att allt går bra för er! 🙂

  Vänligen,
  Åsa

  1. admin Inläggsförfattare

   Ja, vi trivs riktigt bra här!

   Det är en annan vardag än i Sverige. Lite lugnare och mycket varmare 🙂 Livet är enklare.

   Enda minuset som vi ser det är att det är långt till släkt och vänner. Samt kan vara tufft i vissa perioder att få arbete här nere. Man måste vara lite om sig och kring sig.

 12. Pingback: Skall bloggen leva kvar? - Resa till Spanien

Kommentarer inaktiverade.