Nu bor vi i Spanien – Teneriffa

Vi har äntligen landat i Los Cristianos

I fredags fick vi egen lägenhet efter att ha varit inneboende under nästan 3.5 månader. Det har tärt på oss att inte kunna vara vår familj. Att få vara själva en stund ibland, men nu är vi det igen.

Vår egna familj med nästintill uppackade väskor. Det är bara min väska kvar att packa upp 🙂

Vi tackar svärfar, svärmor, farmor, Ann och Jasper för att vi har bott hos er under en period! Tack så mycket!

Ni har hjälpt oss riktigt mycket! 

Vi fick lägenhet med riktigt bra läge! Nära till skolan, havet och centrum här i Los Cristianos. Det gick snabbt att ordna och jag fick en jättefin kontakt via Teneriffa forum på Facebook.

Tack Lena för snabb lösning av lägenhet! 

Vi trivs jättebra! Här vill vi bo!

Lägenhet Los Cristianos

Imorgon skall barnen börja skolan och vi var på samtal igår för att de skulle få träffa sin lärarinna samt få information och lite annat. Svenska skolan Teneriffa känns riktigt bra!

Vilka fina personer som driver den skolan!

Det skall bli bra att barnen kommer igång med skolrutinen och det skall bli kul att se de lära sig både engelska och spanska detta året. Spanska har de varje dag på schemat och det skall bli så kul att se hur de lär sig ett nytt språk. Ett språk de har nytta av hela livet om de vill.

Jag och frugan skall absolut bättra på vår spanske även vi. Jag kommer ihåg mer än vad jag själv trodde från mitt år i Malaga för 20 år sedan och jag e sjukt sugen på att lära mig prata flytande. Här skall det pluggas! Även frugan är sugen på att komma igång med spanskan. Riktigt roligt!

Jag tror man vinner i längden om man kan språket någorlunda. Man behöver inte kunna allt, men vardagspratet kommer man långt med. Det är så jäkla kul att förstå och kunna göra sig förstådd. Kanarierna blir så glada om man kan språket och de får en helt annan respekt om man svarar på deras språk. En självklarhet.

Du som läser och bor här nere och inte kan prata spanska. Sätt igång! 🙂

Elin i Los Cristianos

Vädret har varit blandat sedan vi kom ner och det är faktiskt bara skönt. Moln är numera välsignade och inte hatade av herr Hedman! 🙂 Solen är varm nu i augusti och värmen ligger på ca 25-32 varje dag i skuggan. Varmt, men hellre det än kyla. I hate kyla!

Los Cristianos är en härlig stad och jag har träffat riktigt sköna härliga människor bara på den korta tiden vi varit här nere. Det finns många sköna typer! Atmosfären här är helt annorlunda än hemma i Sverige. Man har inte riktigt tid för trivialitet, som stress, skynda, hinna med mer, tidspress och en massa uppbokad tid för olika aktiviteter, som egentligen inte ger nåt.

Här fokuserar man på det väsentliga!

Nämligen att må bra!

Man tar sig tid att njuta. Även i vardagen. Det är precis det som jag sökt. Stressen i Sverige tar död på det spontana. Här har man tid för spontana möten och folk man träffar mår bra och har en mer avslappnad attityd tycker jag. Riktigt skönt!

Just nu är det semestertider för spanjorer, engelsmän och italienare. Det är ett helt annat klientel här nu än sist vi var nere i november. Vintersäsongen är full av folk med olika handikapp, om man får säga så. Även folk som vill slappa och ha det bra i värmen.

Det är många som är här nere på rehab och läker kropp och själ. Vilket är underbart att göra här. Skandinaver är det gott om på vintersäsongen och det är då det är svårast att få tag på boende här nere. Så skönt att vi hittade en lägenhet nu innan och att det gick så snabbt!

Swedish Corner Los Cristianos

Vi har fyllt dagarna med mycket bad i poolen och havet. Barnen älskar att simma, dyka och snorkla samt åka bodyboard i vågorna.

Närheten här i Los Cristianos gör att det snabbt går att komma ner till beachen utan en massa restid, tid i bil eller annat som står i vägen. Allt ligger nära och det går enkelt att ta sig överallt.

Det finns inget behov att äga en egen bil just känns det som. Så vi kommer köpa cyklar för att ta oss runt. Bussar går det gott om runt hela ön och vill, så kan man hyra bil relativt billigt för längre egna turer runt på ön.

Det är även folk ute i stort sett fram till 01-02 på natten här, så man ser alltid någon när man är ute och rör på sig vilket jag gillar. Stängda städer vid 18 på kvällen är inget för mig. Den sköna attityden gör även att man själv relaxar ner sig på ett så skönt sätt!

Jag älskat det här om du nu inte har förstått det! 😉

Barnen älskar även detta har vi märkt!

Som förälder vill man ju sitt barns bästa och det har varit en fundering om det är bra för barnen och det kan jag säga att det är. De myser runt och trivs som fiskar i vattnet även när de är på land.

Även skönt att som förälder känna förtroende för skolan och personalen där. Det känns som sagt toppen och jag har hört av andra föräldrar att barnen lär sig mer när det är mindre grupper. Vilket är en självklarhet egentligen.

Stora klasser som det är i Sverige tror jag inte alls på faktiskt. Pedagogerna hinner inte med barnen i stora klasser och de som behöver mer hjälp får inte alltid det.

Det blir toppen här!

solnedgång Los Cristianos

En annan sak som vi har funderat på och verkligen förstått på djupet är att man behöver inte en massa saker. Punkt slut! Du behöver inte äga en massa saker. Sälj, ge bort eller släng.

Saker tynger ner dig och du blir uppbunden av saker. Nu när vi flyttade ner hit hade vi 6 resväskor och 4 handbagage.

Thats it! Det är även allt vi äger. Allt annat har vi gjort oss av med. Det är superskönt!

Nu när vi fick tag på lägenheten, så körde vi hit väskorna och flyttade in. Det är möblerat med IKEA möbler och allt e najs! Så enkelt! Så bra! Några fina egna bilder på familjen ger det en personlig touch. Det räcker!

Jag menar. Hur många ljuslyktor behöver du egentligen? Eller gardiner? Eller nya sofföverdrag? Ge upp nu och släpp loss istället. Gör livet till ett äventyr och inte en shoppingrunda!

Vi trodde att det skulle vara svårt att göra oss av med våra ägodelar, men det har varit enklare än man kan tro. Vi känner inte det minsta ånger utan bara lättnad. Det är nästan lite konstigt att det inte känns konstigt om du förstår hur jag menar?

Vi tror även att barnen lär sig att prylar inte är hela livet utan att upplevelser och möten med människor betyder mer. Vi har även massa mer tid med barnen har vi märkt.

Nu jobbar ju inte jag men närheten till allt och även närheten till barnen vad gäller en stresslös vardag är så skön. Den feelingen och närheten skall jag behålla framöver och ha en form av semestermood helst livet ut. Även när jag sedan kommer att arbeta.

Jag är färdig med stress och annat usch i livet och nu är det dax att leva på riktigt!

Nu är det dax för ett liv i flipflops! Låter inte det skönt?

Är du på vippen att göra en livsförändring själv, så sätt igång! Livet går inte i repris. Det är nu! Du kan mer än du tror och du kan lösa allt bara du håller fokus!

Jag vill även passa på att tacka och säga hej till alla som följer denna enkla blogg! Jag har träffat flera av er här nere och det är fantastiskt kul att få ett ansikte och heja lite. Ni är nya vänner!

Ser du mig här nere i Los Cristianos så heja gärna.

Los Cristianos Hamn kvällstid

Jo en sak jag kom på såhär i sista sekunden innan jag skulle publicera detta inlägg. Här nere är det inte en massa hets om olika saker. Man är liksom utanför allt sådant och folk bryr sig inte så jäkla mycket om andra. Hur de ser ut. Vad de kör för bil eller vilken lägenhet eller hus de bor i.

Folk här skiter lite mer i allt sådant tjafs och njuter mer av livet. Man tittar inte på gräset på andra sidan utan vattnar sin egen gräsmatta och det gillar jag. Eller älskar jag skall jag säga.

Nu är det over and out för nu. Mat och ett dopp i poolen!

Kör allt du kan! Livet är kort! Njut!

21 reaktion på “Nu bor vi i Spanien – Teneriffa

 1. Mona Hedberg

  Jeg vil gjerne følge med på din blogg. Min kjære familie skal flytte til La Gomera. De har to barn, en gutt på 14 og en gutt på 10. Og jeg vil gjerne følge med på deres erfaringer på Tenerife.

  Mvh. Hilsen farmor Mona Hedberg.

 2. Stina

  Kul läsning 🙂 Vi är i funderingarna på att flytta till teneriffa av i princip samma anledningar. Kommer definitivt fortsätta läsa 😀

 3. Annelie Birgersson

  Ett stort Tack här oxå.. Kommer att följa din blogg med spänning och kommer så småningom och hälsar på nere på ön. Ha det så gött..

 4. vett

  Kul att ni har det bra. Ta gärna upp lite mer detaljer. Vad kostar skolan? Hur ser en månadsbudget ut? Hur ser en normal dag ut?

  1. admin Inläggsförfattare

   Hej!
   Vi får se om jag sammanställer månadsbudget eller inte.
   Det är ju helt individuellt och personligt med ekonomin.
   Som sagt, får se hur jag gör framöver.

   Förstår intresset av det dock.

 5. Robin

  Hej, denna hemsidan är absolut en av de bästa sidorna om man vill in och leta information om Spanien.
  Jag skulle gärna vilja se en guide på hemsidan om hur det går till om man vill starta företag i Spanien.

  Mvh Robin

  1. admin Inläggsförfattare

   Tack för feedback 🙂

   Jag skall se med en kompis om han kan hjälpa mig i ämnet starta företag i Spanien.
   Kan han det så skriver jag kanske en guide om detta ämne framöver.

   1. Robin

    Låter ju helt perfekt!
    Lycka till med livet på Teneriffa, jag har själv varit bosatt där i tre månader men var tvungen att åka hem. Ska nog ner en sväng snart igen! Underbart vinterväder, billigare än Sverige och Teneriffas invånare är trevliga mot turister.

    1. admin Inläggsförfattare

     Ja här är det gott att vara.

     Kom ner igen!

     Ja de är trevliga mot turister och långboende.

 6. Jocke Dahlin

  Vad roligt att ni äntligen har kommit ned. Jag och familjen är själva på väg i mars-april för en längre vistelse och läser med mycket intresse och spänning era strapatser. Har ni lärt er någon spanska? Är också intresserad av att ni räknar på vad allt kostar där nere och även lite mer kring ert boende i någon inlägg…

  1. admin Inläggsförfattare

   Hej!

   Kul du gillar att läsa inläggen här på sajten!

   Det är värt allt att provbo utomlands en period eller bo borta ett par månade för att få lite sköna vardag. För det är den, skönare alltså.

   Vi får se om jag skapar ett inlägg med kostnader etc. Det är ju rätt personligt och individuellt hur mycket pengar det går varje månad, men skall se om jag sätter ihop en generell bloggpost om vad det kostar att leva här nere.

 7. Maria

  välkommen till Teneriffa! 🙂 jag har också märkt av det där att det är skönt att bli av med en massa extra och att man mår bättre om man inte har så himla mycket prylar. Fast man hinner nu alltid samla på sig nytt och har efter några år betydligt mera än man tror, fast det mesta är ganska lätt att göra sig av med ifall man bestämmer sig för att flytta till nåt nytt land 🙂 Enbart ett fåtal prylar/saker har sist och slutligen ett emotionellt och verkligt värde. 🙂

  1. admin Inläggsförfattare

   Ja man kan snabbt bygga upp med nya saker absolut!

   Finns mycket fint att handla här nere 🙂

   Vi har bestämt oss för att alltid ha färre saker framöver oavsett vart vi bor och allt måste fylla en funktion annars köper vi inte det. Helst då en praktiskt funktion, så att saken kommer till nytta.

   Som du nämner kan man ju även göra sig av med de nya sakerna snabbt och enkelt om man vill det.

 8. Camilla Rantis

  Hej!
  Wow va underbart att läsa din blogg du skriver så jag får rysningar på kroppen och jag känner så igen mig i många av dina känslor och tankar om Sverige.
  Jag hittade din blogg då jag liksom du lessnat på mörker och kyla, så från ett grått Hälsingland flyttar jag nu ner till Barcelona för att plugga och jobba….
  Jag är mitt uppe i det kaos som ni har varit i fast utan barn dock, men slänger
  , säljer och packar för fullt….
  Den 28/9 har jag en enkelbiljett till Barcelona….
  Följer gärna din blogg för att se hur det går för er!

  1. admin Inläggsförfattare

   Hej!

   Vad roligt att du gillar bloggen!
   Det är en ynnest att få vara en liten del av inspirationen du känner!

   Bra jobbat och kör på för fullt även de dagar du känner att det går lite upp och ner.

   Du kommer inte ångra dig. Barcelona är en underbar stad. Har varit där tre gånger. Finns så mycket spännande att uppleva där.

   Landet lagom, alltså Sverige finns kvar och vill du av någon anledning åka dit igen, så är det det bästa landet i världen att börja om i och det står alltid kvar. På det sättet är Sverige det bästa landet.

   Njut av din resa som du påbörjat och kul att du vill följa min sajt!

   Kör hårt!

 9. Mika

  Hej,
  Wow så kul att följa er! Följde Maria Argrell när flyttade till Barcelona och nu blir det er istället 😉 Är sugen på göra det själv och var på väg en gång i tiden men fick förhinder, så bytte fru så är mer sugen på det själv. Men har lite att ordna upp här först!

  Lycka till och njut nu!

Kommentarer inaktiverade.