Oliver med apelsin och citron

Recept på Oliver med apelsin och citron

Jag fullkomligt älskar oliver och när jag provade detta recept blev jag glatt överraskad. Så gott med citrussmakerna tillsammans med alla andra kryddor.

Du behöver:

2 tsk fänkålsfrön
2 tsk spiskumminfrön
3-4 dl gröna oliver
3-4 dl svarta oliver
2 tsk rivet apelsinskal
2 tsk rivet citronskal
3 schalottenlökar, finhackade
1 krm mald kanel
4 msk vitvinsvinäger
5 msk olja
2 msk apelsinjuice
1 msk färsk mynta, hackad
1 msk persilja, hackad

Gör så här:

Först torrsteker du fröna i en torr tjockbottnad kastrull och skakar pannan flitigt tills
fröna börjar poppa och den härliga doften kommer.Lyft då bort från plattan och låt svalna.

Nu ska du hälla oliverna, skalen från apelsin och citron, schalottenlök, kanel och de rostade fröna i en skål.

Ta fram en annan skål till dressingen. Blanda vinäger, olja, apelsinjuice, mynta och persilja väl.

Häll nu den härligt doftande dressingen över oliverna och blanda alltsammans.

Täck över med plastfolie och låt stå kallt före servering.

Man kan gärna låta oliverna stå och dra 1-2 dygn för att få fram ännu mer smak.