Spansk potatis – Recept

Recept på Spansk potatis

Det här är ett recept på potatisar som är riktigt krämiga och goda och har ett sting av hetta i sig. Man kan servera den antingen på tapasbordet eller vid andra måltider.

Spansk-potatis

Bilden visar papas arugadas. En annan potatisvariant i Spanien. 

För 4 personer behöver du:

2 msk olja
500 g potatis, skurna i mindre bitar
1 gul lök, skivad
1 grön paprika, strimlad
1 tsk chilipulver
1 tsk senap
3 dl krossad tomat, silade
3 dl grönsaksbuljong
salt och peppar
hackad persilja till garnering

Så här gör du dessa spanska potatisar:

  • Hetta upp olja i en stekpanna och stek potatis och lök under omrörning några minuter.
  • Nu tillsätter du paprikastrimlorna, senap och chilipulver och steker ytterligare några minuter.
  • Sedan rör du ner tomater och buljong och låter allt koka upp och då sänker värmen och låter allt sjuda i ca 25 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  • Nu kryddar du efter smak med salt och peppar.
  • Till sist lägger du över potatisen i en varm och vacker skål och garnerar med persilja.
  • Man kan även servera potatisen när den kallnat. Den är lika god både varm och kall.

Testa detta goda recept på Spansk potatis