Recept på Spansk potatis
Det här är ett recept på potatisar som är riktigt krämiga och goda och har ett sting av hetta i sig. Man kan servera den antingen på tapasbordet eller vid andra måltider.
Bilden visar papas arugadas. En annan potatisvariant i Spanien.
För 4 personer behöver du:
2 msk olja
500 g potatis, skurna i mindre bitar
1 gul lök, skivad
1 grön paprika, strimlad
1 tsk chilipulver
1 tsk senap
3 dl krossad tomat, silade
3 dl grönsaksbuljong
salt och peppar
hackad persilja till garnering
Så här gör du dessa spanska potatisar:
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek potatis och lök under omrörning några minuter.
- Nu tillsätter du paprikastrimlorna, senap och chilipulver och steker ytterligare några minuter.
- Sedan rör du ner tomater och buljong och låter allt koka upp och då sänker värmen och låter allt sjuda i ca 25 minuter eller tills potatisen är mjuk.
- Nu kryddar du efter smak med salt och peppar.
- Till sist lägger du över potatisen i en varm och vacker skål och garnerar med persilja.
- Man kan även servera potatisen när den kallnat. Den är lika god både varm och kall.