Recept på Tomat- och olivsallad
Denna enkla sallad innehåller tomat och oliver som passar väldigt bra ihop. Den kan serveras
både på tapasbordet och till en vanlig måltid.
Detta spanska recept räcker till 6 personer.
Du behöver:
2 msk rödvinsvinäger
5 msk olja
1 finhackad vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver
salt
4 skalade och tärnade tomater
12 oliver, fyllda med ansjovis eller pimiento
1/2 gurka, skalad och tärnad
2 schalottenlökar, finhackade
1 msk inlagd kapris
2-3 huvuden endivesallad
Så här gör du:
Börja med att vispa ihop vinäger, olja, vitlök och paprikapulver till dressingen.
Salta efter smak och ställ sedan den åt sidan.
Nu häller du tomater, oliver, gurka, löken och kapris i en skål.
Häll över dressingen och blanda försiktigt ihop allt.
Till sist klär du 6 fina små skålar med endivebladen.
Skeda upp salladen i skålarna och den är nu färdig att serveras.