Vad skall du leva av då på Teneriffa?

Frågan om arbete och pengar var stor innan avflytt till Teneriffa

Innan vi flyttade ner till Los Cristianos här på Teneriffa, så var det många som undrade hur vi skulle försörja oss. Vad jag skulle tjäna mina pengar på. Vilket arbete jag skulle ha och om jag verkligen skulle få något arbete eller tjäna några pengar alls.

Bild Teneriffa

Det är gott här nere på Teneriffa. 

Det var många som undrade ur en nyfiken och undrande synvinkel, sedan var det även de som inte ville att det skulle funka för oss här nere och de frågade ur en avundsjuk och näsvis synvinkel.

Jo, det är lätt att se skillnad och alla har rätt att vara hur de vill, men den svenska avundsjukan kan verkligen förvränga folks huvud och få fram de mindre bra sidorna hos folk.

Se på livet med glada och omtänksamma ögon

Jag säger inte att vi är unika eller fantastiska som har gjort denna flytt hit ner. Vi var mer tvungna att göra den av hälsoskäl och det är lätt att glömma bort. Vi såg ingen annan utväg faktiskt. Det viktiga är dock att vi faktiskt gjorde det. För det krävs en del mod och kraft för att flytta hit helt klart. Fegisar får aldrig kyssa de vackra flickorna och det är samma med Teneriffa. Teneriffa blir helst kysst av de modiga människorna. 😉

Men åter till frågan om vad jag skall leva av här nere på Teneriffa.

Vi har ju gjort en noggrann avvägning om det skulle gå och har inte chansat med denna flytten av oss själva och barnen, som en del trodde. Vi gjorde en kalkyl ekonomiskt, själsligt, sjukdomsmässigt och socialt och sedan satte vi igång.

Jag hade även ett assistentarbete på lut innan flytten gjordes. Inget säkert, men ett ”kanske” om det jobbet var i alla fall halvklart.

Palmer Los Cristianos

Du kan göra samma. Om du känner minsta avundsamhet, så kan jag berätta att du kan själv göra exakt lika. Om du satsar och kör. Det går. Jag lovar. Det är folk med mycket sämre förutsättningar, som har klarat av mycket större saker än en flytt inom EU. Det kan jag lova.

Vill du så kör!

Jo, vi gjorde som sagt en kalkyl av läget och kom fram till att Teneriffa var det bästa alternativet för oss just nu. Det finns svensk skola, som fungera riktigt bra. Det kollade vi upp innan. Det finns chans på arbete om du har rätt utbildning och klimatet är helt magiskt för stressade och sjuka kroppar och själar från Norden.

Valet föll sålunda på Teneriffa och vi har inte ångrat oss en sekund!

Jag har sagt nej till tre jobb sedan jag kom hit

Vi var ju slutkörda när vi kom ner hit och det var fokus på att vila allt som gick den första tiden. Nu har vi ju varit här i 3 månader, idag är det 3 månader exakt faktiskt och vi har alla blivit mer harmoniska och mår mycket bättre kroppsligt och själsligt.

jag har blivit erbjuden arbete inte mindre än tre gånger hittills här i Los Cristianos. Jag säger inte att det är lätt att få jobb här, utan det beror nog mycket på mitt engagemang på Facebook och mina två webbplatser dels om Teneriffa och dels denna enkla, men framgångsrika blogg om vår flytt till Spanien/Teneriffa.

Nu har jag dock sagt ja till arbete

Jag kan ju inte säga nej hur länge som helst, då kanske frågorna slutar att komma och vi kände att nu funkar det att arbeta igen, så jag sade som sagt ja till jobb här nere.

Jag skall arbeta som personlig assistent med start i början av nästa år. Det skall bli riktigt roligt att komma igång med det och jag ser fram emot den närmsta tiden arbetsmässigt. Det skall bli skoj!

För att kunna vara ledig i månader och göra flytten, så har vi ju sålt allt vi äger och har.

Vi har inget kvar av värde i Sverige alls och vi sparade pengar stenhårt under ett par åt för att kunna leva utan inkomst en lite längre period när vi kom ner hit. Det går. Vi har gjort det, så du kan också göra det om du verkligen vill!

Berg Los Cristianos

Jag har som jag nämnt tidigare använt mig av tipsen i artikeln här inne på bloggen, som handlar om spara pengar till resa och flytt utomlands.  Läs den gärna om du inte redan har gjort det. Tipsen där fungerar verkligen. Vi är levande bevis på att det fungerar. Det är inget magiskt. Vi var bara mycket målinriktade och arbetade efter våra mål! Kör så det ryker!

Du behöver bara sluta sitta ner på rumpan och drömma utan skriv ner dina drömmar och sätt upp dem hemma där du ser dem varje dag sedan kör du järnet mot dina mål oavsett vad det kan innebära. Det går om du gasar på!

Så jag skall alltså arbeta från typ nu och det skall bli riktigt kul!

Jag har även ett samarbete vad gäller Internet med en man som bor i Sverige och vi arbetar med ett par webbplatser, som vi tror kan bli riktigt bra i framtiden vad gäller passiv inkomst.

Vi bygger upp dem när vi har tid och lust och sedan får de ligga till sig innan de börjar att ge inkomst. Det finns så mycket du kan göra om du bara klättrar ur din komfortzon och ser dig om i världen efter något spännande och kul att arbeta med. Jag lovar. Gå inte och dra på något arbete som du inte gillar!

Det finns så sjukt många möjligheter bara du öppnar ögonen och kör järnet. Universum gillar speed och beslutsamhet, då hjälper det gärna till. Det funkar för mig och då kan det funka för dig oavsett om du befinner dig i Säffle eller på Kanarieöarna.

Så frågan är nu besvarad om vad jag skall leva av här på Teneriffa

Mestadels av vårdjobb. Precis som jag gjort hemma i Sverige. Inget konstigt med det, utan jag fortsätter egentligen bara här nere med samma som jag arbetat med de sista 4 åren. Jag känner mig otroligt tacksam för det måste jag säga!

Har du någon talang som du kan utnyttja, så kan du förmodligen gör nåt av den även här nere om det finns ett behov. Skall du flytta ner hit, så pushar jag extra hårt för att du skall ha sparat ihop en hög med pengar innan avflytt.

Du kan då slappna av här nere och inte behöva rusa in i det nya livet här nere. Det kommer komma möjligheter så snart du är på plats och visar upp dig här nere eller på någon annan plats på jorden. Du behöver bara visa upp vad du kan tillräckligt länge, så kommer möjligheterna. Det är så det fungerar.

Nu skall jag ut i solen och njuta en stund och verkligen leva här nere på Teneriffa!

Ha det så bra tills vi hörs igen och ta hand om dig!

Detta var lite runt vad jag skall leva av här på Teneriffa

20 reaktion på “Vad skall du leva av då på Teneriffa?

 1. Jan Nilsson

  Hej, som gammal hantverkare finns alltid något att göra. Alla husägare och lägenhetsägare har rep. behov.
  Vi åker ner nästa år och stannar i vårt hus i Puerto de la Cruz

 2. Anne

  Hej,
  Vi har som plan att flytta ner nästa höst. Först 3 mån och testa på dagis ( svenska skolans ) och reka och bara va … Sen flytta våren -17
  Vi vill göra nåt annat OCH känner stor oro för framtiden i Sverige . Väller in flyktingar och det känns inte som en bra framtid för barnen då samhället är nära en kollaps .
  Vad roligt att du skriver om hur man kan leva , jag tror som dig att man finner något att Leva av. Vi är säkra på att vi hittar inkomst och får ett lugnare liv och livskvalité mer än en stressig vardag i ett kallt mörkt Sverige

  1. admin Inläggsförfattare

   Hej!

   Det är bara att köra järnet! Spara en rejäl hög med pengar, så ni kan slappna av 🙂

   Sverige funkar ju bara en dag om året, då det är sommar, sedan vill man ju bara dra 🙂

   Välkomna hit!

  2. Pär Lindholm

   Sverige nära en kollaps och ni väljer att flytta till Spanien!? Jag bor här sedan 7 år och herregud, ni har ingen aning om vilken skyddad verkstad Sverige är jämfört med att bo här.
   Förstå sedan, när era barn blir äldre, är det det här som väntar dom:
   http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/307168?programid=909

   Så välkommen hit som invandrare och var beredd på den stora väggen av administration och kulturellt kaos och så pratar vi igen om några år.

   1. admin Inläggsförfattare

    Hej!

    Va inte så stöddig här tack! Detta är min blogg. Tack för din information!

    Tror du inte vi tänker på våra barn?

    Klarar du det så hoppas jag också att vi klarar det!

    1. Pär Lindholm

     Ursäkta, det var inte menat till er! Självklart så kommer ni klara er och ni har tagit första steget, det första stora.
     Mitt svar var baserat på och riktat till den mycket provocerande kommentaren av Anne om att Sverige håller på att gå åt helvete och att hon tror att det naturliga svaret är Spanien. Den fattigdom som finns här, inte minst på Kanarieöarna (besök gärna utkanterna av Las Palmas till exempel), är på ett sätt som vi inte behövt se senaste 100 åren i Sverige. Jag bor utanför Barcelona och har sett mycket, mycket under de år jag varit kring denna stad och även på Kanarieöarna (där jag ibland jobbar). Min personliga summering: Sverige är fantastiskt.

 3. Ditte

  Vi pendlar mellan Söder i Stockholm och Torrevieja och trivs jättebra med det. Har varit ett 20 tal gånger på Teneriffa och även längre perioder, och det är verkligen fint. Jag har då oftast varit hos vänner som bor på landet och utanför turistområdena och trivts bra. Men avståndet att pendla hem varje månad som jag vill kändes stort och också mycket dyrare. Jag har det toppen i Dtockholm med kultur och all tänkbar trivsel och har det lika bra här. Det bästa av två världar. Dessutom reser vi gärna till Asien så denna kombo pasar oss. Och att leva det liv man vill och själv bestämma, det är frihet . Och ekonomin ordnar sig alltid. Ha det bra! Och det önskar jag alla att gå ha. Men att lämna Stockholm för en längre tid kan jag inte tänka mig. Men att pendla till vårt hus här gör jag ofta och när jag vill. Önskar er verkligen allt det bästa.

 4. Karin

  Hejsan!

  Jag har sedan många år velat flytta utomlands och nu ska jag i slutet på november resa ännu en gång till Cabo Roig för att titta på en lägenhet. Faller den mig i smaken så kommer jag att slå till och köpa den samt flytta ned. Det känns otroligt spännande och nervöst men jag resonerar som så att man lever bara en gång. Mina barn är vuxna och sköter sig själv så nu är det min tur att göra det jag vill och jag hoppas att det ska bli en bra tid för mig som sjukpensionerad ensamflyttande femtioåring. Tack för att du delade med dig här ute!

  1. admin Inläggsförfattare

   Tack själv!

   Se till att ha en bra buffert när du flyttar så att du kan slappna av när du kommer ner dit du skall. Det är viktigt tycker jag och att du verkligen har koll på alla papper och annat, när du skall köpa bostad. Det är flera saker du skall ha koll på och som berör dig vid bostadsköp, som man vanligtvis inte tänker på i Sverige. Kolal runt på webben efter bra information och se till att du använder dig av en bra mäklare och advokat.

 5. Pia

  Så härligt att det fungerar för Er! Jag drömmer om att göra samma sak och det blir antingen nästa år eller året därpå…Härligt!!!

  1. admin Inläggsförfattare

   Härligt!

   Spara en bra buffert, så att du kan slappna av och njuta av din första tid här nere innan det löser sig med allt.

 6. Maria

  Stå på dig bara! 🙂 Klart det hänger lite på utbildning också, men redan det att man kan åtminstone ett skandinaviskt språk och bra engelska är ju en merit på Teneriffa med tanke på turismen m.m.! Kan man dessutom åtminstone lite grann av ett tredje turistspråk är det väl ganska klappat och klart 😉 Skadar ju inte att kunna lite spanska också, men det är ju nåt man kan lära sig på plats. Och nu blev jag ju lite nyfiken: vilka språk behärskar du/ni? 🙂

  1. admin Inläggsförfattare

   Hej!

   Ja språk är riktigt bra att kunna. Jag behärskar engelska och grunderna i spanska. På jobbet talar jag nästan enbart spanska när jag arbetar med en kanarisk kvinna.

 7. Pingback: Spanien VS Sverige

 8. Ella

  Hej!
  Jag ska resa ned till Teneriffa 13 december och stanna till mars ut.
  Jag letar efter arbete som personlig assistent! Har du några kontakter som man skulle kunna fråga om de behöver hjälp?
  Hälsningar Ella

 9. Pingback: Jämför flygresor till Spanien och Teneriffa

Kommentarer inaktiverade.