Vi längtar ihjäl oss efter Los Cristianos

Vi vill bara packa ihop allt och åka till Teneriffa

Det är mörkt och kallt här i Sverige, Falun och vi vill egentligen bara packa ihop allt och dra igen till Teneriffa och Los Cristianos. Vi är helt enkelt klara med detta här landet egentligen just nu.

Vi kommer dock att hålla oss i skinnet ett tag till för att få bästa möjliga utgångsläge för en flytt nästa år. Det är flera saker som behöver komma på plats innan vi åker mot värmen för att längre tag.

 

Idag är det dock en tuff dag för psyket här hemma och det har liksom dött. När man bara retar upp sig på allt och alla i julstökstider, så är det bara att konstatera att detta är nog inget för oss alls.

Vi hade hellre varit på beachen och badat än varit ute iförda en stridsmundering för att inte frysa rumpan av oss. Märks det att vi tycker det suger fett här eller? 🙂

Det är dax att sluta säga att allt är ok, när det inte är det och istället säga som det är oavsett om det gillas av andra eller inte. De har ju inget att göra med oss och hur vi tycker att vi borde leva vårt liv.

Så nu kör vi vidare  mot nya djärva mål som i detta fallet är södra Teneriffa och Los Cristianos. Vi kom ju liksom ”hem” så fint där. Min fru mår så himla mycket bättre och så även vi andra i familjen. Barnen vill hellre bada och vara ute än sitta inne eller frysa när de är ute, som man gör här hemma i Svedala denna årstiden.

Så vi samlar pengar. Söker jobb. Fixar med papper. Ordnar försäkringar. Kollar boenden samt säljer av de möbler och saker vi inte skall ta med oss till Teneriffa. Samt massor annat som skall ordnas med.

Jag känner mig sur, trött och tråkig och detta blogginlägg är en slags ventil för det vi upplever just nu. Det är dock sanningen och den är ju som bekant bra att använda sig av.

Så, vi fortsätter att ordna och dona samt förbereda flytt nästa år.

Tack för att du orkat läsa detta negativa blogginlägg och tack för att du vanligtvis kanske läser de andra mer positiva blogginlägg här inne på denna enkla resesajt.

Ha det bra tills vi hörs igen!

Skriv gärna upp dig på nyhetsbrevet uppe till höger om du inte gjort det tidigare.

Som sagt, Vi längtar ihjäl oss efter Los Cristianos – Teneriffa!

4 reaktion på “Vi längtar ihjäl oss efter Los Cristianos

 1. Ditte

  Önskar er verkligen lycka till med att kunna flytta så fort som möjligt. Viktigt att följa sitt hjärta och göra det man känner. Visst är det en del praktiska saker som måste lösas, men en del går ju fort att få till och annat kan ordnas efter hans. Men jag kan tänka mig att den stora delen är att få det ekonomiska att fungera, även om en hel del jobb numer kan skötas på distans så gäller ju inte det allt och alla.
  Och det man verkligen vill, det brukar kunna genomföras, om än med mycket jobb.
  För ”det ska ju vara gött att leva”….

 2. Miaz

  Vad skönt det låter att göra sig av med en massa prylar.
  När man bor utomlands och kanske då har begränsat antal prylar kring sig, inser man att man inte
  alls behöver allt det vi har i Sverige.
  Fastän det inte är aktuellt med utlandsflytt för mig här och nu, tänker jag ändå börja gå igenom mina tillhörigheter och göra mig av med allt jag inte behöver. Så är man lättare rörlig.

  Med tanke på din frus hälsa. Härligt att hon mår bättre i Teneriffas klimat.
  Jag är förvisso ingen hälsoexpert eller läkare. Säkerligen har ni läst en mängd om fibromyalgi.
  Hittade den här länken när jag nu googlade på kost och fibromyalgi:

  sund.nu/docs/artikel.asp?art=1174&tem=2

  Dock är jag hälsokostare sedan många år. Slutade äta kött, och slutade med mjölkprodukter för över 20 år sedan. Äter ost bara ibland och grädde kanske en gång i veckan med dessert eller bakverk.

  Försöker undvika vitt mjöl och socker så mycket som möjligt.
  Äter fisk då och då, skaldjur bara ibland.
  Äter frukt, nötter, grönsaker och bönor.
  Åter ej ägg hemma, bara när jag serveras det hos andra eller på hotellfrukostar.

  Jag är ej gluten- eller lactoseintolerant. Känner ändå att min kropp mår bra av att undvika dessa produkter i mesta möjliga mån.
  Jag tror väldigt starkt på Syra-/Basbalansen. På att det vi äter blir syre eller basbildande när det vandrar igenom vår kropp. Och att syraöverskott hos en del personer möjligen skulle kunna förorsaka inflammationer och annat. Läste om detta första gången i samband med att jag slutade med kött och mjölkprodukter. Har sedan då och då återigen sett denna teori i olika sammanhang.

  Innan jag slutade med mjölkprodukter kunde jag då och då ha lite värk i ”skelettet” och i lederna i fingrarna. Hade också under några månaders tid sett en liten svullnad med ledvätska vid fotknölen på ena foten. Den försvann när jag fastade och slutade med mjölkprodukter och har ej återkommit.
  Värken i lederna jag känt då och då innan försvann likaså. Återkom när jag flyttat till Sverige och under några vintermånader drack 1 mugg med mjölkchoklad på jobbet varje morgon. När jag slutade dricka mjölkchokladen, försvann molvärken i fingrarnas leder.

  Samtidigt så tror jag att på samma sätt som varje person har sitt eget DNA, så påverkas varje människa olika beroende på vad vi äter. En del kan äta hur mycket som helst av s.k. onyttig mat och leva ett långt och friskt liv, medan andra får olika hälsoproblem, ibland utan att vi vet varför.
  Själv känner jag att min kropp mår bra och håller sig än så länge frisk när jag äter hälsosamt.
  Om jag slarvar när det gäller syra/basbalansen och äter för mycket syrebildande kost under några dagar, ”känner jag av det i kroppen”. Som om en varningsklocka ringer i kroppen som säger att jag ätit fel och bör återgå till det som min kropp vill ha. Dvs mera basbildande födoämnen.

  Här några länkar jag googlade fram. Kan ej ansvara för deras innehåll, tyckte bara de såg ”förnuftiga” ut när jag kollade in på sajterna.

  halsovagvisaren.se/12208373
  halsosidorna.se/Syrabasbalansen.htm
  haningekiropraktorklinik.se/Syrabas-balans.html (nämner även FIBROMYALGI)
  sanpharma.com/sp/se/saeure_basen.html

  Ja, detta är mina personliga tankegångar ang. hälsan och kosten.
  Som sagt, ej utbildad inom dessa områden, ingen läkare. Talar bara utifrån egen erfarenhet och hur jag märkt att kosten påverkar min kropp och hälsa.

  Ha’ det bra
  Mia

  1. admin Inläggsförfattare

   Hej!

   Tack för nya fina tips!

   Vi försöker redan nu äta bättre och mer anpassad mat för min frus skull samt få i oss vitaminer och mineraler.

   Ljuset och värmen gör underverk för hennes kropp nere på Teneriffa.

   Jag skall dock ta mig en titt på dina länkar du lagt in i kommentaren.

   Vi hörs snart igen!

   Petter

Kommentarer inaktiverade.