1 vecka till semester på Teneriffa – Los Cristianos

Nu är det bara en vecka kvar till semester på Teneriffa!

Det skall bli så himla kul att åka ner till värmen och njuta av sol, bad och värme! Du som följer denna blogg om Spanien och vår resa till Teneriffa vet att vi längtar halvt ihjäl oss efter denna resa. Los Cristianos. Här kommer vi!

Denna resan är lite speciell för oss i familjen. Min fru är ju sjuk i fibromyalgi och har numera även mycket mer problem med fötterna och händerna än tidigare. Det fungerar inte alls här i kylan och mörkret. Jag har nämnt det i tidigare bloggposter här inne på denna enkla resesajt.

Bara en vecka kvar till semester på Teneriffa, Los Cristianos.

 

Det är ju en annan situation och en djupare längtan efter att få må bra av sol, ljus, värme och ett lugnare tempo, när man har en sjukdom som blir sämre av just motsatsen till det.

Som anhörig till min fru med sin sjukdom, så längtar även jag extra till värmen. Av egoistiska skäl naturligtvis. Jag älskar det varmare klimatet, men även att min fru skall kunna göra många av de saker som vi andra friska personer kan göra utan att tänka på följderna och utan att behöva vila en hel dag liggandes under en filt för att man tagit en promenad på nån kilometer dagen innan.

Eller bara tagit hand om hemmet, som vi andra gör i förbifarten.

Det fungerar inte att ha så ont här i kalla Sverige för min fru, tycker jag, som står bredvid och ser hur illa hon far av detta klimatet varje år. Det gör ont att se hur illa det faktiskt blir här.

Det blir heller inte bättre och då tycker jag att det är lika bra att satsa allt och ta en längre semester denna vinter för att se om vi kanske kan tänkas bo där nere på södra Teneriffa i framtiden.

Världens bästa klimat för personer med reumatiska eller muskelsjukdomar har det utnämnts till, södra Teneriffa med sitt jämna klimat.

Om du själv är sjuk med reumatiska bekymmer eller andra sjukdomar som försämrar din tillvaro här vintertid, så förstår du säkert den djupare längtar efter att må bra.

Är du anhörig till någon med kroppsliga bekymmer, så vet du förmodligen vad jag talar om.

Man vill ju se den man älskar må så bra det bara går!

Jag tror även att vi andra i familjen kommer ha en underbart skön semester nere på Teneriffa, Los Cristianos. Inget snack om det.

Vi har ju en son som hatar regn och vill ha sol hela dagarna så han kan cykla och åka sparkcykel och då är ju inte denna tiden på året idealisk i Sverige för honom heller.

Dottern vill bada och sola, så även för henne passar ju klimatet nere på Teneriffa bra.

Pappan i familjen vill ha mer sol, bad, värme och en skönare livsstil, så även för honom passar de södra breddgraderna bra. Jag trivdes alldeles ypperligt i Malaga, när jag bodde där för många år sedan.

Vi åker ner och provar det varmare klimatet 500 mil från Sverige inför nya äventyr, som kanske infaller nästa år. Den som lever får se 🙂

Nu skall vi se över vår packlista och bena ut vad det är vi verkligen skall ha med oss.

Vem vet.

Vi kanske ses på semester på södra Teneriffa om en vecka!