10 skäl att inte resa till Teneriffa

Här följer 10 anledningar att inte åka till Teneriffa

Många kanske tycker att jag skrivit för många positiva inlägg om Teneriffa här inne på sajten så här sätter jag ihop 10 anledningar till att inte resa till Teneriffa alls. Läs gärna hela artikeln.

10 skäl att inte åka till Teneriffa

10 skäl att inte resa till Teneriffa:

  1. Du har redan varit här på ön 200 ggr tidigare. Det kanske finns skäl att du är här nere om och om igen, men det är för mycket att resa hit fler än 10 ggr. Det vet ju du också. Ta flyget till en ny destination och upplev något nytt.
  2. Det är bara svenskar här på Teneriffa när du själv väljer att resa hit. Du är ett vanedjur och reser hit samma period varje år. Så gör även alla andra svenskar och du träffar inga från lokalbefolkningen när du vistas här nere utan träffar bara landsmän och kvinnor från gamla Svedala.
  3. Det finns sjukt många andra spännande länder att uppleva och resa till i världen. Bryt tristessen med samma resmål om och om igen och resa till ett spännande land istället. Världen består ju av många fler länder än Spanien och den lilla ön Teneriffa utanför Afrikas kust.
  4. Flygresan tar 1.5 timmar mer än vad man vill att den skall ta. När man reser till Teneriffa så brukar man tröttna efter ca 4- 4.5 timmar och då är det ju en massa flygtid kvar. Flyg till ett bra ställe runt Medelhavet istället. Det är kortare flygtid och närmare hem.
  5. Maten är ungefär samma som hemma. Det finns fisk, kött och pommes frites. Egentligen finns det bara pommes frites, pommes frites, pommes frites och pommes frites. Allt serveras med pommes frites. Toppen, om man vill äta friterad potatis, vill man inte det så får man svårt att komponera en god måltid.
  6. Klimatet är bra, men inte lika bra som det sägs. Det är rejält kallt på nätterna och temperaturen sjunker. Alla blir förkylda på vintern, jo alla och det släpper inte förrän i april typ när våren återvänder på riktigt igen.
  7. Apropå klimatet så är det alldeles för varmt på sommaren och då är det alldeles för svettigt att göra något förutom att bada i havet och där är det alldeles för vågigt och salt vatten.
  8. Det är inte lika billigt att vara här längre. Allt har gått upp i pris och speciellt boendet kan vara knivigt att få tag någonstans att bo om man vill bo i Los Cristianos och inte betala för mycket. Bo i bergen istället. Äta mat ute är dyrt och det enda som är billigt är egentligen ölen ute.
  9. Stranden är full av sand och blåst och det karga landskapet på södra delen är så fult. Uppe i norr är det oftast regn och där kan man inte bada. Poolerna är aldrig uppvärmda och det går inte att bada i dem förutom på sommaren.
  10. Som du kanske ser så är detta inlägget skrivet med ett visst mått av raljans. Vi trivs toppen här nere även om vi efter denna långa tiden börjat att uppskatta Sverige på ett nytt sätt, som vi inte gjorde tidigare. Man ser liksom godbitarna med båda platserna på ett nytt sätt.

Skäl att resa till Teneriffa

Varför man åker till Teneriffa och speciellt de södra delarna är kanske av hälsoskäl och då är det verkligen toppen att vara här. Det är ett magiskt klimat här. Perfekt för sjuka och trötta nordbor och deras kroppar. Därför återvänder många varje år.

Antingen så älskar man Teneriffa eller så är det inget för dig. Det brukar inte finnas något mellanting. Det är toppen här, så enkelt att älska!

Själen mår även den mycket bra här nere. Ljuset ger kraft och styrka man mår så bra av den härliga solen som allt som oftast är framme här nere på de södra delarna av ön.

Det är absolut mindre stress här nere. Man tar det lite lugnare på alla plan.

En av de härliga sakerna med Teneriffa är att det finns verkligen allt här. Du kan uppleva allt mellan himmel och hav. Så spännande! Vi har varit här nu ett bra tag, men har typ sett 10 procent av allt som finns att kika på här på denna härliga ö.

Har du själv några tips och råd vad gäller varför man inte skall resa till Teneriffa, så skriv in de bland kommentarerna här nedan. Vi hörs snart igen!