9 anledningar att älska Spanien

Anledningar att alska spanien

Älskar du Spanien?

Spanien är lätt att älska och i detta inlägget skall jag visa på 9 anledningar till varför det är lätt att älska detta passionerade och eldiga land! Spanien har verkligen något för alla åldrar och smaker! Se till att du besöker och upplever det riktiga Spanien!

Här är 9 anledningar att älska Spanien

Varmt klimat Spanien

Ett av världens bästa klimat

Spanien har ett riktigt bra klimat året om. Många platser har över 300 soldagar per år. Det säger en del om klimatet här i Spanien. Skall du resa till Spanien under vintern, så är det ingen fara. landet har flest soltimmar per dag om man jämför med andra länder i Europa. Perfekt!

Costa del Sol är ett givet resmål under vinter, men såklart även Kanarieöarna med sitt jämna fina klimat. Kanarieöarna ligger ju långt söder om själva fastlandet. ca 170 mil söder ut om man skall vara noga.

Arkitekturen är fantastisk i Spanien

Det finns en genuin kultur och historik i Spanien och detta har medfört att arkitekturen i landet är riktigt gammal och har ibland upp till 1000 år på nacken. Gillar du gamla byggnader och gammalsedlig design, så är Spanien verkligen rätt för dig! Spanien är fylld med vackra kyrkor och gamla byggnad att njuta av!

Arkitektur Spanien

Den spanska maten

Maten är så jäkla god i Spanien! Det finns mängder av olika saker du kan välja på och maten är smakrik och ofta lagade på riktigt fina råvaror. Man kan lätt säga att den spanska maten är 10 poäng av 10 möjliga!

Spanjorerna älskar sin mat och de lagar häftiga och traditionella maträtt, som inte lämnar något övrigt att önska! Vad sägs om:

  • Paella
  • Gazpacho
  • Serranoskinka
  • Albondigas
  • Patatas bravas
  • Tapas
  • Jamón ibérico

Ja, det finns verkligen en uppsjö med spansk mat att njuta av när man befinner sig i detta matälskande land!

Spansk mat Spanien

Alla goda viner

Spanien är verkligen känt för sina goda viner. det finns en uppsjö med märken, färger, smaker, och prisklasser att välja mellan. Spanien är ett vinälskande land och övriga världen känner till många vinproducenter i Spanien. Dessa är kända världen över för sina goda viner och sin höga kvalitet!

Cavan kommer från Spanien och är en form av mousserande vin. Det finns vinskapare över hela Spanien. Från norra delarna ända ner till de södra delarna av Kanarieöarna. Alla har sin smak och sina favoriter. Även Sangria kommer från Spanien.

Lokalbefolkning Spanien

Lokalbefolkningen är fantastisk

De flesta av spanjorerna är riktigt trevliga och mycket gästvänliga. En del är såklart trötta på turismens framfart, men majoriteten är glada och tacksamma för att det kommer turister varje år till landet. Det skapar ju massor av arbetstillfällen.

Utanför turiststråken och de mest turistiserade områdena, så hittar du den genuina lokalbefolkningen. Gästfriheten stiger absolut, när antalet turister minskar. Ta dig utanför de mest populära orterna och du kommer att komma närmare lokalbefolkningen helt klart. Pratar du spanska så har du en klar fördel och kan verkligen komma in bland lokalbefolkningen på ett helt annat sätt.

Anledningar att alska spanien

Underbara stränder

Många av de spanska stränderna är verkligen i topp i hela Europa för att de är så himla vackra och underbara! Stränderna här kommer i alla storlekar och i alla former. Det finns milslånga sandstränder och även små genuina stenstränder.

Miljoner med turister besöker varje år någon av alla de stränder som finns i Spanien, men även lokalbefolkningen går ner till playan och njuter av ett dopp eller två. Den lokala befolkningen brukar mest vistas på stränderna på helgerna och vid röda dagar. Då flockas de vid havet.

Den spanska dansen och musiken

Spanjorerna är eldiga och passionerade till sinnelaget och detta märks inte minst i musiken och dansen. Många spanjorer och spanjorskor både dansar, sjunger och spelar musik. det är en upplevelse att kunna bevittna tex flamencodans eller någon annan fin spansk dansstil. Man blir hänförd av det vackra och passionerade i dansen.

Varje region har sin egen musikstil och dansstil. Det är många fina varianter på det spanska. Det genuina. Flamenco och tango är några av de spanska stilarna, som du kan njuta av. Passionen genomsyrar som sagt både musiken och dansen, vilket är riktigt häftigt att bevittna.

Flamenco dans Spanien

Frukt och grönt

Allt smakar mer i Spanien vad gäller frukt och grönt om man jämför med Sverige. Solen gör att det får mogna på riktig väg innan man äter den och detta gör såklart att smaken blir bättre och vitaminerna bättre! När jag själv bodde i Spanien, så åt vi frukt och grönt varje dag. Smaksensationer i munnen och gott i magen!

Passa på att handla lokalt när det gäller frukt och grönt i Spanien. Hittar du en bonde, eller mindre lokal affär som säljer, så köp på det. Du kommer inte att ångra dig!

Mer valuta för pengarna

Du får mer för dina surt förvärvade pengar i Spanien än om du jämför med Sverige. Dina pengar räcker längre på många platser i Spanien. I Barcelona är kostnadsläget relativt högt, men annars så har du mer pengar om du jämför med gamla dyra Svedala. I stort sett är allt billigare i Spanien mot Sverige.

Som du ser finns det massor av anledningar att älska Spanien och här har vi samlat ihop 9 av dessa. Vi har alla våra skäl att älska detta fantastiska land! Vad ger dig anledning att älska Spanien?