AnagaBergen Teneriffa – Berg på norra Teneriffa

Igår gjorde vi en tripp till Anagabergen på norra Teneriffa

Vi har som du kanske vet hyrt bil här nere på Teneriffa och ibland tar vi oss en tur med bilen för att upptäcka lite mer av ön. Det är befriande att ha bil även här nere i solen. Man får ju köra vart man vill liksom och behöver inte passa bussar eller andra transportmedel. Vi har ju varit uppe vid El Teide flera ggr med vår SEAT.

Anagabergen Teneriffa

Anagabergen

Idag var vi upp på den norra delen av Teneriffa. Vi tog TF -1 upp och njöt av vyerna längs den fina vägen upp till norr. Havet ligger ju på höger sidan längs hela sträckan upp och det finns många fina små byar och annat att kika på när man kör denna väg.

Utsiktsplats Anagabergen

Även de vackra och bombastiska bergen med Teide som medelpunkt ligger ju på vänster sida när man kör längs TF-1 uppåt och det är fantastiskt att se. Häftigt varje gång.

Anaga Teneriffa

Vi körde till Anaga bergen genom La Laguna och det är även det en vacker upplevelse med alla speciella hus som finns här. Södra Teneriffa har sin charm och norra delen har verkligen sin charm den också. Det är lika vackert uppe på norra sidan på sitt sätt, som det är här nere i söder.

Vyer från Anaga

Det finns flera vägar att ta när man skall åka upp i bergen och man kan ju även välja att köra längs havet mer innan man svänger upp längs de branta backarna. Vi valde dock La Lugna denna gången, som vi känner till lite sedan innan. Vi har kört fel där ett par gånger förut… 🙂

Anaga skogen Teneriffa

Vi gillar att bara glida runt i bilen och uppleva landskapet här på Teneriffa. Vi behöver inte ha något speciellt mål för dagen utan att bara få ta en sväng liksom. Det är så skönt. När vi nu körde upp mot de höga bergen och det bombastiska landskapet i norr, så hade vi heller ingen plan egentligen utan att bara få uppleva det som fanns där framför ögonen och det fick vi.

Slingriga vägar upp i bergen

Vägarna är riktigt slingriga på vägen upp mot topparna av bergen. Fin utsikt och härligt grönt är det. Vi stannade på flera ställen längs vägen upp mot Cruz del Carmen, som idag fick vara vår högsta punkt. Barnen var med och de tenderar att bli åksjuka om det är för krokiga vägar. Vi ville egentligen köra längre upp i bergen, men men denna gång fick det bli en kortare tur, så vi slapp åksjuka…

Anagaskogen Teneriffa

Vi njöt av medhavd matsäck i form av goda mackor och festis. Riktigt gott. sedan gick vi in längs en av vandringslederna och promenerade en bra bit inne bland alla härliga slingriga träd. Så lummigt och grönt. Träd är fantastiska! Det är ännu mer så numera. Vi upplever ju inte många träd här nere i söder, utan man måste upp på högre höjd eller upp i norr för att få dofta samt uppleva skog.

Skogen och naturen ger så mycket

Att vara i naturen och skogen ger så mycket och det känns så tydligt när man inte upplever den varje dag numera. Vi sitter ju ofta vid havet och njuter av havet och det är lika fridfullt som att gå bland alla träd. Så skönt. Avslappnande och skönt att andas in den friska luften som är på högre höjd. Gött!

Anaga Parken Teneriffa

Att man kunde längta efter träd så mycket trodde jag inte. Vi har typ bara träd i Dalarna och var lite trött på all skog innan vi for ner hit, men numera är de saknade emellanåt.

Det är vår annars här nere

Nu känns det att vintern har släppt oss ur sitt grepp och att det är mer vår ute. Solen värmer absolut mer och temperaturen är högre. Solar man, så tar den klart bättre än för några veckor sedan. Snart kan även vi långliggare bada i havet igen 🙂

Anaga Tenerife

Vintern i år har ju annars varit varmare än vanligt och det har tydligen varit varmaste vintern sedan typ 1992 om jag har fått rätt uppgifter. I och med att solen tar bättre och det är lite varmare så är man lte brunare nu igen efter att ha varit ett blekansikte en period. Färg är gött!

Ikea på vägen hem

Vi var in en vända på IKEA på vägen hem och käkade mat samt köpte lite svenskt godis. Det var helt ok att glida runt på IKEA och ögonshoppa lite möbler och annat. Vi softade även en stund i deras härliga fåtöljer och vilade benen lite. Gött!

Softa på IKEA Teneriffa

Barnen och jag skall till Skateparken

Vi skall alldeles strax ut till skateparken i Las Americas och njuta av lite soft tid. Pappan åker ju inget numera pga av sina knän, så han får ta en kall öl i solen och njuta av ledig helg medans barnen åker runt och hoppar och gör konster.

Du får ha det allra bäst och njuta av livet vart du än befinner dig.

Är du här nere på Teneriffa, så tycker jag absolut att du skall göra ett besök uppe i norr och åka upp i Anagabergen. Det är en riktigt fin upplevelse. Lummigt, storslaget och häftigt!

Kram så länge!