Aubergine dip – Dip på Aubergine
På ett tapasbord ska det självklart finnas röror av olika slag. Denna dip är gjord på härlig aubergine. Spansk Tapas när den är som bäst!
Till 6-8 personer behöver du:
1 stor aubergine, tjockt skivad
5 msk olja
2 salladslökar, finhackade
1 stor vitlöksklyfta, pressad
2 msk hackad persilja
salt och peppar
rökt sött paprikapulver till
garnering
Gör så här:
- Först steker du aubergineskivorna med olja på medelhög värme tills
de börjar ta färg. - Då lyfter du ur dem ur pannan och låter dem svalna av.
- Sedan fräser du lök och vitlök i ca 3 minuter och lägger sedan undan
för att svalna. - Nu ska du lägga allt i en matberedare och mixa till en grov röra.
- Lägg upp i en fin skål och blanda ner persiljan.
- Smaka av och krydda om det behövs.
- När du ska servera dipen så strör du över med paprikapulver.
Här hittar du fler Spanska recept.
Tapas från Spanien är så himla gott!