Aubergine dip – Spansk Tapas

Aubergine dip – Dip på Aubergine

På ett tapasbord ska det självklart finnas röror av olika slag. Denna dip är gjord på härlig aubergine. Spansk Tapas när den är som bäst!

Till 6-8 personer behöver du:

1 stor aubergine, tjockt skivad
5 msk olja
2 salladslökar, finhackade
1 stor vitlöksklyfta, pressad
2 msk hackad persilja
salt och peppar
rökt sött paprikapulver till
garnering

Gör så här:

  • Först steker du aubergineskivorna med olja på medelhög värme tills
    de börjar ta färg.
  • Då lyfter du ur dem ur pannan och låter dem svalna av.
  • Sedan fräser du lök och vitlök i ca 3 minuter och lägger sedan undan
    för att svalna.
  • Nu ska du lägga allt i en matberedare och mixa till en grov röra.
  • Lägg upp i en fin skål och blanda ner persiljan.
  • Smaka av och krydda om det behövs.
  • När du ska servera dipen så strör du över med paprikapulver.

Här hittar du fler Spanska recept.

Tapas från Spanien är så himla gott!

Testa nu Auberginedip – Dip på Aubergine