Bästa öarna i Spanien

Basta oar Spanien Ibiza

10 spanska öar att besöka innan du dör

Det finns en mängd fina och vackra öar i Spanien. Både vid fastlandet, men även Kanarieöarna drar mängder med turister varje år pga av sitt klimat och de vackra omgivningarna. Här listar vi de 10 bästa och coolaste öarna i Spanien:

Topplista spanska öar:

Teneriffa

I mitt eget tycke en riktigt bra och underbar ö! Denna vackra och härliga ö är den mest besökta av alla Kanarieöarna. Den har verkligen allt! Sol, bad, barer, hotell, restauranger, ett underbart klimat, berg, skogar, naturområden, ja allt! Samtidigt så har Teneriffa ett sprudlande genuint liv, som man kan få uppleva om man tar sig förbi alla turistområden och beger sig ut på upptäcktsfärd runt denna vackra ö.

Basta oar Spanien Teneriffa

Mallorca

Denna klassiska charterö har verkligen något för alla smaker. Från den smalaste kulturen till det bredaste inom party! Här på Mallorca finns något för alla smaker. Det vackra blandas med stora och flådiga hotell. Det genuina ligger bredvid det superturistiga. Cykling, golf och andra sporter är populära här och många kändisar från hela världen bor här vintertid.

La Palma

Denna underbart vackra vulkanö bland Kanarieöarna är helt enorm! Denna lilla ö hyser den största erosionskratern i världen! 9 kilometer bred! Helt galet coolt! Den svarta vulkansanden breder ut sig och bildar många fina stränder. Här kan du se astrofysiker året om då det är en magisk natthimmel och klart, så det är extra gynnsamt att studera himlen här!

Ibiza

Detta är förmodligen världens mest kända partyö! Det finns massor av bra musik, klubbar, Dj,s och allt du behöver för att få till det bästa partyt någonsin, men det är också en helt magisk ö vad gäller att njuta av det genuina spanska. Allt finns verkligen här på Ibiza och du kan få en av de bästa upplevelserna vad gäller dykning, snorkling, sol och bad här. Ibiza är populärt världen runt för sina vackra vyer, härliga stränder samt alla jetsetare som är här och festar!

Basta oar Spanien Ibiza

Lanzarote

Lanzarote är en magisk ö med galet vacker natur! Landskapet är som taget ur en vykortsbutik! Man blir häpen överallt typ. Landskapet liknar det på månen! Det är en ö, som har det mesta. Du hittar allt som gör en bra semester, men du har även det okända här. Ut i naturen och upptäck det okända Lanzarote! Helt klart värt en resa hit!

Formentera

Denna relativt platta vackra ö söder om Ibiza är en riktig pärla. Ön var länge ett tillhåll för hippies och detta startade egentligen på det tidiga 60-talet. Härliga stränder och det lugna tempot rar fortfarande turister och en och annan hippie hit och man förstår tydligt varför när man befinner sig här. Många cyklar då terrängen gör sig alldeles utmärkt för detta.

Basta oar Spanien Formentera

El Hierro

El Hierro är den sydligaste av alla de 7 Kanarieöarna. naturen är helt unik här och här kan du verkligen slappna av och njuta av vandringar, slappa dagar i solen, naturen är helt enorm här. Dykning och snorkling är populärt här, men det är egentligen inte många som åker hit för att bada, utan man gör andra saker i havet. Du reser hit med båt från någon av de andra öarna, tex Teneriffa.

Menorca

Detta är Mallorcas och Ibizas lillasyster. Menorca har klart vackert vatten och underbara stränder. Några av Spaniens absolut bästa faktiskt! God fisk, badvikar, lugnt tempo och massa avslappning bjuder Menorca på och det är en riktigt vacker ö att besöka. Snorkling, bad, dykning, och vandringar i den vackra naturen är det många som ägnar sig åt här.

basta oar Spanien Menorca

Illa de Tabarca

Detta är den minsta ön i Spanien som har en permanent befolkning. Den ligger utanför Alicante och det går dagliga turer hit ut med båt. det är en fin tur såklart och vill man uppleva en av de härliga öarna i Spanien, så är detta ett bra alternativ. Detta var tidigare en känd piratö. Numera är piraterna borta och man ägnar sig åt viss turism samt fiske.

La Gomera

La Gomera är relativt oexploaterad och här kan du verkligen insupa det genuina. Dyka, snorkla, njuta av naturen, samt kolla in det rika djurlivet gör man gärna här. Vandringsleder finns det gott om och du kan njuta av alla faciliteter i huvudstaden som heter San Sebastian. Du åker hit med båt från södra Teneriffa.

basta oar Spanien La Gomera

Bästa öarna i Spanien

Som du ser, så finns det sjukt många vackra och fina är både vid fastlandet och vid Kanarieöarna. Spanien är magiskt på många sätt och alla de vackra öarna gör verkligen Spanien till ett perfekt turistmål! Hur många av dessa bästa öarna har du själv besökt?