Bästa stränderna i Spanien – Topplista

Topp 10 stränder i Spanien

Har Spanien bra stränder? Ja, det har detta magiska land absolut! 8000 km strand, så det finns lite att välja mellan! Här nedan har vi listat de 10 bästa stränderna i Spanien! Det är ju såklart sjukt svårt att tipsa om de bästa stränderna, men vi gör ett försök!

Kustområden i Spanien

Fastlandet, Balearerna, Costa Brava, Costa Blanca, Costa del Sol, Kanarieöarna. Ja Spanien har verkligen gott om kustremsa med alla sorters olika härliga stränder! Semester vid havet med sol och bad är enkelt fixat längs kusten i Spanien!

Formentera Strand

Formentera – Illetas strand

Detta var en av de mest hippa stränderna när det begav sig. Det är en magiskt vacker strand. Öns konstelit hängde här fött innan den blev såpass känd som den numera är. Formentera är den minst exploaterade ön av Balearerna. Lätt att softa ner sig och bara njuta här på denna otroligt sköna och vackra strand!

Menorca – Cala Turqueta

Menorca är generellt väldigt vackert och denna magiska strand är inget undantag. Du hittar enkelt hit via den skyltade vägen. Här är det en ren strand kan man säga. Inga bekvämligheter. Enbart det vackra havet och den fina stranden! En pärla helt klart! Vattnet är grymt fint här!

Tarragona – Cala Fonda

Detta är Spaniens Waikkiki. Det är en annorlunda strand, omgiven av tallskog, som är är känd för att husera nudister. Riktigt cool strand!

Playa del Duque – Teneriffa

En riktig pärla till strand på södra Teneriffa. den ligger i Costa Adeje och är en vacker liten strand omgiven av klippor. Det sägs finnas havssköldpaddor här mellan varven och det är ett lite lyxigare tillhåll om man jämför med många övriga stränder på Teneriffa. En riktigt fin oas!

Playa del Duque Teneriffa

Cala de Sa Calobra – Mallorca

Sa Calobra-bukten är välkänd. Den är något utöver det vanliga och hör absolut till de bästa stränderna i Spanien. Två stränder här att välja mellan. Kom hit tidigt på morgonen för att få de bästa platserna. Det blir riktigt mycket folk här under högsäsongen.

La Granadella – Alicante

Stranden La Granadella i orten Javea på norra Costa Blanca har flera gånger utsetts till den bästa stranden i hela Spanien. Det är lite karga omgivningar, men stranden är näst intill perfekt! Sola, bada, dyk eller snorkla. Allt är möjligt här! Så vackert!

Las Teresitas – Teneriffa

Las Teresitas ligger på norra delen av Teneriffa och är en konstgjord sandstrand med ljus vacker sand från Sahara. Det är verkligen fullt med folk här under veckorna, så passa på att njuta av lata dagar här under veckorna. Palmer, vågskydd samt vacker natur är det här på Las Teresitas!

Las Teresitas Strand Teneriffa

Fuerteventura – Sotavento

Familjevänlig vacker strand på sydöstra delen av Fuerteventura. Denna Kanarieö är känd för många saker och sina stränder är en av dessa. Magiskt vackert och du kommer absolut att kunna slappna av här och njuta av allt som denna vackra strand har att erbjuda.

El Trabucador – Katalonien

Lokal strand, nästan okänd för den stora massan. Vindsurfare samlas här då det är gynnsamma vindar just här. Gyllene sand, klart vatten och en härlig atmosfär! Ett måste för den som inte varit här än!

playa-de-las-canteras-strand

Playa de Las Canteras – Las Palmas

Detta är en av de allra största klassikerna vad gäller sol och bad på Kanarieöarna. Det är en magiskt fin strand fortfarande och den har varit populär, så länge som vi åkt charter hit ner till Las Palmas! 7 kilometer lång! Den ligger alldeles vid staden och det gör den extra populär!

Många klassiska stränder i Spanien

Det finns som du märker många klassiska och helt underbara stränder i Spanien. Spanien har hela 8000 kilometer med strand. Kusterna runt Spanien är magiska många gånger och det är inte konstigt att Spanien är ett såpass utvecklat turistland! Vilken är din favoritstrand?