Beach Clean Up Palm Mar 2015

Idag har vi varit i Palm Mar och städat på stranden

För inte så länge sedan satte vi igång med städning här nere på stranden i Los Cristianos och vi har idag fortsatt med vårt än så länge lilla städprojekt i Palm Mar. Idag skall vi gör en enkel liten insats på stranden på andra sidan Guazaberget och samtidigt njuta lite av lugnet som finns i Palm Mar.

Beach Clean Up Palm Mar

Stranden vid Palm Mar. 

Palm Mar är som sagt en mindre ort på andra sidan av Guazaberget om man är här i Los Cristianos. Det är lugnt och skönt där. Man kan gå över berget till den lilla orten på andra sidan berget härifrån och det skall jag göra med några nyvunna kompisar inom en inte alltför avlägsen framtid.

Som sagt. Idag var det Beach Clean Up igen och vi tog med oss våra skräpplockare och påsar samt packade in oss i bilen och åkte till Palm Mar. Det går på ca 10 minuter att komma dit med bilen. Snabbt och enkelt.

Man åker förbi padeltennisbanan på vägen dit och då kom jag ihåg hur kul det är att spela padeltennis. Det blir förhoppningsvis ny padelmatch kommande vecka om mina knän tillåter det. Benen har varit slut sedan den förra matchen och knäna är ju redan halvt slut sedan många år tillbaka av fotboll och annat, men jag spelar gärna igen. Det är så jäkla kul!

Igår Abades och idag Palm Mar

Stenstranden Palm Mar

Palm Mar beach

Igår vad vi till Abades en bit uppåt kusten och myste lite i solen, fikade och plockade lite skräp även där faktiskt. Det kommer ett inlägg om Abades om någon dag eller så. Det var jättemysigt där. Lugnt och skönt.

Plocka skräp är rena terapin.

Vi hittar allt möjligt och omöjligt när vi är ute med skräpplockarna. Skräp förstås, men även andra fina saker. Vi har hittat flera vackra snäckor och stenar samt fossil. Barnen tycker det är lite spännande att gå där och kika ner bland stenar, lavablock, små buskar, gräs och sand.

Så även vi vuxna har jag märkt. Jag är mer uppmärksam på det som finns på marken numera och ser mycket mer saker runt omkring mig. Det är riktigt roligt! Man blir som ett barn, som hittar myror och småkryp vart man går liksom. Man ser nya saker och blir lite mer uppmärksam. Testa om du vill!

Skräp Palm Mar

En liten del av det skräp vi hittade idag

Vi skall samla ihop våra snäckor samt annat och ta bilder på när vi hittat lite flera vackra ting så du får se våra små skatter. Casper har även börjat att hitta pengar. Det skall jag skriva ett inlägg om framöver för jag sade nyligen att jag tror att vi kommer börja hitta pengar framöver och det har han börjat göra nu. Inte bara mynt utan sedlar.

Jag tror vi kommer hitta mer pengar framöver och bara för att vi tror det och tar action, så kommer vi naturligtvis att göra det. Det är ju lite som universum fungerar.

Du fokuserar på en sak och sedan jobbar du mot det. Vanligtvis kommer du då att uppleva det du fokuserar på, om inte nåt helt oförutsett inträffar.

Rikta din uppmärksamhet mot ett tydligt mål och sedan tar du action i den riktningen. Då lyckas du!

Det gjorde vi med denna flytten. Vi hade det tydligaste målet klart för oss och brydde inte oss om vad andra sade runt omkring oss. En del vill inte att man skall lyckas med sina mål av olika orsaker, men var tydlig med det du vill och lägg allt fokus på det, så kommer du att lyckas.

Skit i vad andra tycker om ditten och datten och kör bara!

Nog med denna utsvävning. Nu åter tillbaka till skräpplockning i Palm Mar.

Palm Mar bågen

Bågen vid infarten till Palm Mar

Vi plockade kanske en timme eller så sedan var de påsar vi hade med oss fulla och vi hade då tömt de ett par gånger. Det går snabbt att fylla påsarna och det känns bra i själen att kunna hjälpa naturen utan att be om något i retur. Naturen ger ju hela dagarna och ber aldrig om något tillbaka egentligen så det känns bra att hjälpa den att bli lite renare.

Stränderna är ju så tacksamma att städa också. Det blåser ju in skräp från havet och folk slänger ta mej tusan allt från ölburkar till kondomer. Helt galet.

Det tacksamma i att städa stränderna ligger ju även i att vi älskar playan. Det bästa som finns är ju att njuta vid Atlanten. Sitta vid havet och bara lyssna på vågorna. Det är som balsam för själen. Bada och bara njuta av allt det härliga! Man blir ju även så lugn vid havet.

Havet vid Palm Mar

Det är väldigt rent vatten vid Palm Mar. Strömmarna går in mot stranden och det är ingen hamn eller stora båtar som vispar upp vattnet och gör det grumligt. Det är rent och alldeles fullt med fisk.

Det går även delfiner och valar alldeles utanför Palm Mar stranden och han som äger strandbaren vid Palm Mar sade idag att de ser delfiner ett par gånger per månad alldeles utanför den vackra stenstranden.

Strandbaren Chiringuito Palm Mar

Beachbar Palm Mar

Beachbaren 

På tal om strandbaren. Vi hade städat klart för dagen på stranden och gick mot strandbaren som ligger mitt på beachen och skulle ta oss något kallt att dricka innan vi for hem till Los Cristianos igen. Här kommer du till deras Facebooksida

Ägarna till baren bjöd oss på varsin öl och sade att han sett oss städa av delar av stranden. De frågade om vi gjorde det frivilligt och bjöd oss på öl som tack för hjälpen. De hade själv städat av stranden när de öppnade strandbaren i juni och tyckte att det var coolt att vi gjorde det helt utan betalning och dessutom iförd Barcelonatröja 🙂

Inte alltid Messi är på beachen i Palm Mar liksom 🙂 

Vi fick lovord för vårt engagemang och skapade en härlig kontakt. (Vi gör ju inte detta för att få en massa credd, men det är kul om andra gillar det vi gör. Då kanske det skräpas ner mindre framöver på stränderna). Det visade sig att de bott här nere i 25 år och kommit hit på semester och blev liksom kvar. En av ägarna har två lägenheter här i vårt hus i Los Cristianos och än en gång ser man hur liten världen är.

Chiringuito Bar Palm Mar

Ägarna av Chringuito Palm Mar

Riktigt kul! De är på väg att bygga upp det mer och mer i Palm Mar med sin strandbar och började få snurr på sin strandbar. Det är en sådan där härlig liten bar i trä och man sitter rätt på stranden. De skall utveckla sitt koncept vilket är roligt. Entreprenörskap när det är som bäst!

Entreprenörskap på beachen!

Vi skall återkomma till Palm Mar på onsdag och fortsätta städa stranden där ytterligare. Det är som sagt rena terapin att gå runt där med skräpplockarna och softa i solen. Man gör nytta samtidigt som man får godaste solbrännan. Man kan ju även alltid avsluta med en öl i den härliga strandbaren. Inte helt fel om du frågar mig.

Palm Mar beachbar

Livet är en strand

Lugnet på de lugna stenstränderna här nere är rena terapin för stressade nordiska själar.

Häng på med lite Beach Clean Up Pal Mar om du har tid och lust!