Distansarbete på Teneriffa och i Spanien

Arbeta på distans på Teneriffa och i Spanien

Att arbeta via datorn eller på andra sätt när man bor utomlands är ett riktigt bra alternativ tycker jag själv. Det är kanske det bästa alternativet faktiskt vad gäller att vara platsobunden samt att skapa dig en en inkomst oavsett vart du befinner dig i världen.

Längre ner i artikeln får du tips på distansarbete du kan göra själv när du befinner dig på Teneriffa eller någon annanstans i världen. 

Just nu distansarbetar jag själv via datorn med två olika projekt, minst två. Det är dessa två som jag presenterar här, sedan har jag andra saker jag arbetar med på sikt, som inte är något ”riktigt” arbete just nu. Ett av projekten är min sajt om rabattkoder.

Distansarbete Teneriffa och Spanien

Mitt hajpade kontor vid köksbordet. Musmatta för fem kronor och Chromedator. 

Distansarbete är ett ”riktigt arbete”

I Sverige är det många gånger viktigt för att man har ett ”riktigt arbete”. Vad detta är för något vet jag inte, men det brukar vara att man snickrar, slår på plåt eller går till en fabrik dagarna ut och dagarna in. Inget ont om det. Jag gillar dessa yrken, men jag gillar inte attityden att andra arbeten inte anses som riktiga.

Samma plats och samma tid är viktigt verkar det som och att man gärna gör det jäkligt länge och jäkligt mycket. Då är det bra! Samma arbete livet ut helst. Då är det som allra bäst. För många personer i Sverige är detta jätteviktigt. Mer viktigt än något annat faktiskt.

För oss som har kastat loss och släppt taget om det vanliga. Det rutinmässiga och det där viktiga, som var så viktigt förut, så är fast arbete på samma plats inte alls viktigt längre. Inte för mig i alla fall.  Jag har bytt åsikt och hittat en ny horisont i mitt sinne, som vill göra annat än att gå till samma arbete dag ut och dag in. Speciellt om detta arbete ligger i ett kallt mörkt land långt upp i norr.

Mångsysslare med många järn i elden

Jag delar ju min arbetstid mellan att hjälpa folk inom vården och att hjälpa företag och webbplatser att synas på Internet.  När jag väl arbetar kanske skall tilläggas. Två vitt skilda saker, men detta passar mig alldeles ypperligt. Det kanske skulle passa även dig att göra olika saker och byta horisont och kasta dig ut i en viss ovisshet.

Det kan absolut vara en viss ovisshet att kasta loss som vi har gjort. Det är ingen hemlighet att det var lite skakigt i sinnet till en början och jag trodde inte att jag skulle få några uppdrag eller få något vårdarbete alls här nere faktiskt. Jag sade upp mig och kastade loss ändå för att det var vad jag var tvungen att göra av olika orsaker och det har fungerat alldeles utmärkt hittills måste jag säga.

Arbeta på distans i Spanien och på Teneriffa

Datorn som arbetsredskap när du arbetar på distans

Arbete på distans – Vad gör jag då?

Just nu hjälper jag Skandiamäklarna Teneriffa att synas på Internet. De har sitt kontor här nere i Los Cristianos och de säljer lägenheter och hus över hela Teneriffa. Egentligen över hela Kanarieöarna, men fokus ligger på underbara Teneriffa. Jag arbetar även med Facebooksidan för Skandiamäklarna Teneriffa och vi ökar antalet fans hela tiden på den. Vill du se objekt och annat som rör Teneriffa, så är vår Facebooksida en bra plats att kolla på!

Jag arbetar även med ett projekt med en man som bor i Sverige. Vi har aldrig träffats, men mötts på webben under flera år i olika former och lärt känna varandra där. Vi har ett gäng webbplatser, som har med hudvård för män och mode för män, som vi kontinuerligt arbetar med på lediga stunder när vi får tid. Riktigt roligt!

Nu har jag ju även börjar att arbeta med flyg.nu och att få den webbplasten att verkligen ta positioner på Google för flygresor och att ge besökarna på sajten den bästa upplevelsen som går av att söka flygbiljetter på Internet. Du kan läsa mer om denna webbplats i ett inlägg jag just skrev och du hittar det här

Roliga projekt på Internet

Alla dessa tre projekten känns riktigt roliga och det passar mig även här att ha lite olika saker att göra. Det blir aldrig tråkigt då och känns nytt och fräscht de gånger man sätter sig ner och arbetar med projekten. Alla är vi olika här vad gäller att ha flera bollar i luften och att göra olika saker som sitt arbete. Jag tror dock att många skulle må bra av att bryta upp och bryta av lite i sitt arbetsliv och inte stagnera på samma plats år ut och år in. jag tror det gäller många fler än bara jag.

jag hade fast jobb och fast firma under många år, men mår faktiskt bättre nu när det inte är samma sak hela tiden utan att jag får utlopp för min kreativitet på olika sätt. man får även en trygghet i sig själv efter ett tag att det faktiskt ordnar sig. det tror man inte till en början, men det växer fram och man blir då mer trygg i hela livet tycker jag själv.

Vårdarbete – Fast inte alls på distans utan helt Hands On

Just ja. Jag arbetar ju även inom vården och är utbildad undersköterska. Denna utbildning och yrke har jag haft nytta av just nu en period, då jag arbetat på Vintersol nattetid.

Tufft att arbeta natt, när man är ovan och egentligen en morgonmänniska, men jag har tagit även det uppdraget på största allvar och trivs bra med min nattkollega Berit. Vi har haft det jättebra ihop på jobbet. Jag gillar även att arbeta på Vintersol. Det är en bra arbetsplats och förmodligen en av de mest klassiska arbetsplatserna här nere på södra Teneriffa.

Vintersol har ju verkligen bidragit till att Los Cristianos och Las Americas har blivit så pass populära som de faktiskt är. När Vintersol byggdes här nere fanns det egentligen ingenting här och mycket har Vintersol att tacka för att det finns till. Jag gillar det och är tacksam för att få ha arbetat där en period där nu på natten när en annan medarbetare har semester. Jag tror det blir mer arbete där framöver i perioder. Det känns bra där.

Tips och råd vad gäller distansarbete på Teneriffa

Det finns många arbeten du kan utföra på distans. Jag tänkte här ge tips och råd om vad du kan göra för att arbeta på distans med datorn som utgångspunkt. Datorn får vara utgångspunkt för dessa tips av distansarbete, då jag själv utför sådana jobb. Det finns förmodligen andra sätt att distansarbeta på, men som sagt. Nu är det via datorn det gäller.

Några av de distansarbeten som utförs just nu här nere på Teneriffa

  • Arbeta med programmering på distans. Det finns flera av mina kamrater här nere, som arbetar på sina vanliga arbetsplatser via datorn. De sitter på en snabb uppkoppling mot Internet och gör sina dagliga arbetsuppgifter från Teneriffa.
  • Det finns coacher som genomför coachingsamtal här ifrån Teneriffa med kunder från bland annat Sverige.
  • NLP Coach på distans med bland annat telefon och Skype som arbetsverktyg i sin coaching.
  • Sökmotoroptimering. Jag själv arbetar ju med detta och det finns kompisar här nere som till viss del arbetar med SEO på distans här nere på södra Teneriffa. Jag har även hört om folk på norra delen av Teneriffa, som arbetar med viss sökmotoroptimering på distans. En bra uppkoppling, så funkar det ju alldeles galant. Ni får ha möten via Skype, om man måste träffas ansikte mot ansikte.
  • Bokföring. Det finns flera personer i min vänkrets som arbetar med bokföring i olika bolag här nere ifrån. De styr allt via webben och har även de möten via Skype eller någon annan tjänst där man kan se och prata med varandra.
  • Apputvecklare. Det finns ett par apputvecklare som arbetar från Teneriffa och detta fungerar alldeles utmärkt. De träffar sina svenska kunder ett par gånger per år i Sverige och sköter det dagliga via Skype och mail.
  • Det finns även ett par som inte arbetar alls och de har föräldraledigt här en period och njuter av sol och bad samt närheten till familjen som oftast blir bättre här nere i det lugnare tempot.
  • Översättningar. En kompis utför översättningar via webben. Han arbetar främst med översättningar från engelska till svenska och vise versa. Detta gör han på distans och får sina uppdrag på olika webbforum.
  • Webbdesign. Det finns flera personer som just nu lever på att arbeta med webbdesign här från Los Cristianos.’De har både kunder här nere, men även kunder i Sverige.
  • Smyckesdesign. Det finns personer som designar och saluför samt arbetar med sina smycken härifrån och emellanåt besöker Sverige för att träffa kunder. Det mesta arbetet sker dock härifrån.

Du ser. Det finns redan många personer här som utför sina arbetsuppgifter på distans och det fungerar alldeles utmärkt här nere. Snabba uppkopplingar finns det och datorn har man ju med sig själv, så det är bara att tuta och köra.

Det finns självklart många fler arbetsuppgifter du skulle kunna utföra på distans, men jag tog med dem, som jag själv utförs just nu härifrån södra Teneriffa. Du kanske har några fler förslag,? ge dem då gärna i kommentarerna här nedan, så kanske de läggs in i artikeln.

Hoppas du fått lite tips och råd vad gäller distansarbete här nere på Teneriffa via artikeln och att du kanske själv kastar loss och kommer hit ner.

Ha det bäst tills vi hörs igen och ta hand om dig oavsett vart du befinner dig i världen!

Du kanske själv börjar att arbeta på distans här nere på Teneriffa!

Kram