Djurparker och Vattenparker Spanien

Vattenparker och Djurparker i Spanien

Det finns ett stort antal djurparker och vattenparker i Spanien. Både på fastlandet och på Kanarieöarna. Det är kul både för vuxna och barn att besöka dessa parker och kan många gånger vara ett minne för livet!

Vattenparker Spanien

Aquapark, Torremolinos

I utkanten utav Torremolinos ligger en vattenpark där stora och små vattenälskare garanterat kommer att tjuta av glädje. Det här är den största vattenparken i Costa del Sol och här finns allt från vågpool till vattenrutschkanor som både åker rakt ner och de som skruvar sig. Det finns även en stor pool, en minigolfbana, restaurang, en papegojshow och sjölejonshow och mycket mer.

Vattenparken ligger bara 10 min. ifrån Torremolinos på Carretera Circunvalacion 10. Torremolinos ligger inte långt ifrån den charmiga staden Malaga.

Här kan du tillbringa en hel dag om du vill det och du kan spara 10% om du köper dina biljetter på nätet innan du åker.

Aquaparken i Torremolinos öppettider är:
maj, juni och september kl.11-06
juli och aug. kl. 10-19

En biljett för en vuxen 1 dag, kostar ungefär 260 kr och för ett barn 190 kr. Men kom ihåg att du får 10% om du bokar i förväg på nätet.

Aquatropic, Almuñecar

Det här är Costa del Sol´s enda havsvattenpark och den ligger strax ovanför stranden i Almuñecar. Här kan du spendera en dag med familjen på den 18000 kvm stora ytan, som ligger alldeles intill det glittriga Medelhavet. Parken är grästäckt och med några träd här och där, så det finns gott om skugga och sol för den som vill solbada.

Alla pooler här inne har renat havsvatten i sig och det finns gott om professionella badvakter. Det finns restauranger, kaféer och barer här inne, vill du ta med dig egen matsäck så går även det bra för här finns en rastplats där du kan äta din egen matsäck. Även tillgång till en garderob där du kan hänga in det som du inte behöver ha med dig ut till poolen.

Aquatropic erbjuder vågpool, vattenrutschbanor, zig zag-bana, forsar, vattenfall och en sjö med konstgjorda strömmar. På nätterna bjuder parken på underhållning för vuxna, för då blir det diskotek och grillning.

Aquatropic ligger på Playa Velilla i Almuñecar.

Öppettiderna är 11:00 – 19:00 under Juni-september, biljetten för en vuxen kostar ungefär 160kr och för barn 120kr.

Parque Acuatico, Mijas

Vattenparken i Mijas, som ligger i Fuengirola, är en relativt liten vattenparken men som erbjuder lika mycket nöje som de stora vattenparkerna fast på en mindre yta. Här finns restaurang, men det går även bra att ta med sig mat för den som vill det.

Här finns vågpool, vattenrutschbanor, äventyrsflod, minipark för små barn och aerobics. Vattenparken erbjuds även en klättervägg, minigolf, bar, restaurang, souvenirbutik, massage och en scen för liveframträdanden.

Parken är belägen bara 25 min. från Marbella och 20 min. från Malaga, det här är ett kanon ställe att svalka sig på en het sommar dag.

Priserna ligger ungefär runt 160 kr för en vuxen, barn (4-12 år) 90 kr och gratis för barn under 3 år.

Öppettiderna är:
April-juni 10- 06
Juli-augusti 10-07
September- oktober 10-06

Djurparker Spanien

Selwo Aventura

Är en otrolig safari park med över 2000 olika djurarter från varje kontinent och runt området på miljontals kvadratmeter kan man åka i parkens ”lastbilsjeepar”. Eller bara promenera runt på promenadvägarna som finns på vissa delar av området.

De vilda djuren som kan ses är bl.a. tigrar, antiloper, lejon giraffer, noshörningar, zebror och många fler.

Det finns logi i stugor i parken för de som vill övernatta. Restauranger, uppträdanden och många olika äventyrsaktiviteter ger besökaren extra underhållning.

Selow Aventura ligger belägen vid infarten till Estepona, baar 15 min. från Marbella. Avfart från N-340 vid 162,2 km. mot Las Lomas del Monte. Olika resebyråer säljer biljetter till grupputflykter med buss till parken.

Selow Aventuras öppettider varierar beroende på säsong.
Men är alltid stängt mellan december-februari.
Mellan Mars-juni är öppettiderna under vardagarna 10-18 och på helgerna 10-19
Under jul-augusti 10-20

En entrébiljett för en vuxen kostar runt 290 kr. och 200 kr för barn. För barn upp till 2 år är det gratis.

Fuengirola Zoo

Fuengirola har ett nytt zoo med många exotiska djur, där de skapat en Disneyatmosfär för djuren, för på Fuengirola Zoo finns inga burar eller stängsel, här får du en bättre chans att komma nära och träffa djuren. Här finns t.ex. floder, gigantiska träd, fantastiska vattenfall, bambu tempel, hängbroar och nerlagda gruvor. Detta är ett fantastiskt sätt för barn att få se exotiska djur från platser som Madagaskar, Afrika och Sydostasien som får vara i sin naturliga miljö.

När du vandrar genom den tropiska skogen med frodig vegetation med floder och vattenfall, så kommer du att se alligatorer ligga och sola på en sandstrand vid Nilen, Sumatras tigrar simma bredvid Angkor Wat, apor som spelar på tusen år gamla Baobab träd och fladdermöss som flyger runt i den övergivna grottan. Tittar du ner i ”The Forest Floor” delen som kommer du sannolikt att se jätte sniglar och Hogs floden.

Fuengirola Zoo ligger i mitten av hjärtat av Fuengirola på Avenida Camilo Jose Cela nr. 6. Här inne finns det även tillgång till att köpa mat.

Öppettiderna är:
Alla dagar från juli-augusti 10-01
Biljettpriserna ligger på 120 kr för en vuxen och 90 kr för barn mellan 3-9 år, barn under 3 år är det gratis för.