Familjer på äventyr SVT – TV serie – Blogg

Vi njuter av familjer på äventyr på SVT

Vilken skön inspiration det är att se dessa vanliga personer som gör något ovanligt. Vi är själva på väg att flytta till Teneriffa och detta program har verkligen gett oss mycket att se familjerna som redan gett sig iväg ut i världen.

Denna artikel är en blandning av programmet och vår egen flytt till Spanien senare i år.

Vi får energi av dessa familjer!

Här nedan kan du se det första programmet av denna tv serie här via SVTplay:

Längre ner i artikeln kan du se avsnitt nummer två. Även det på SVTplay. 

Edit: Du kan se alla avsnitt via denna artikel. Det ligger länkar till SVTplay längre ner i blogginlägget.

Det är fyra svenska familjer som ger sig ut i världen och lämnar den gråa vardagen här i Sverige.

Vi har som sagt fått inspiration av detta underbart bra programmet. Vi känner även igen oss en del i de saker som dessa personer har fått möta på sin väg mot sitt livs äventyr. Hur de tänker och hur de förbereder sig innan de skall ge sig iväg.

Vi möter olika saker i vår vardag när vi berättar att vi skall lämna Sverige på obestämd tid för att leva ett annorlunda liv nere på södra Teneriffa. Alla har en åsikt. Många bra åsikter andra mindre bra, men det gör oss inget. Vi har ju bestämt oss och arbetar hela tiden mot vårt mål, som nu kommer mot oss med hög hastighet.

Här nedan på bilden ser du seglarna. Familjen som har seglat jorden runt i 4 år och har sett allt du kan tänka dig i djurväg. Riktigt kul!

Familjer på äventyr ger oss mycket

Programmet har gett oss insikten att vi inte är konstiga.

Det finns fler som flyr fältet med vardag, åtta gråa månader om året samt allt vad det svenska innebär. Det finns mycket bra med Sverige, säg inget annat.

Det är bara det att mycket är så himla bökigt här och att min fru mår skit förutom ca 1,5 månader på sommaren, om det är bra väder och det går inte längre.

Det är även rätt trist här i Sverige tycker jag. Jag har inte roligt här. Jag älskar vågor, hav, sol och varma vindar och det är det jäkligt dåligt med här i kalla Sverige. Teneriffa och Spanien it is!

Här nedan ser du nybörjarna. Familjen som numera bor i Indonesien och arbetar med utveckling av sjukhuskliniker. En helt annan tillvaro än i Sverige.

Spännande att se hur livet ter sig för en familj på andra sidan jorden.

Det är kul att se familjerna vardag. 

Familjernas vardag är riktigt kul att se. Roligt att se vad de upplever och hur de tänker i olika situationer. Vi kanske inte upplever samma saker när vi flyttar till Teneriffa, men det är roligt att se att de har en vardag, som fungerar och hur de tacklar det som de möter.

Familjen här nedan är veteranerna. de bor i Brasilien och driver hotell samt restaurang. Hotellet ligger alldeles vid stranden. Kul att se hur detta fungerar.

De fyra olika familjerna har helt olika vinkel på sin tillvaro utomlands, men med den gemensamma nämnaren att de verkar trivas alldeles utmärkt med tillvaron.

Nedan se du nybyggarna. De säljer allt de har och flyttar till Nya Zeeland. Kul att se hur de landar i Nya Zeeland och hur de skall anpassa sig till denna nya underbart vackra tillvaro.

Vi får mycket inspiration! 

Vi relaterar till alla dessa fyra familjer på ett eller annat sätt. Programmet är verkligen mitt i prick för oss som skall göra en flytt om ca 6 månader. Inspiration och riktigt roligt att se.

Det kommer gå 8 program på SVT i serien familjer på äventyr. Vi skall absolut se alla kan jag lova! Barnen älskar det och vi kollar via TIVO, så vi kan se dem många gånger om och hur ofta vi vill.

EDIT: 

Avsnitt två av Familjer på äventyr

Nu har det andra avsnittet visats av Familjer på äventyr på SVT och du kan se det här nedan.

Avsnitt 2 ”familjer på äventyr”

Det är lika lätt att relatera och inspireras av detta andra avsnitt i serien om familjer på äventyr.

Nu har avsnitt 3 gått på SVT och det var precis lika bra som de två första avsnitten. Vi tycker verkligen att detta är det absolut bästa programmet av alla just nu. Det passar ju oss perfekt och produktionen är verkligen bra!

Avsnitt 3, ”familjer på äventyr”

Vi relaterar riktigt hårt till dessa äventyrliga familjer. Familjer som bryter mönstret här i Sverige med allt vad et innebär och ger sig ut i världen med familj. Det är som sagt spännande och inspirerande.

En flytt utomlands är sällan som man tror innan man flyttar. Det är som att få barn. Man har en massa föreställningar om hur livet kommer te sig och sedan blir det oftast något helt annat. Både på gott och ont.

Avsnitt 4 har precis vistats på SVT 1. Här kan du se avsnitt 4 på SVTplay.se.

I avsnitt 4 så får vi se en mer nedtonad tillvaro än i de tidigare programmen tycker vi här hemma i soffan. man får se att det verkligen är en vardag även ute på äventyr i världen.

Det kan jag som skriver här på bloggen, Petter, skriva under på. Allt är inte sol och paraplydrinkar när man bor utomlands, utan det är vardag vart man än är, men den kan vara lite varmare och med mer sol och bad.

Avsnitt 5 har precis vistats på SVT 1. Här kan du se avsnitt 5 på SVTplay.se 

I avsnitt 5 får vi se seglarna segla till Grönland. Ofantligt vackra bilder därifrån. Vi får även se familjen i Indonesien vara och bada. Vackra bilder även därifrån.

Familjen som bor i Brasilien är och handlar och dottern Alice berättar att det är tufft många gånger att ha familjer på två helt olika platser i världen.

Famililjen som är på Nya Zeeland landar på en fårfarm och kandar lite mer och det syns verkligen hur alla familjemedlemmarna mår bra av att vara på fårfarmen tillsammans.

Avsnitt 5 var ett riktigt bra avsnitt och vi njöt här hemma i soffan när vi tittade. Vi har som sagt TIVO, så barnen kollade in programmet direkt i morse innan de gick iväg till skolan. De älskar verkligen denna TV serie.

Familjer på äventyr avsnitt 6. Här kan du se avsnittet på SVTplay.se. 

Nu har sista avsnittet sänts av denna fantastiska tv serie. Detta var ett riktigt bra avsnitt där säcken knöts ihop på alla håll fast på olika sätt. Underbart bra!

Personligen tycker jag att det är den bästa Tv serie som har gjorts av SVT någonsin. Den passar naturligtvis perfekt i tajming för vår del, men den är skickligt och snyggt gjord också. Riktigt bra TV!

Fint budskap och det har gett inspiration till fler än oss här i Falun kan jag lova. Inspiration att ta det där avgörande steget oavsett vilket steg man behöver ta.

Nu skall vi softa vidare i tillvaron och njuta av att sälja av saker samt fortsätta våra förberedelser vid vår flytt till Teneriffa senare i år.

Det skall bli skönt att få lätta ankar från Sverige, precis som familjerna har i TV serien har gjort. Vi behöver starta om och min fru behöver må bra igen. Det är hon värd.

Detta är Äntligen ett bra program på TV!

Se familjer på äventyr när du vill få inspiration till ett annorlunda liv!