Flytta till Spanien

Flytta-till-Spanien

Bo i Spanien

Något som många svenskar så här års går och funderar är nog att flytta utomlands, mörkret har lagt sig ner över Sverige likaså kylan och de ohyggligt låga temperaturerna! För hur kul är det egentligen att bo över 30 år i ett kylskåp?

För det är just vad en normalsvensk gör under sitt normala liv. Det är just därför som så enormt många längtar och nu för tiden också gör slag i saken att flytta iväg från Sverige, bort till värme, sol och bad.

Flytta-till-Spanien

Svenskarna vill helst flytta till Spanien

Vilket land flyttar då flest svenskar till? Jo de flesta flyttar till Spanien som ligger på svenskarnas nummer ett på önskelistan. Varför många väljer detta land beror främst på de många fördelar som detta land erbjuder oss nordbor.

Förutom det självklara såsom ett underbart och gudomligt året runt klimat, härliga stränder och den vänliga lokalbefolkningen så prioriterar många deras förhållande till livet, dvs mañana sättet – man har inte så många måsten och krav på sig utan det som inte är livsviktigt kan man gott skjuta upp några timmar eller en dag eller två.

Ökad livskvalitet

Själva livskvaliteten blir så mycket högre och själva livet blir så mycket roligare, för hur kul är det att i mörkret och slasken gå ut och äta en middag? Att jämföra med att fortsätta ut efter jobbet i Spanien, sätta sig på en uteservering mitt i solen, titta på folk och beställa en tallrik med goda inhemska tapas och en kall öl på det!

För det är just de här som detaljerna som ger livet de där extra pluspoängen, så resonerar iallafall alla de tusentals nordbor, européer och svenskar som flyttar varje år till Costa del Sol, Costa Blanca eller någon av de andra populära kuststräckorna i Spanien.

Enkelt att flytta inom EU

Eftersom Spanien är med i EU precis som Sverige så är det inga problem att flytta dit för oss svenskar, har du bara ett svenskt pass så är det fritt fram. Du bör självklart ha funderat på hur du ska försörja dig därnere, för det är hårt om jobben, då det är så många av de inflyttade som självklart också vill hitta ett levebröd.

Flytt-till-Spanien

Något annat du bör fundera över eller snarare förbereda dig på är att lära dig språket, för kan du spanska, så är du genast långt före de allra flesta som åker ner, för de kan inte mer än – ”una cerveza por favor” på ett ungefär..

Förbered din flytt noga

Ju mer du förbereder dig på din Spanienflytt desto större chans har du att lyckas, lyssna och lär av andra som redan varit där eller är på plats just nu, hur situationen är och vad som krävs just nu för att skaffa jobba och boende i Spanien, du kan gå in och besöka Spanienforum.se som är ett enormt stort forum för just detta.

Skaffa NIE nummer

Där du kan fråga erfarna Spaniensvenskar om precis allt som rör Spanien! För det är en djungel för en som kommer utifrån, bland det första du måste skaffa är ett s k NIE nummer, som är ditt nya personnummer, eller snarare en form av uppehållstillstånd, med detta kan du starta upp telefonabonnemang, öppna upp bankkonto, köpa bil, hyra en lägenhet och köpa hus i Spanien!

Hur som helst, var du än i Spanien du väljer för din flytt så ett råd: ge inte upp! Buena Suerte=Lycka till!