Kategoriarkiv: Förberedelser

Spara pengar till resa 2021

Idag startar sparandet mot en resa till Spanien 2021

Vi har pratat ett tag om att göra en ny resa till Spanien med barnen och idag bestämde vi att göra en resa mot södra delarna av Spanien våren 2021! Antigen till Teneriffa eller till tex Mallorca. Vi har länge varit nyfikna på Mallorca och har hört mycket gott om den vackra ön i Medelhavet. Vi får se vilken ö det blir!

spara pengar till resa

Mallorca eller Teneriffa

Vi har som sagt inte riktigt bestämt oss, men vi är i vart fall igång med sparandet. Det skall bli spännande att se hur mycket vi får ihop under detta året fram tills resan. Vi har andra pengar i buffert, men de vill vi ju helst inte röra, utan använda de till annat i livet.

Aktivt sparande mot ett mål

Sparandet skall även hjälpa barnen att vara mera aktiva samt lära dem på ett djupare plan hur man sparar mot ett mål samt hur man kan utföra uppgifter och få lite betalt för detta. De är relativt bra med sina pengar och i vart fall det ena barnet har koll på hur man sparar och så vidare, men skadar ju inte att lära sig detta på ett djupare plan redan som liten.

Aktiviteter som skapar inkomster

Vi har ett gäng olika aktiviteter för barnen, som kan hjälpa de att spara lite pengar mot detta målet. Jag vill att det skall vara ett gemensamt projekt så att vi arbetar hela familjen mot samma mål och upplever allt tillsammans längs vägen 🙂

Nya inkomstkällor

De andra i familjen är med på tåget och vi skall se hur bra det går att få ihop pengar genom att göra lite besparingar i vardagen samt lägga undan en del av våra pengar varje månad. En del av lönen samt en del av andra inkomster, som vi hoppas att vi skall få in.

Det finns ju olika sätt att tjäna extra pengar och det hade vi tänkt att göra under detta året. Mer om detta i kommande inlägg!

Resa med familjen igen

Även oväntade pengar, såsom pengar man får av släkt eller vänner vid födelsedagar och andra tillfällen, kommer att åka in på sparkontot eller ner i burken, som du ser här ovan på bilden. Det är tanken i vart fall 🙂 Vi ser fram emot att resa med familjen igen och hoppas att du skall följa med via bloggen här både innan resan och fram till dess!

Sommarväder i Falun

Solen och värmen är här i Falun nu

Vi har förmodligen alla längtat efter den sköna solen och goa värmen sedan förra året. Vi har sett fram emot sommaren i Sverige och nu ser den ut att vara här. Äntligen! Nere på Teneriffa är det allt som oftast mycket bra väder! 

Sommar i Falun 2015

Sommaren i Sverige är magisk. De dagar den är här!

Man får se till att ta för sig när den är här som Mr Ledin sjunger. Man vet aldrig när den kommer åter. Det låter som en klyscha, men är totalt sant.

Man får verkligen se till att passa på de dagar, som är fina och underbara här uppe i vårt, så många gånger, kalla mörka land. Men, nu njuter vi och softar runt i värmen och ljuset.

Igår var jag på lite party med några av mina arbetskamrater. Vi var på Slussen här i Falun och åt gott och drack gott. Det var riktigt trevligt!

Vissa av arbetskamraterna kommer jag inte att träffa mer på lång tid framöver. Man skall aldrig säga aldrig, men några av dem kanske jag inte ser alls mer.

Lite vemodigt är det allt med alla dessa avsked kan jag tycka. Det berör. Många personer tycker jag mycket om och det känns lite avigt att vi kanske inte ses mer, någonsin.

Sånt är livet

Livet är ju dock fyllt av en massa avsked i stort och smått, men denna gången är det mer påtagligt. Det blev så definitivt på något sätt.

Kanske jag som är mer medveten än tidigare också, vad vet jag. Ju mer med eten man är desto mer lägger man ju märke till i tillvaron.

Det känns dock som att flytten har närmat sig rejält och det är faktiskt bara en månad kvar nu tills vi flyger mot Teneriffa.

Solljus i Falun

Det skall bli riktigt skönt att komma ner!

Vi pratade med vår bekant nere i Los Cristianos idag på Facebook och vi behöver prioritera om vår packning. Vi skall loosa mer packning och dra ner det till absoluta minimum.

Nästan allt finns att köpa där och det blir bara krångligt att bära och kånka runt på en massa saker i onödan. Vi ville spara pengar genom att ta med oss egna prylar, men det blir för stort och tungt.

Vi har packat enligt devisen att har vi köpt det här, så är det bra att ta med det…att det är onödigt att köpa nytt när vi kommer ner till Los Cristianos.

Detta sätt att packa våra väskor går dock inte att leva med, pga att det blir alldeles för mycket saker att bära med oss, så vi skall droppa av massor med grejer nu känns det som.

Det blir bra. Lite mindre att bära och vi får göra några inköpsresor till IKEA på norra delen av Teneriffa om vi nu skulle sakna någon speciell sak. det kommer vi säkert att göra.

Vissa saker finns ju inte där nere och finns de, så är de inte alltid gjorda av bästa kvalitet.

Främby Udde 2015

Vi reser lätt

Ovanstående fras får stå som modell för oss numera. Vi har som vi nämnde i föregående blogginlägg sålt allt vi äger och har förutom ett par saker som har affektionsvärde för oss.

Det känns lite speciellt fast inte alls så speciellt som jag trodde det skulle göra. Det är liksom ingen big deal och det är lite speciellt.

Det är enklare att göra denna formen av förändring än vad jag trodde, nu när vi börjar att närma oss och vi har faktiskt gjort det största arbetet med att göra oss av med alla våra saker redan, så nu skulle vi kunna slappna av och njuta lite.

Vi landar nog snart i njutningen och kanske kan vi slappna av lite mer framöver innan avresa.

Man anpassar sig snabbt

Jag måste säga att man verkligen anpassar sig snabbare och enklare än vad jag trodde innan vi satte igång med alla förberedelser. Det har gått över förväntan.

Just nu känns det som om vi är på sommarkollo och njuter av att inte ha en massa saker att ta hand om och sköta om. Det tar kraft och energi att hålla ordning på alla sina ägodelar har vi märkt.

Vi gillar också att äga och ha saker, det är inte det, men just nu är det ju så himla mycket enklare att ha det så här.

Vi saknar liksom ingenting och det är lite skumt. Det har som sagt gått så mycket enklare att göra sig av med allt rent känslomässigt än vad vi trodde. Vi trodde att vi skulle sakna än det ena än det andra, men så är absolut inte fallet.

Sätt upp mål

Vi har kunnat genomföra allt för att vi har satt upp tydliga, realistiska och genomförbara mål. Utan dessa mål hade inget hänt.

Det kan jag lova dig. Inget hade hänt!

Mål som du arbetar emot gör att du kan genomföra det så kallade omöjliga.

Du måste vara tydlig med vad du vill och när du väl kommit på vad det är du vill, så kör du som bara fan mot de mål du sätter upp. Det fungerar på det viset.

Skriv upp målen på 4 ställen i ditt hem, så att du alltid ser dem varje dag. Varje morgon och varje kväll. Läs dem och begrunda dem samt se till att du följer dem. Varje dag. Fuska inte.

När du arbetar med dina och mot dina mål, så kommer de att börja arbeta med dig.

Du blir hela tiden mer tydlig och smartare i ditt arbete mot målen. Jag lovar. Det har hänt oss och det har hänt alla som gjort stora förändringar i livet, både vad gäller utlandsflytt och annat om de har arbetat med målsättningar.

Skriv ner målen på papper och sätt upp dem där du ser dem varje dag. Gärna med bilder eller illustrationer, så att de blir mer levande. Det skall se enkelt och kul att genomföra målen.

Lycka till!

Nu är det dax att njuta på altanen lite innan barnen skall i säng.

Vi hörs och syns snart igen!

Nu bor vi hos svärmor och svärfar innan flytt till Spanien

Vi har flyttat ur lägenheten nu

I veckan flyttade vi ur lägenheten och tog med oss det sista vi äger till svärföräldrarna. Vi är inneboende den sista tiden innan vi flyttar till Teneriffa. Detta för att komma ur lägenheten i tid, hinna träffa släkten ordentligt , men även för att spara pengar den sista tiden innan avfärd.

Bor hos Svärmor

Svärföräldrnas hus

Det fungerar bra att bo här och vi har än så länge hållit oss i skinnet och inte brakat ihop en enda gång. Det är ju lätt att man brusar upp när man är många personer på liten yta annars menar jag. Speciellt om alla har temperament som vulkaner 🙂

Spara pengar har varit något vi verkligen har ägnat oss åt de sista månaderna eller egentligen sedan ett par år tillbaka om vi skall vara helt ärliga. De sista månaderna, eller halvåret, har varit mer intensiva vad gäller sparandet och det har verkligen givit resultat.

Vi har använt oss av tipsen som finns i denna mycket populära post om att spara pengar till resa och flytt utomlands. Jag har tjatat om den posten tidigare vid flera tillfällen  men den har hjälpt oss så mycket och även andra har jag fått höra från flera håll.

Artikeln har inspirerat folk att börja spara pengar för att förverkliga sina drömmar i stort och smått. Det är riktigt kul att kunna dela med oss vad gäller detta och sedan höra att andra är hjälpta av tipsen.

Vi har även sålt av allt vi äger och har och har en mycket liten del av det vi tidigare ägde sparat hos svärmor. Det är ett par saker som vi tycker mycket om och saker vi har ärvt. Allt annat har vi antigen sålt bort, gett bort, skänkt eller slängt.

Allt är väck! Lägenheten är tom!

Det känns verkligen skönt att det har löst sig såpass bra och att vi fått in pengar för de saker vi hade så kära tidigare, men som nu har lämnat oss för att finnas i någon annans hem.

 

Vi har sålt allt vi äger

Det har gått smärtfritt att sälja ägodelarna. Mer smärtfritt än man kan tro innan man sätter igång en sådan här process. För en process är det. Det tar både kraft, tid och engagemang att genomföra en sådan här flytt.

Frugan har sålt mestadels av sakerna på Facebook. Vi har lagt ut dem i olika grupper och folk har nappat på låga priser och att de ar kunnat komma och hämta sakerna när det passat dem.

Det har faktiskt varit helt fantastiskt och jag rekommenderar alla som vill sälja sina saker att göra det på samma sätt som vi gjort. Inga annonskostnader eller frakter har tillkommit.

Folk har hämtat sakerna hemma hos oss och vi har inte åkt någonstans med sakerna.

Jättebra om du frågar mig!

Det ger mycket, men det tar även mycket av kraften man har att göra en sådan här sak.

Det känns inte som något stort eller så, men det tar på kraften att hela tiden vara på väg och någon annanstans, samt att hela tiden förbereda sig och samtidigt få vardagen att fungera.

Allt annat skall ju fungera precis som vanligt ändå, med barnen, jobbet, släkt och vänner. Vissa saker har helt klart fått stå tillbaka en tid, men det går inte att göra detta annars.

Det är ofrånkomligt att det blir så och jag hoppas ingen är sur eller ledsen för det. I så fall är det ändå inget som kan göras ogjort utan det är som det är på gott och ont 🙂

Fullt fokus på flytt är en nödvändighet om det skall gå

Vi har haft fullt fokus på flytt för att det överhuvudtaget skall fungera och vara genomförbart.

Det känns många gånger som om man måste ha superfokus annars går det inte. Utan fokus och tjatande om flytten, så blir det liksom inte av. Inte för vår de i alla fall.

Vi har behövt denna blogg som en ventil för allt, eller rättare sagt, jag Petter, har behövt den som en ventil för att kunna uttrycka mig och att få ner allt på papper eller i detta fallet på skärmen.

FOKUS

 

Den har hjälpt mig att hålla fokus och det är samtidigt riktigt roligt att sätta ord på det man känner och upplever längs vägen. Det är bra för mig själv, men kanske även kan  vara som inspiration för någon annan att våga ta det där steget, som man kanske vill ta, men inte har tagit än.

Har du själv fått inspiration av att läsa här inne på bloggen, så skriv gärna det i kommentaren här nedan. Det är alltid lika kul att höra vad du som läser denna blogg tycker och tänker.

Det ger kraft och energi att skriva vidare och utveckla sajten till att i framtiden kanske bli mer än bara en personlig sajt om vår flytt.

Sajten kanske kan vara en inspirationskälla. Det vore underbart! 

Mycket att göra på kort tid

Nu är det inte långt kvar tills vi skall flyga ner mot Teneriffa. Den andra augusti skall vi åka och det är fortfarande mycket som skall göras och upplevas innan flytten sker.

Vi skall träffa släkt och vänner mer, säga adjö till några och på återseende till andra.  Vi skall på dop till min brors familj, som fått en son som skall döpas några dagar innan vi flyttar.

Riktigt kul att de har fått barn!

Hugo

 Hugo

Arbete skall jag hinna med i några veckor till och vi skall även ner på en semestervecka till västkusten. Det skall bli riktigt kul att träffa min släkt där nere samt njuta av Lysekil och Göteborg. Västkusten är så vacker sommartid.

Jag har sagt upp mig från arbetet på kommunen och slutar 16 juli. Då tar vi semester ett par veckor och njuter av Sverige. Det är även saker att förbereda innan avfärd, men det skall njutas också.

Arbete på Teneriffa

Nej, jag har inget arbete ordnat när vi kommer ner till Los Cristianos, men det löser sig med tiden. VI skall acklimatisera oss först och sedan tar vi lite ledigt innan det blir jobbsökande på schemat.

Jag har kanske redan ett arbete klart, men det börjar i så fall inte förrän i januari 2016. Det skulle vara perfekt. Tills dess skall jag se till att bygga den bästa guiden till Teneriffa, som finns på svenska är det tänkt.

Även denna sajten om vår flytt skall få sig en duvning och uppgraderas till det bättre vad gäller design och annat är det tänkt när jag kommer ner till Teneriffa.

Jag skall även ta åt mig lite arbete vad gäller sökmotoroptimering när jag kommit tillrätta nere i Los Cristianos. SEO är både kul och inkomstbringande om det görs på rätt sätt.

Sätt upp mål och arbeta mot dessa

Specifikt mål

Mätbart mål

Attraktivt mål

Realistiskt mål

Tidsbestämt

Avgränsat

Hoppas du själv genomför de mål och drömmar du bär på. 

Ett av våra mål är vi alla i familjen skall må bra och det gör vi inte i Sverige pga klimatet. Det är därför vi i första hand flyttar, sedan att vi älskar Teneriffa gör ju inte saken svårare.

Det är riktigt bra!

Som sagt. Kör hårt mot dina egna drömmar och mål. Sätt upp små och stora egna mål och arbeta dig mot dessa hela tiden. Det ger resultat och du kommer att kunna genomföra det du vill.

Ge det tid och engagemang!

Vi hörs snart igen och skriv gärna upp dig på nyhetsbrevet här uppe till höger om du inte gjort det tidigare.

Ha det bäst så länge!

Nu är jag ledig i 6 dagar!

Ledighet = förberedelser för Spanien

Jag har ledig från jobbet i 6 dagar nu och då är det mycket som skall hinnas med. Träffa familjen ligger först på prioriteringslistan och förberedelser för flytt ligger även det högt upp.

Släkten skall även den mötas upp hoppas jag!

 

Tiden flyger iväg oavsett om du har kul eller tråkigt och just nu tycks den gå extra snabbt!

Vi har som du säkert redan vet en massa att ordna, som jag skrivit i tidigare inlägg här på sajten och nu känns det som om det börjar brinna lite i knutarna.

Vi försöker dock ta det lite soft och göra en sak i taget. Ibland fungerar det riktigt bra 🙂

Här i Falun har det varit skitväder ett tag och våren håller på att komma hit, men jag tycker inte den har landat här på riktigt än.

11 grader idag och moln samt lite sådär grått ljus är väl för helsike ingen riktig vår.

Våren kom igen nu. Vi vill att du kommer hit med värme och ljus! 

Det är flera som skriver till via Internet och frågar om tips och råd vad gäller flytt utomlands, så jag skall försöka att sätta ihop en ebok i ämnet som folk kan ladda ner och läsa.

I den skall jag innefatta de olika sakerna som vi har tampats med inför vår egen flytt till Spanien.

 

Ledigt från skolan

Vi blev idag uppringda från Gruvrisskolan där barnen går. Det var rektorn som ringde och beviljade ledighet under ett år för barnen.

Vi har begärt ledigt från skolan här i Sverige under ett år och sedan förlänger man det om man blir kvar där nere.

Vi kommer att få förlänga ledigheten 🙂

Han undrade hur vi skulle finansiera skolgången då den är relativt dyr. Kommunen betalar inte för utlandsskolor längre. Vi sade att det visst är dyrt, men att vi har råd att ha dem i skolan ett tag.

Vi har använt oss av tipsen i denna ”sparapengar – artikel”, som jag skrev för ett halvår sedan, under en längre tid.

Kolla in spartipsen där och sätt igång att skapa dig en egen buffert, om du inte har gjort det redan. Det är över 1200 personer som läst artikeln och det är många som fått hjälp av den i sin strävan att skapa en liten buffert.

Jag har byggt på min guide till Los Cristianos ett tag nu och den rankar just som nummer 2 om du söker på Google efter Los Cristianos.

 

Den är uppskattad och just nu är det ca 1500 personer i månaden som hittar till den guiden om lilla pärlan på södra Teneriffa.

Vi satt och kollade in orter nere på södra Teneriffa som vi vill upptäcka när vi kommer ner och det finns många fina mindre och större pärlor att njuta av på södra delen av ön.

Först skall vi införskaffa cyklar så vi kan ta oss runt utan att behöva ta bussen eller gå överallt.

Vi köper säkerligen en bil inom ett år och då kommer vi att ta längre turer och se mer av hela Teneriffa. Tanken är att se så mycket vi kan och sedan skapa den bästa svenska reseguiden på webben för hela Teneriffa med färsk och fräsch information.

Den guiden blir på en annan domän och sajt. Vilken vet jag inte just nu. Har inhandlat en bra domän för ändamålet.

Jag är inte säker än, vi får se.

Vad jag vet är dock att jag älskar ön och kommer att skriva om den hur som helst. Skriva mycket. Det är ett som är säkert.

Denna sajten du befinner dig på nu får allt vara en mer personlig sajt för vår familj och de andra sidorna får vara mer guidebetonade. Så får det bli!

Se till att du lever det livet du drömmer om oavsett om det innebär att du reser till Spanien eller inte. Att må bra är det väsentliga och hälsan måste komma högt upp på listan när man planerar sitt liv.

jag vet att många inte planerar sitt liv speciellt mycket. de tenderar att planera semestern bättre än sina liv.

Fastna inte i det utan se till att du har ett bra liv. Ett så bra liv det bara går!

Kör hårt och njut tills vi hörs igen!

Halvvägs mot flytt till Teneriffa

Idag är vi närmare än någonsin mot flytt till Teneriffa

Helt logiskt kommer vi ju närmare flyttdagen för varje dag som går. Allt annat vore ju konstigt, men idag känns det som om vi är halvvägs. Det känns bra.

Frun har riktigt skitont i kroppen idag för det är riktigt aprilväder ute. Lite kallt, skiftande temperaturer med plusgrader på dagen och ner mot nollan på natten.

Skitväder för de med fibromyalgi och ledproblematik.

Aprilväder är inget bra merparten av  de med fibromyalgi och ledproblem.

För oss andra är det bättre än för en månad sedan med mer ljus och lite varmare. Svårt ibland att förstå hur vädret kan påverka kroppen så mycket för de som har den sortens problematik.

Dit vi skall, Los Cristianos, är det dock ett helt annat väder och de har mellan 20-25 grader dagligen just nu och vi har kollat på webbkameran varje dag och det ser ut att vara ett härligt väder.

Moln gör inget där nere för temperaturen och luftfuktigheten är jämn och det är precis vad min frus kropp behöver.

Arbetar mycket just nu

Jag har arbetat mycket kvällar, helgdagar och vanliga helger på sista tiden och det tar ibland ut sin rätt. Det tar ett par lediga dagar innan man blir pigg igen och då är det bara att arbeta igen, så hemma är jag lite groggy i huvudet många gånger tycker jag.

Det är dock under en begränsad tid och nu är det bara 3 månader kvar till flytten skall ske! Känns riktigt bra och numera är känslan förväntansfull.

Jag var tidigare förbannad för att det var så långt kvar, men ju är jag mer förväntansfull.

Känns som sagt riktigt bra!

Vi slänger de saker, som vi inte ger till Ta till Vara eller någon bekant, på tippen i Falun. Igår var vi där en snabbis med en massa saker vi inte fått sålt. Som sagt. Skönt för själen att rensa ut!

slänger skräp i Falun

Boende i Los Cristianos på Teneriffa

Vi har blivit erbjudna att bo hos en bekant en månad när vi kommer ner till Los Cristianos och så får det bli. Första tiden bor vi hos bekanta och letar egen lägenhet på plats.

Det skall bli så spännande! Märklig känsla att vi inte skall återvända till Sverige på ett bra tag. Att vi skall bo där nere i solen. Känns 100%!

Rättviks marknad till helgen

Till helgen är det Rättviks marknad och vi skall se om vi skall åka dit. Jag arbetar som sagt mycket helger och naturligtvis just denna helg också.

Eget val, så inget att gnälla över, men skall se om jag kan börja lite senare på söndag, så jag hinner upp ett par timmar för att träffa gamla arbetskamrater inom marknadssvängen.

Jag ägde ju Kryddjohan för ett antal år sedan och det vore kul att gå på marknaden en sista gång innan vi åker mot sydligare breddgrader.

Jag har faktiskt inte varit på marknad sedan jag sålde företaget för nästan 4 år sedan, så det skall bli kul om det går att få till.

Förberedelserna inför flytten fortgår

Vi säljer av saker, precis som vanligt och har numera ett betydligt mer lätthanterligt bagage på livets färd. Riktigt skönt!

Gör dig av med lite saker, så skall du se att det lättar något i kroppen. Äger du en massa saker, så blir det även en energimässig börda, varken man tror det eller inte. Att hamstra har aldrig räddat någon.

Se till att sälja eller ge bort saker du inte behöver. Det ger dig mer frihet. Jag lovar!

Nu skall jag softa en stund innan vi tar tag i dagens göromål.

Ha det bäst och ta hand om dig tills vi hörs igen!

Våren är här och vi var nästan med på TV

Vi har fint väder här idag i Falun

Förberedelserna för flytten till Spanien går framåt och vi gör saker varje dag, som tar oss mot vårt mål, som ju skall bli Los Cristianos på södra Teneriffa.

 

Vi fick ett samtal i mitten av januari från produktionsteamet som gör ”familjer på äventyr” och de ville att vi skulle vara med i programmet på SVT.

Det kändes både kul, spännande och lite läskigt. Vi bestämde oss dock för att vara med om vi nu blev en av de fyra familjer som de valde ut för programmet.

Producenten var uppe hos oss för en vecka sedan och träffade oss här i Falun. Det var riktigt roligt och hon ä verkligen en toppenperson.

SVT valde dock att gå vidare med fyra andra familjer i säsong 2 av programmet.

Vi är inte bittra för det utan vi skall ju ner till solen och värmen för att frugan skall få en mer normalt liv samt vi andra skall njuta mer av tillvaron, så fokus har hela tiden varit på att må så bra som möjligt.

Vi kommer ha det kalasbra oavsett om det visas på Tv eller inte! Det är det viktiga!

Idag har farmor åkt hem från en 5 dagars vistelse här uppe hos oss i Falun och det var sista gången hon kommer till oss här så länge som vi bor i Falun. Lite konstigt, men så är det.

Vi kom även på att det förmodligen är sista gången vi träffar en del människor som vi träffar dagligen just nu när vi bor i Falun. Sådana tankar har kommit fram nu den sista tiden.

Det närmar sig flytt och vi vet ju inte hur länge vi blir borta, så det känns lite annorlunda kan man lugnt säga mot att dra i väg en vecka på semester.

Skumt på nåt sätt!

Fast jäkligt skitskönt också!!!

Nu skall jag kolla om jag kan söka till en distanskurs i spanska på högskolan innan antagningen stänger.

Ha det bäst tills vi hörs snart igen!

Flytta till Spanien tar på krafterna

Vi arbetar mot flytten till Spanien och Teneriffa

Det känns dock som om vi inte kommer någonvart. Det är verkligen massor av saker att tänka på och ordna med innan vi skall flytta till Teneriffa, Spanien. Galet mycket!

Vi gör ändå saker varje dag som tar oss mot vårt mål.

En bra planering är halva arbetet.

 

Klicka på bilden för att göra den större.

Det tar på krafterna att flytta utomlands, men det känns absolut värt det!

Jag förstår om det är folk som ger upp innan de kommit igång med sin flytt till Spanien eller något annat land som de har lust att flytta till.

Det är verkligen tusen grejer att lösa och man kan tappa stinget för mindre.

Vi är dock såpass motiverade, så bränslet för denna flytt är det ingen fara med. Vi har orken att genomföra det. Man löser dessutom mer saker än man tror, när man är tvungen att hitta en lösning.

Här nedan ser du en lista på saker som skall ordnas med inför flytten:

– Säga upp lägenhet

– Säga upp bredband och TV

-Sälja av alla mindre saker här hemma i lägenheten

– Sälja av alla stora saker här hemma i lägenheten

-Rensa ur saker som skall slängas eller skänkas bort

– Säga upp sig från jobbet eller ta tjänstledigt

– Ta ledigt från skolan för barnen här hemma

– Ansöka till skolan nere på Teneriffa

– Sälja av bilen eller ta med den

– Mediciner att ta med eller som man skall få ta på där nere

– Prata med läkare

– Fixa bostad nere på Teneriffa

– Söka arbete på Teneriffa

– Ta emot och processa alla olika funderingar/påhopp/uppmuntran/tillrop från allt och alla man möter, som frågar och tycker något om denna flytt.

– Säga upp telefonabonnemang

– Säga upp försäkringar

-Skaffa försäkringar

– Ha en bra dialog med Försäkringskassan

– Köpa fler resväskor

– Planera hur mycket som skall med ner

– Planera hela flytten

– Arbeta på som vanligt på jobbet

– Hinna med familjen under tiden vi förbereder oss

– Fixa och dona med massor av papper som berör lång vistelse utomlands i EU

– Skaffa nya telefonabonnemang

– Träffa folk innan avfärd. Där är vi inte än, men det kommer.

– Ta hand om sig själv

– Ha en bra tid med familjen så att allt fungerar som vanligt med barnen

Det finns många fler saker som vi pysslar med, som jag skall fylla på med här så snart jag kommer på dem.

Ta mod till dig och gör det du som du mår bra av och drömmer om.

Livet är kort!

Du kan själv köpa resa till Spanien ifall du skall flytta eller åka till det älskade landet i södra Europa.

Skriv gärna upp dig på nyhetsbrevet uppe till höger på sajten om du inte gjort det tidigare.

Vi mår bra av att flytta till Spanien!

Vi har beställt biljetter nu – Enkelbiljetter till Teneriffa

Vi har bokat flygbiljetter nu till Los Cristianos!

Vi har ju tjatat halvt ihjäl oss om vår kommande flytt. Nu har vi tagit ett stort steg och bokat flygbiljetter. Vi åker ner på enkelbiljett den 2:a augusti 2015. Det skall bli så himla skönt!

Bokat och klart!

Bokat flygbiljetter. Enkelbiljetter

Vi har egentligen inte någonting klart mer än biljetterna.

Boende, skolan och allt annat som behöver ordnas med får vi nu gasa mer med och ordna under de kommande månaderna innan vi flyttar ner. Man kan dock inte låta sådant stå i vägen för de drömmar och mål man har i livet.

Allt kan inte ordnas i förväg utan får lösas under vägen. Skall man ha allt ordnat innan man reser, så kommer man inte iväg för då blir det för bökigt och krångligt samt att man kan inte få kolla på allt innan man drar iväg.

Livet fungerar ändå, fast man inte har koll på allt. I Sverige skall vi ju ha stenkoll på allt och det är många gånger hämmande. Speciellt när man skall göra något som kräver lite mer och är lite större.

Bättre då att släppa taget lite om tryggheten och ta av sig åtminstone ett säkerhetsbälte och bara låta livet och den egna förmågan göra jobbet samt lita till att det fungerar.

Livet blir så mycket spännande då! 

Nu skall vi sälja av fler saker här hemma och fortsätta med förberedelserna.

Nu har vi i alla fall beställt flygbiljetter. Enkelbiljetter!

Vi har börjat att sälja av saker här hemma

Nu har vi satt igång med att minska på prylar

Vi skall ju som du säkert vet flytta nästa år till Teneriffa, Los Cristianos och vi kommer inte att kunna ta med oss så mycket saker dit. Vi kan inte och vi vill inte. När vi var nere nu sist, så gillade vi så mycket att vi levde med färre prylar. Det är befriande och så mycket enklare.

De saker du äger kommer tillslut att äga dig. – Tyler Durden, Fight Club.

Det är ett bra citat och det stämmer alla gånger. Ju mer saker du har, desto mer tid, kraft och energi kommer du att behöva lägga på att ta hand om allt du äger och på så sätt äger dessa saker dig.

Hit skall vi: 

Los Cristianos

 

För att återgå till inledningen, så håller vi alltså på att sälja av saker här hemma. Vi har börjat med de saker som vi absolut inte alls vill ha längre. Du har säkert sådana prylar. Ta dig en titt i garderober och i garaget, så hittar du alla gånger saker du kan sälja och få in pengar samt få mer ordning och färre prylar på köpet.

Vi sorterar upp allt och sedan fotar vi sakerna samt lägger ut de på Facebook i ett par säljgrupper som finns där. Vi funderade på att stå på loppis här i Falun och sälja av saker, men vi struntar förmodligen i det denna gången. Vi har sålt förut på loppis, men det är mycket jobb samt det går åt både tid samt pengar för att stå där.

Dessa säljgrupper på Facebook kan jag rekommendera. Det har fungerat bra för oss. Vi lägger ut allt till ett billigt pris och folk kommer och hämtar här hemma. Billigt är ledordet här. Det skall vara billiga saker. Då säljs dem. Att lägga ut i dessa grupper är helt gratis.

Det skall bli skönt att få dra till värmen till hösten, när kylan kommer krypande här runt husknutarna, men det är mycket att förbereda innan, så det är bra ur den synvinkeln att det är ca 10 månader kvar innan avfärd.

Vi har en bra TODO list som vi skall arbeta efter och den fylls hela tiden på med nya saker medans vi betar av den allteftersom.

Vi räknar ner och arbetar mot vårt mål.

Nu skall jag sortera mer saker och lägga ut till försäljning.

Gott nytt år och ta hand om dig tills vi hörs igen!

Flytta till Teneriffa – Bo på Teneriffa

Jag är sugen på att flytta till Teneriffa, Los Cristianos

Vi har pratat om vår familjs situation här i Sverige med min frus sjukdom och min egen längtan efter Spanien med värme, sol och bad när man känner för det. Vi vill bo på Teneriffa!

Vi har bestämt oss för att flytta till Los Cristianos.

Jag har ju tidigare bott i Malaga nästan ett år och fick verkligen smak på Spanien med allt vad det innebär under den vistelsen där nere i södra Spanien.

Flytta till Teneriffa

Teide på Teneriffa. Flyttar du hit, så syns Teide från många platser varje dag. 

Det är mycket som skall klaffa om man skall göra en flytt med en hel familj till sydligare breddgrader, men jag är absolut villig att testa.

Det är lite kul hur sugen jag är på södra Teneriffa utan att ha varit där än. Lite komiskt, men jag har fått så mycket input i olika former under de senaste 8 månaderna, så det går inte att förbise.

Alla de tecken som uppenbarat sig i olika former, så vore man ju blind, döv och dum om man inte såg dem. Vi har fått ditt budskap Gud, Tack för dina fina små meddelanden.

Så. Vi har bestämt oss för att prova att bo en termin nere i Los Cristianos på södra Teneriffa.

(Denna post redigeras nu när vi har varit här nere i Los Cristianos en vecka.)

Det är bäst klimat för min frus sjukdom där och det finns chans på arbete, som jag kanske kan få. Vore guld om det fungerade!

Vi skickar ut lite ny energi i universum vad gäller flytt och arbete, så får universum konspirera ihop det åt oss och vi lovar att ta vara på chanserna när de kommer till oss.

Jag har ju även en hel del kunskaper vad gäller att skapa enkla och fungerande webbplatser som är optimerade för att synas och höras på Internet.

Jag har arbetat med webben och sökmotoroptimering tidigare och gör det även numera för privata webbplatser, så sådana arbeten kan jag ta åt mig oavsett vart jag är i världen.

Behöver du ha en enkel och välfungerande webbplast som syns på Google, så hör av dig till mig via kommentaren här nedan, så hör jag av mig till dig.

Flytta till Spanien

Santa Cruz på norra delen av Teneriffa är också vackert. 

På södra Teneriffa finns ju även chansen till olika former av vårdarbeten. Det kan vara lite speciellt att få tag på ett sådant här nere, men det finns som sagt chans till det.

Jag är utbildad undersköterska nu i december och det finns ju behov av just detta här nere i Los Cristianos. Många personer befinner sig här nere på grund av olika sjukdomar och de behöver hjälp i sin vardag. Pang. Där kommer jag med min utbildning in.

Vi får skicka ut lite energi om ett sådant, så kanske det dyker upp ett sådant vårdarbete också.

Skriv upp dig på nyhetsbrevet uppe till höger här på resesajten. Det är gratis!

Bor du själv nere på Teneriffa eller på någon av de andra Kanarieöarna?

Är du sugen på att flytta ner till värmen själv?

Skriv gärna en kommentar och berätta mer.

Vill du själv Flytta till Teneriffa – Bo på Teneriffa?