Gazpacho – Spansk god soppa från Andalusien

Gazpacho – Klassisk soppa från Spanien

Gazpacho är en god grönsakssoppa som ursprungligen kommer från Andalusien i södra Spanien. Det är en riktig spansk klassiker och den ska serveras kall.

Den är dessutom väldigt enkel att göra eftersom alla ingredienser mixas tillsammans.

 

Det är så himla gott med rätt tillagad Gazpacho.

En soppa att njuta av!

Du behöver:

1 kg tomater, i bitar
3 röda paprikor, i bitar
1 gurka, i bitar
1 selleristjälk med blast
2 röda lökar, i bitar
2 vitlöksklyftor
1 flaska/burk passerad tomatsås
ca 2 msk sherryvinäger
ca 1 dl olivolja
2 tsk tabasco
1 tsk pimientopulver eller chilipeppar
3 brödskivor, i tärningar, stekta i olja smaksatta med pimientopulver, salt och peppar
1 röd lök, i ringar
1 skiva serranoskinka eller annan
torkad skinka, finskuren
1 burk sardiner i olja

Så här gör du:

Du häller ner alla grönsaker tillsammans med lök, vitlök och tomatsås i en matberedare och mixar till en slät soppa.

Sedan smaksätter du med sherryvinäger olivolja, tabasco och peppar.

Servera nu soppan i vackra glas.

Toppa med brödkrutonger, lökringar, finskuren skinka och sardiner.

Om du vill kan du garnera med blast från sellerin.

Testa recept på Gazpacho Klassisk soppa från Spanien