Golf Spanien: Boka semesterpaket med golf

Golf spanien

Spanien Golf semesterpaket

Golf finns överallt i Spanien med varmt väder, förstklassiga golfanläggningar, god mat och kultur samt priser som är lägre än på andra håll i Europa. De två bästa regionerna för golfresor i Spanien är den sydligaste Costa del Sol som sträcker sig österut från Gibraltar och omfattar Malaga, och Costa Brava från Barcelona norrut till den franska gränsen.

Costa del Sol golf

Costa del Sol erbjuder vackra stränder och dagsutflykter till Sevilla, Gibraltar och Granada. Några av de bästa golfbanorna i Europa ligger på Costa del Sol, bland annat Valderrama och Finca Cortesin. Costa Brava erbjuder eleganta semesterorter och fina stränder i kombination med stadsutflykter till den lockande staden Barcelona. Låt Sophisticated Golfer skapa ditt skräddarsydda semesterpaket för golf i Spanien.

Golf spanien

SPANIEN GOLF TUR, Costa Del Sol

Costa del Sol erbjuder ett perfekt klimat vid havet, fantastiska lyxanläggningar och mästerskapsgolfbanor. Friska Atlantvindar, på grund av närheten till Gibraltarsundet, blandas med de milda Medelhavsvindarna och bidrar till att moderera temperaturerna.

Resenärerna får uppleva det exceptionella köket, vinet, atmosfären och flairen i denna sydeuropeiska kultur. Kombinera allt detta med dagsutflykter till Marbella, Malaga eller till och med Sevilla och några av Europas bästa golfbanor för en fantastisk och komplett golfresa.

De främsta golfbanorna på Costa del Sol inkluderar Valderrama, Sotogrande, La Reserva, San Roque och Finca Cortesin…

San Roque Club Old Course

Denna legendariska bana skapades av Dave Thomas 1990 med bunkrar omdesignade av Seve Ballestros. Old Course rankas bland de fem bästa banorna i Spanien och bland de bästa i Europa. Den gamla banan var platsen för den spanska öppna tävlingen 2005.

Finca Cortesin

Ligger väster om Marbella med underbar utsikt över Medelhavet. Cortesins naturliga miljö och landskap är en av dess mest attraktiva egenskaper. Spelaren förblir nedsänkt i ett grönt paradis som inte är omgivet av fastighetsutveckling. Designerna har lyckats behålla den naturliga karaktären och hittat en perfekt balans mellan Medelhavsskogens naturliga växter och de välskötta fairways och greenerna. Volvo World Match Play Championship spelas här årligen.

Valderrama

Den berömda Valderrama-banan på Costa del Sol var värd för Ryder Cup-matcherna 1997. Det är en bana som alltid är i utmärkt skick under hela säsongen och som ständigt är rankad som nummer 1 i Kontinentaleuropa. Den kräver precision från tee för att hitta de smala fairways som ligger inbäddade mellan korkade träd.

La Reserve

La Reserva är det nyaste tillskottet till banorna i Sotogrande. Den är designad av Cabell Robinson och öppnade hösten 2003 och fick enastående recensioner. Banan ligger inom Sotogrande-komplexet norr om Valderrama. Klubben ligger på en spektakulär plats med fantastisk utsikt över både bergen och havet.

Sotogrande

Öppnades på Costa de Sol 1964, den underhålls i oklanderligt skick och har länge ansetts vara en av de bästa banorna i Europa. Sotogrande var den första banan som Trent Jones designade i Europa och är välsignad av hans designfilosofi, som består i att bygga banor som är perfekt integrerade med den naturliga omgivningen och som är en stor utmaning för de bättre spelarna, men som är tillgängliga och roliga för alla.

SPAIN GOLF TOUR, Costa Brava

Från Barcelona till den franska gränsen, med den gamla staden Girona, ligger Costa Brava, ett av de mest fascinerande och trevliga områdena i Europa. Den kulinariska konsten blomstrar här, liksom lyxhotellen och de vackra golfbanorna. Det här är ett av Europas oupptäckta golfresmål som är avslappnat och prisvärt.

Vi rekommenderar våra kunder som besöker detta område att flyga till Barcelona, kanske tillbringa några nätter i staden och sedan åka norrut till Costa Brava på cirka 90 minuter. Spela golf på Spaniens främsta golfbana, PGA Catalunya och den förtjusande Plata d’Aro. Slappna av i storslagenhet på Hostal de la Gavina vid havet eller på det lyxiga hotellet Mas de Torrent. När du inte spelar golf finns det mycket att göra i detta område, till exempel besöka den tilltalande staden Girona och den medeltida byn Peratallada, eller helt enkelt koppla av och njuta av solen och havet. Utvalda golfbanor på Costa Brava:

Spanien golf

PGA Catalunya Stadium Course

PGA Catalunya Stadium Course, platsen för Spanish Open, var ursprungligen planerad att vara värd för Ryder Cup 1997, men på grund av lokala förseningar i byggandet blev öppningen av banan uppskjuten till 1999. Slutresultatet är ett arkitektoniskt golfmästerverk med fairways som kantas av täta, uppvuxna skogar, ständigt närvarande vatten och långtgående vyer. PGA Catalunya rankades som Spaniens främsta golfbana 2012. Stadium Course har en syster, Tour Course, som också ligger på den pittoreska PGA Resort-anläggningen.

Golf Club D’Aro

Grundad 1990 ligger denna bana på toppen av berget ”Les Gavarres” med spektakulär utsikt över Costa Brava. Den vackra utsikten från 1 000 fot är så bra att den gör denna bana till en av de bästa i området. Omgiven av tallar, korkekar och över tusen olivträd är detta en tight och utmanande bana längs bergskammen med gott om utmaningar för alla. Det unika klubbhuset och restaurangen är en utmärkt miljö efter golfen.

Emporda GC,

Två Robert von Hagge-designade banor – en linksbana och en skogsbana. Forest Course är mer naturskön medan Links är mer utmanande och svårare och används för PGA-turneringar. Linksbanan är mer öppen, vilket gör att de så kallade Tramontana-vindarna från de närliggande Pyrenéerna kan påverka varje slag. Skogen har manikyrerade fairways med paraplyer och tallkanter. Båda banorna är i gott skick och definitivt värda att spela.