Google Resor – Trips – Flights – Hotell – Restauranger

Google Resor bara växer

Googles resetjänster bara växer i alla deras sökmotorer över världen. Det känns ju som det är en enda sökmotor, men egentligen har ju varje land sin egen Google sökmotor, om man skall vara petig. Vår här i Sverige heter ju .se och sedan finns det ju .fi . com osv. Idag skall vi kolla lite närmare på Google Resor, Google Travel på engelska. Vad det är och vad den gör för sig som skall ut och resa.

Google resor Spanien

Bild från Google

Google resor – En samlingssida

Jag säger inte att du skall använda dig av Googles tjänster för dina resor överhuvudtaget, men det är relativt smidigt att hitta rätt och även att hitta det man söker snabbt via Googles resetjänster.

På Google resor hittar du

 • Resmål
 • Flygbiljetter
 • Planerare av din resa från start till mål
 • Dagsplanerare på resmål
 • Videofilmer via Youtube
 • Hotell
 • Hotellpaket
 • Att göra
 • Kartor
 • Den kan välja spännande destinationer
 • Du får en bra överblick över destinationen direkt
 • Ser kalender, karta, priser snabbt, utflycktsmål, videofilmer, m.m.
 • Den samlar alla Googles resetjänster i ett

Google Resor Teneriffa

Bild från Google

Jag själv brukar använda mina traditionella sidor för att hitta hotell, hyrbilar, flygresor och annat reserelaterat, men många har börjat använda sig av Googles egna tjänster på de senaste åren.

Jag tycker efter att ha sett lite av tjänsten och använt den att det är en bra tjänst helt klart. Tydlig, snabb och man ser verkligen djupet av resmålet snabbt och enkelt både på datorn och på mobilen. Vill du ändå hitta billigaste flygbiljetter till Spanien på annat sätt, så gör det detta här.

Googles resor – Lite historia

www.google.com/flights
Detta är egentligen en egen sökmotor i Googles stora sökmotor för att hitta flygbiljetter runt om i världen. Den lanserades 2011 och har sedan växt ut runt om i världen. De har lagt till denna tjänst i det egna sökresultatet och har på detta sätt knuffat undan många andra fina tjänster vad gäller sök efter flygbiljetter.

Denna tjänst gynnar Google och skapar negativitet för konkurrensen i deras egna sökmotor. Både konkurrensverket i USA och EU har haft denna tjänst under lupp flera gånger och hotat med miljardböter då konkurrensen snedvrids.

www.zagat.com
Det fanns tidigare en restaurangguide som hette Zagat och denna tjänst köpte Google 2011. Den blev snabbt integrerad i Google Maps som en söktjänst för att hitta restauranger via Maps.

Google Hotel finder
www.google.se/hotelfinder
Sökmotor för hotell som är helt integrerad i Google Maps och denna tjänst skickar dig vidare till hotellbokningstjänster. Köptes och lanserades 2011.

Google Latitude
Google Latitude är numera en gammal funktion och den lanserades så tidigt som 2009. Den låter personer se din geografiska position.

Google Local Search
www.google.se
Detta är numera en helt integrerad tjänst och den har många år på nacken. Gör du en lokal sökning, så hittar Google lokala saker och platser i närheten av din position. Söker du efter en restaurang, så kommer lokala restauranger upp. Detta är så basic numera, men var riktigt stort när det lanserades.

Google Now
www.google.com/landing/now
Google Now var en riktigt vass tjänst. Det var en personlig mobilassistent för Android. Du fick relevant inforamtion specialanpassad för dig vad gäller flygresor, tågresor, hur lång tid det tar att köra till arbetet etc…

Google Glasses
www.google.com/glass
Google Glasses är helt enkelt fysiska glasögon som låter dig som användare ta bilder, spela in filmer, tillgång till flyginformation, reseguide information, Google Maps. Denna produkt hjälper även kunder inom förpackningsindustrin, leveransindustrin samt andra stora branscher där man behöver få information snabbt utan att ta fram varken dator eller mobiltelefon.

Google Maps
www.maps.google.se
Google Maps är företagets avancerade karttjänst som satt standarden för onlinekartor. Detta är en av mina egna favorittjänster och jag har använt den så länge som jag själv kommer ihåg. Det finns flera bilder av Google Maps här inne på sajten och den hjälper verkligen till att snabbt få en bra bild av verkligheten vad gäller kartor, avstånd och annat. En grundtjänst från Google.

Google Travel

Bild från Google

Google Resor

Denna tjänst är stor utomlands och jag tro den kan komma att växa även här i Sverige. Inte bara Google Flights, utan hela Google Resor tjänsten. Det skall bli spännande att se utvecklingen för denna tjänst.

Jag är många gånger lite obekväm med att Google tar över alla tjänster själva, som andra sajter tidigare har skapat och haft framgång med. Monopolet Google blir allt starkare och de har greppet om flera stora branscher numera sedan de sprängt in sig själva i toppen av många sökresultat.

Detta gillar jag egentligen inte, men de tillhandahåller ofta snabba lösningar och bra grafik så man snabbt kan lösa det problem eller köpa den tjänst snabbt som man sökt efter. Det är helt klart lite dubbelt det där kan jag känna.

Testa Google Resor

Du skall absolut prova på Google resor eller Google Flights oavsett om jag är lite bakåtsträvande eller inte. Mitt beteende har ju inget med dina flygbokningar och hotellnätter att göra. Testa tjänsten och den har helt klart många fördelar!