Gran Canaria semester med barn

Familjesemester på Gran Canaria

Gran Canaria lockar varje vinter många svenska familjer. Det är främst möjligheten att få lite sol och värme mitt i vintern som lockar.

 

Idag gästbloggar Karin här på resesajten och hon skriver om sin semester på Gran Canaria. Gran Canaria är en riktigt fin ö och här nedan får vi veta mer om den och hur Karin och hennes familj hade det på sin resa dit.

Vill du veta mer om Karin så hittar du henne på cirkusalfredo.se I januari åkte vi dit med min sambos familj och spenderade en vecka i Arguinegin, en lugn liten fiskeby som passar perfekt för barnfamiljer.

Arguinegin ligger på Gran Canarias sydvästkust, där det är som störst chans att kunna njuta av sol och värme på vintern. Den lilla fiskebyn bjuder på lugn och ro, det finns endast några hotell och en del andelslägenheter här.

Vill man ha lite mer hålligång och shopping får man ta bussen ner till Maspalomas eller Playa del Ingles.

Stort och fint familjehotell

Vi bodde på Sunving Arguinegin Seafront som är Vings stora familjeresort på Gran Canaria.

Vårt sällskap av sex vuxna och ett barn på fyra år var alla mycket nöjda. Det är ett fräscht hotell med modern inredning och ett stort och fint poolområde.

Under vår vecka spenderade vi mest tid på hotellet. På alla Sunving Resort finns alltid ett fullspäckat schema med roliga aktiviteter för hela familjen.

Så också på detta hotell. Mest aktiviteter är det för barnen.

 

Vår fyraåring hade verkligen en toppen-vecka och hann med bl a ansiktsmålning, pizza-kväll och att uppträda på scenen med Ministars.

Stort poolområde med uppvärmda pooler

Hotellets stora poolområde kom väl till pass eftersom det inte fanns någon bra strand i närheten av hotellet. Man har en fantastisk havsutsikt från hela området så vi saknade inte stranden så mycket.

Sen var det skönt att kunna bada i ordentligt uppvärmda pooler. Barnpoolen höll ca 27-29 grader så det var klart varmare än i luften och inga problem för vår dotter att kunna vara i poolen så länge hon ville!

Shopping i Arguineguin

Arguineguin är inte så stort så det går lätt att promenera runt till allt. Det finns inte något stort utbud av affärer och restauranger men det finns ändå en del om man letar lite.

Eftersom det finns en hel del andelslägenheter i området så finns det gott om butiker som säljer lite av allt som man kan behöva.Tex tofflor, gardiner, kläder, porslin och prydnadssaker.

Inte de vanliga tingel-tangel och turistbutikerna med strandgrejer men vi gjorde en del fynd faktiskt. Det finns även två mindre gallerior i byn med en del butiker. Vi hittade ett par bra affärer där.

En av dom sålde riktigt fina barnkläder från bla Zara till bra pris så vi handlade en del. Den ena gallerian har även en riktigt stor och bra supermarket.

Stor marknad på tisdagar

På tisdagar är det en stor marknad i Arguineguin. Den börjar vid nio-tio på förmiddagen och det är bäst att vara på plats tidigt.

Redan vid elva var det packat med folk och det strömmade hela tiden till mer folk.Det fanns en del fina saker att köpa på marknaden som keramik och broderade dukar.

Annars var det mest det gamla vanliga tingel-tanglet. Priserna är väl tilltagna, mycket av det som såldes på marknaden fanns att köpa till halva priset i butikerna inne i byn.

Buss till Maspalomas

Två av dagarna åkte vi på utflykt för att upptäcka lite mer av Gran Canaria. Den ena var att ta bussen ner till fyren vid Maspalomas. Det kan verkligen rekommenderas, helt otrolig utsikt med hav åt båda håll när man står längst ner på spetsen av Maspalomas.

Det fanns gott om butiker typ Zara och Esprit så vi hann med en del shopping också innan vi tog bussen tillbaka. Det är för övrigt både enkelt och billigt att ta sig fram med buss på Gran Canaria.

Busschaufförerna var mycket hjälpsamma med att peka oss mot rätt buss.

Med bil till Las Palmas och norra Gran Canaria

Vår andra utflykt blev en tur med hyrbil upp till den norra sidan av Gran Canaria och huvudstaden Las Palmas. Det var verkligen spännande att se vilken varierande natur den här ön kan bjuda på.

Det enklaste är att ta motorvägen upp. Men vi gjorde en liten avstickare upp i bergen på vägen.

I höjd med Maspalomas kan man ta vägen rakt upp mot bergen. Har man inte tid/lust att fortsätta upp så kan man stanna till på en utsiktsplats bara några kilometer upp.

Utsikten är helt otrolig och kan inte beskrivas, den måste upplevas!Sen spenderade vi ungefär en halv dag i Las Palmas.

Vi hann inte med att se allt vi ville, det är en ganska stor stad så det är inte gångavstånd mellan allt. Vad vi hann med att se var i alla fall Las Canteras. En fyra kilometer lång sandstrand med dramatisk utsikt över omgivande berg.

Det var här som charterturismen började på 50-talet. Min svärfar var faktiskt där då och han betalade några hundralappar för en veckas logi med helpension.

Shipspotting i Las Palmas

Lite kuriosa om Las Palmas är att för den fartygs- och sjöfartsintresserade finns ett stort varv som syns från motorvägen på stadens östra sida.

Här kan du framförallt se många av de offshorefartyg och oljeriggar som normalt opererar utanför Afrikas västkust när dom åker upp dit för att utföra underhåll.

Las Palmas har även en av världens mest trafikerade hamnar. Här samsas stora container- och kryssningsfartyg med fritidsseglare som väntar på att få korsa Atlanten.

Hänförande utsikt i Agaete

Dagsutflykten avslutades med en snabb tur upp till Agaete ett par mil väster om Las Palmas.

Det är en liten gammal by med genuint utseende med små vita hus vid smala gator och ett litet torg med en liten kyrka.

Mycket fint och gemytligt. Ett par kilometer nedanför ligger hamnen där man kan ta färjan till de andra Kanarieöarna.

Utsikten från hamnen är helt spektakulär med skummande hav och dramatiskt höga berg.

En ö som ger mersmak

Gran Canaria är verkligen en ö som kan erbjuda mycket mer än bara sol och bad. På senare år har Kanarieöarna jobbat mycket på att kunna erbjuda annat än bara stränder och barer.

Det tycker vi att dom har lyckats med. Vår vecka där gav verkligen mersmak och vi kommer definitivt att åka tillbaka någon gång i framtiden.

Tack Karin för att du ville vara med här och gästblogga om er resa till Gran Canaria.

Vi hörs och syns snart igen!