I helgen har vi mycket att göra med vår flytt till Spanien

Nu måste vi öka tempot med vår flytt till Spanien

Tiden går snabbt när man har roligt och så även nu, som min bäste kompis Niklas brukar säga. Vi har mycket att göra innan vi flyttar till Spanien och måste öka tempot för att det inte skall bli en väldigt hektisk vår och sommar innan vi drar härifrån i augusti.

 

Vi skall sammanställa en TODO list för flytten som jag skall publicera här på bloggen så att du själv kan kolla in vad man behöver göra om man vill flytta utomlands under en period.

Jag fick en fråga via Facebook idag om varför vi just valt Los Cristianos och det beror på, som du kanske redan vet, att Los Cristianos har ett av världens bästa klimat för ömma kroppar.

Det finns även en svensk skola där för våra barn samt det finns chans till arbete inom vården, som jag just nu arbetar med här hemma i Falun. Jag kommer kanske även att pyssla med lite webbarbete där nere på södra Teneriffa. Vi får se vad framtiden har i sitt sköte för oss.

Ett som är säkert är att det som sagt är mycket att ordna och dona med nu. Vi behöver öka tempot och i helgen skall vi sätta oss ner och göra en riktig TODO list med deadlines samt en riktig prioriteringslista.

Det skall bli bra att lista upp allt och få en bra överblick på vad vi måste ta tag i först samt hur prioriteringen skall se ut den kommande tiden.

Tiden går så himla fort oavsett om man har trist eller kul. Vi är snart inne i mars och det är då endast 6 månader kvar tills vi skall åka ner till vår nya hemstad för en period.

Vi vet ju inte hur länge vi skall stanna där, men vi säljer av allt här hemma för att inte ha så många kopplingar och bindningar till saker eller tidpunkter då vi måste åka tillbaka eller ordna med något här i Sverige därifrån.

det känns både lite pirrigt och spännande att ta ut svängarna som vi gör nu och gör oss friare vad gäller ägodelar. Mindre ägodelar ger större frihet vad gäller platser och  även tiden.

Du behöver inte så mycket tid för att ta hand om allt om du äger färre saker. När jag cyklade genom Asien för många år sedan, så ägde jag bara det jag hade på cykeln i stort sett och det var befriande att ha så lätt packning.

Vi har ju barnen att tänka på, men det går alltid att löpa nya eller begagnade saker dit vi kommer. Man hyr ju även oftast möblerat och då finns det ju redan en massa saker i det nya hemmet vi kommer till.

Inte just saker vi själva har valt, men det kommer kanske med tiden. Vi behöver känna på vart vi skall bo först och då passar det ju bra att hyra möblerat.

Vi är faktiskt inte speciellt nervösa eller uppspelta över att vi skall lämna allt här i Sverige.

Det känns helt rätt och bara bra att komma till värmen, så att vi får ett vettigt liv i vår familj. Ett liv där alla i familjen mår bra och vi kan ha en annan utgångspunkt.

När vår TODO list är klar, så lägger jag ut den, så kanske du kan få lite tips om hur du själv skall gå till väga om du själv skall resa till Spanien eller någon annanstans för den delen.

Världen är stor. det finns mycket kul att se innan man dör. Livet är viktigt. Ta vara på det.

Nu skall jag fortsätta att pyssla här hemma med allt som behöver göras.

Ha det bäst och skriv gärna upp dig på nyhetsbrevet uppe till höger.

Nu skall jag fortsätta med vår flytt till Spanien