Ibiza – Balearerna – Spanien

Ön Ibiza i Medelhavet är underbar!

Är du ute efter party, fest och tempo är detta ön för dig. Hit kommer alla som vill synas. Här kan du våga vara dig själv då alla har en väldigt öppen och avslappnande syn på tillvaron.

Men Ibiza har även en lugnare sida att visa upp. Åker man ut på landsbygden ser man det  gamla och genuina Ibiza, med alla småbyar och gränder, och man tror att tiden har stått stilla under en lång tid.

Vackra Ibiza

Ibiza

Ute på landsbygden sitter gummorna och virkar medan gamla farbröder sitter och röker och har högljudda diskussioner. Det ser verkligen ut som på de bilder man ser från dessa mindre kända platser i Spanien. Det är ingen klyscha. det är på riktigt.

Vacker natur på Ibiza

Här finns vacker och orörd natur. Underbara vyer som gör underverk för trötta och slitna själar. Det finns många lundar med doftande apelsinträd, mandelträd och olivträd. Dessa lundar är avkopplande och du kan verkligen ”komma hem” här. Landa och njuta.

Livet ute på landsbygden på Ibiza är inte likt det där glamorösa partylivet, utan här landar du mitt i många fina idyller där du kan njuta av ett lugnare liv. Tempot är nerskruvat och härligt.

Bästa tiden att resa till Ibiza är mellan maj och september.

Party i Ibiza stad

Party Ibiza

Det är i Ibiza stad du hittar det lyxiga och glamorösa livet. Det är här kändisar från hela världen visar upp sig. Det är här du ska vara om du vill se och synas. Det är party och det är party på höga nivåer.

Vill man ta det lite lugnare kan man ta en båttur till någon av öarna runt omkring, t ex Formentera. Det är en liten vacker ö med kritvita stränder omgiven av ett kristallklart blågrönt hav.

Ett annat lugnt område är Santa Eulalia. Här finns en bra strand som är lämplig för barnfamiljer. I Santa Eulalia finns bra restauranger med god mat, som anses vara några av öns bästa.

Här finns också marinor och fina konstgallerior.

Playa del Bossa – Ibiza

I Playa del Bossa hittar du Ibizas längsta strand, passar därför utmärkt för barnfamiljer.

Det gör även Puerto San Miguel, med en bred fin sandstrand som är omgiven av klippor. Här finns även Cán Marca -grottorna. Det är ett besök du absolut inte får missa.

En liten ort väl värt ett besök är Figueretas. I Figurentes finns en härlig blandning av turister och lokalbefolkning. Du finner många och bra restauranger, barer och caféer. Här kan man bara sitta och ta det lugnt några timmar och titta på det vardagliga livet.

På Ibiza kan man göra prisvärda fynd när det gäller t ex kläder, keramik och smycken.

Man kan också göra fina fynd på de välbesökta marknaderna som brukar anordnas flera dagar i veckan. Där hittar man allt från välgjorda hantverk till billiga souvenirer.

Som du förstår har Ibiza något för alla. På Ibiza samlas unga och gamla. Det finns party och fest med högt tempo, men här finns också lugnet. Det stilla och vackra livet med en lugnare tempo.

Här finns långgrunda stränder och nöjesparker och du kan ta en lugn promenad vid stranden kantad av palmer. Det är en otroligt vacker ö.

Denna lilla spanska pärlan Ibiza i Medelhavet är väl värt ett besök.