Intervju med Fredrik på SEO Iberica som bor på Mallorca

Ett snack med Fredrik på SEO Ibérica, som finns på Mallorca

Idag möter vi Fredrik, som jag känner via Twitter. Han arbetar nere på Mallorca med Sökmotoroptimering och webbutveckling. Det är riktigt kul att få ställa frågor till honom om SEO och hur det är att arbeta samt leva på Mallorca.

Jag vill lyfta fram personer här inne på resebloggen som antingen reser mycket till Spanien eller bor där och då är ju en intervju med Fredrik perfekt!

Berätta lite om dig själv.

Jag har en liten familj med två döttrar, är uppväxt i Stockholm och har en väldigt avslappnad inställning till livet.

Fredrik på SEO-Iberica

Driver SEO Ibérica som sysslar med SEO och hemsidor. Grundade Navegara som började med att hyra ut båtar på Mallorca och som till sommaren 2016 kommer expandera till Ibiza och Marbella.

Lanserar snart Mallorcaguide.se som blir den mest kompletta Mallorcaguiden.

Jag vill göra sånt som är roligt!

Låter som en bra attityd, reds anmärkning. 

Hur länge har du arbetat med sökmotoroptimering?

Jag började jobba med SEO 2003 som säljare, det var precis då som Google tog över sökmotormarknaden och slog ut Lycos, AltaVista och alla andra sökmotorer.

Jag lyckades bra som säljare och blev efter 1 år säljansvarig där jag dels skulle få avdelningen att växa från 6 personer till 16 på mindre än ett år, och samtidigt få alla säljare att nå budget.

Det var riktigt kul och lärorikt.

Efter det gjorde jag annat och det var först när jag flyttade till Mallorca som jag dammade av mina kunskaper och körde igång SEO Ibérica här på Mallorca.

Hur länge har du befunnit dig på Mallorca?

Jag flyttade hit med min lilla familj i slutet av oktober 2011 och vi har inte ångrat oss en sekund.

Hur är det att arbeta med SEO på Mallorca?

Det är kul! Det finns en mängd olika typer av företag på Mallorca och det är en väldigt internationell miljö. Sedan jobbar jag inte bara med företag från Mallorca, utan även företag i övriga Spanien och andra länder som vill marknadsföra sig i Spanien.

Jag tycker det bara gör dagarna mer varierade och utvecklande.

Hur skaffar du dina kunder?

Jag försöker leva som jag lär så tack vare min egen SEO hittar företag till mig på olika sätt. Sedan ska man aldrig underskatta nätverkande och det vanliga säljarbetet.

Är det skillnad på kunderna där och i Sverige?

Ja på vissa sätt. De flesta, även småföretagare, jobbar med en mer utspridd kundgrupp. Mallorca lockar ju hit Ryssar, Tyskar, Engelsmän, Skandinaver, Amerikaner och nu även fler från Östasien.

Så om företaget jobbar mot turismen så blir det en väldigt omfattande SEO lösning.

Är kunderna svenskar, engelsmän eller spanjorer?

Jag har fortfarande inte lärt mig spanska ordentligt för att bearbeta spanska företag. Men som tur är finns det tillräckligt med skandinaviska, engelska och tyska företag som behöver SEO och hemsidor.

Vad efterfrågar kunderna och vad levererar du?

Det är väldigt olika. Vissa vet exakt vad de är ute efter men de flesta vill bara ”-ha hjälp med att få fler kunder”, och som tur är kan jag hjälpa dem med det.

Sedan gillar jag att inte ”produktifiera” SEO tjänsten. Jag trivs med att hela tiden lyssna på vad kunden är ute efter och erbjuda något som passar. Det är variationen som gör arbetet så kul!

Hur ser planerna ut för 2015?

Planen för 2015 är att fortsätta dubbla SEO Ibéricas omsättning. Sedan har jag några andra projekt som kommer expandera och lanseras.

Hur är livet i övrigt på Mallorca?

Det är kanon! Mallorca är mer än bara sol och bad. Palma är en härlig stad med bra restauranger, butiker och allt annat som man önskar.

Tack Fredrik för att du ville ställa upp på denna intervju om SEO och om livet på Mallorca. Jag försöker ju att få prata med folk som befinner sig i Spanien och det var riktigt kul att du var med här på denna enkla reseblogg.

Jag ser fram emot att få läsa mer om Mallorca på Mallorcaguide.se när den är lanserad.

Lycka till i fortsättningen med arbetet och livet på Mallorca.