Jungle Park Teneriffa Costa Adeje

Igår var vi på Jungle Park här på södra Teneriffa

Vi har haft en riktigt fin dag på Jungle Park igår. Eller rättare sagt. Vi hade en underbart bra dag på Jungle Park. Denna djurpark nära Los Cristianos kan vi verkligen rekommendera.

Vi hade som mål denna resan att minst åka på två av fyra roliga parker här nere på Teneriffa. Vi valde mellan Jungle Park, Siam Park, Loro Parque och Aqualand.

Vi valde Jungle Park och Aqualand. Delvis beroende på att dessa två ligger i närheten av Los Cristianos och delvis på att de är de två billigare parkerna av de fyra vi valde mellan.

Det kostar ändå en slant, men är lätt värt det alla dagar i veckan.

Jungle park ligger uppe i bergen relativt nära Los Cristianos. Man tar vägen upp mot bergen och tar av efter en liten bit. Det tar inte mer än 10-15 minuter att ta sig från Los Cristianos centrum upp till Jungle Park.

Vad kan man uppleva på Jungle Park?

Det finns verkligen massor att uppleva på Jungle Park. Vi hade inte så höga förväntningar när vi skulle upp dit. Det duggade lite precis när vi skulle gå in och jag röstade egentligen för att inte gå in alls den dagen utan ta det en annan dag.

Jag blev dock nerröstad av övriga familjen och vi gick in och tur var det, för vädret blev toppen inom 30 minuter.

Du upplever massor av vilda vackra djur inne på Jungle Park och det är värt varenda öre att gå in! Man kan köpa en dubbelbiljett med Aqualand och då får man dessutom rabatt på bägge parkerna.

Vilda djur på Jungle Park

Du upplever alla möjliga sorters vilda djur, som finns i djungeln, i vattnet och ute på stäppen inne på Jungle Park. Det är verkligen ett passande namn, Jungle Park. Det är som att vara inne i en djungel och parken är verkligen påkostad.

Det sägs vara mycket bra  uppe på Loro Parque och det tror jag säkert att det är. Den parken tar vi på nästa besök här nere på Teneriffa.

Vi ville dock ha närheten till aktiviteterna denna gången då vår dotter har varit åksjuk varje gång vi satt oss i bilen och kört upp på de krokiga vägarna uppe i bergen.

Vad finns det för djur inne på Jungle Park?

Det finns en mängd olika djur inne på detta zoo och vi såg bland annat.

– Örnar

– Falkar

– Krokodiler

– Apor

– Lejon

– Tigrar

– Pumor

– Sjölejon

– Jaguarer

– Ugglor

– Papegojor

– Pingviner

Detta är några av alla de härliga vilda djur vi såg på denna riktigt fina park.

 Shower inne på Jungle Park

Det finns ett flertal olika shower inne på djurparken och vi såg ett par av dem. Det ingår i priset, om man inte vill bli fotograferad tillsammans med djuren vid showen, då kostar det extra att få ta med sig bilderna hem.

Vi såg bland annat show med sjölejonen och det var helt klart en bra show. De hade ett fint program och lekte verkligen och drog ner stora applåder. De var så roliga och duktiga.

Det var en fin restaurang vid sjölejon showen.

Nu kan man ju tycka vad man vill om att ha djur instängda på ett zoo, men djuren såg ut att ha det bra och när de gjorde shower var de verkligen glada. Kanske för att showa, men självklart även för att de fick extra mycket fisk då vid showdax.

 Summa summarum Jungle Park

Vi hade en kalasfin dag på Jungle Park och det var helt klart värt varenda öre att ta en tur upp i bergen för att gå där en dag och njuta av alla vilda djur och den djungelliknande parken.

Parken är vacker och det är påkostat vad gäller hela anläggningen. Det känns som om man befinner sig i djungeln.

Man får ta med egen dricka och egen mat och det tycker jag är ett plus, speciellt om man är en barnfamilj med flera barn. Det drar lätt iväg då med kostnaderna vad gäller mat ute jämnt.

Det är verkligen som om man var i djungeln och parken är riktigt fin tycker vi.

Klart värt ett besök!

Skriv upp dig på nyhetsbrev uppe till höger om du inte gjort det tidigare.

Bilder kommer upp på sajten då vi har snabbare Internet.

Vi hörs snart igen!

Åk och njut av Jungle Park på Costa Adeje södra Teneriffa!