Kitesurfing i Spanien

Lina om Kitesurfing i Spanien

Inlägget är skrivet av gästbloggaren Lina Björkskog, en träningsglad äventyrare som älskar kitesurfing och resor, och som kitesurfat på många olika stränder i Spanien.

Gillar du aktivitet och äventyr?

Då är Spanien något för dig. Norra Spanien är berömt för sin vandring, exempelvis Santiago de Compostela som årligen besöks av tusentals pilgrimsvandrare. Även mountainbiking och cykling är populära sporter i dessa områden.

Södra delarna av Spanien är det perfekta valet för dig som gillar vattensport. Tack vare den vackra kustlinjen med varmt klimat är södra Spanien ett populärt resemål för både turister och spanjorerna själva, speciellt under sommarmånaderna.

Ja, det finns hur många andra sporter som helst som du kan utöva i Spanien, men i detta inlägg ska vi gå in på området vattensport, och speciellt kitesurfing. Alla kitesurfare känner till Spanien som resemål, för kitesurfingen här är något av det bästa i hela Europa.

Kitesurfing i Tarifa

Tarifa, som är Spaniens sydligaste spets, med undantag för Kanarieöarna, kallas faktiskt för kitesurfingens mecka i Europa. I Tarifa blåser det väldigt ofta, och det finns många stränder att välja mellan. Den mest populära stranden är Los Lanches som ligger bara ett stenkast från staden.

Kitesurfing Tarifa

Det går riktigt bra att kitesurfa längs med hela Spaniens kust från Cadiz till Barcelona. Tarifa är det blåsigaste stället, men även kusterna Costa de La Luz, Costa del Sol och Costa Brava fungerar riktigt bra även om det blåser lite mera sällan.

Costa del Sol är i allmänhet lugnare sett till vinden, medan Costa Brava fungerar bättre för kitesurfare. Stränderna är fina och passar för det mesta bra för nybörjare.

Vill man hellre söka sig bort från fastlandet så är Kanarieöarna ett bra alternativ. Det går att kitesurfa på alla av öarna, men Fuerteventura är den vindsäkraste ön där du hittar riktigt fina vindar i kombination med långa sandstränder.

Kitesurfing på Fuerteventura

På Fuerteventura finns även riktigt bra vågsurfing, och det går utmärkt att kombinera både vågsurfing och kitesurfing på semestern. Teneriffa och El Medano är också ett populärt resemål för kitesurfare.

Ett lite lugnare alternativ är gamla godingen Mallorca. Mallorca är inte känd för sin kitesurfing eftersom vinden i allmänhet inte är så stark, men om sommarmånderna blåser vinden upp lagom till eftermiddagarna då det ofta funkar bra att kitesurfa på någon av de fina sandstränderna.

Passar bra för den som vill kombinera en lugn familjesemester med kitesurfing.

Det finns många fina ställen du kan kitesurfa på i Spanien, men de allra bästa med de bästa vindarna och finaste stränderna är nog Tarifa, Fuerteventura, Teneriffa och Costa Brava.

Vill du läsa mera om kitesurfing på dessa ställen eller andra spots i världen, så kan du kika vidare på Linas blogg.

Kitesurfing Fuerteventura

Tack Lina för att du skrev om Kitesurfing i Spanien här på resesajten