Lägenhet i Los Cristianos – Teneriffa

Lägenhet i centrum av Los Cristianos

Det är många som frågar om vår lägenhet. Vart den ligger, hur den ser ut och vad den kostar. Jag tänkte att jag skulle prata lite om hur vi bor i detta inlägg. Det känns lite utlämnande, men det man inte dör av stärker ju en eller hur det nu var!

Hjälp med kontakt vad gäller lägenhet? Fyll i formuläret, som du hittar här

Vi älskar vår lägenhet. Det måste sägas! Den är guld! Hade den haft ett till sovrum, så hade man ju haft gåshud hela dagarna 🙂

Utsikt Los Cristianos

Här nere på Teneriffa, så räknar man rummen lite annorlunda än hemma i Sverige.

Man räknar bara sovrummen, så en 2:a är en 3:a hemma i Svedala. Det kan verka lite konfunderande i början, men släpper man på det svenska och tänker lite mer internationellt, så fattar man snabbt 😉

Vi har en spansk 2.a. Således en svensk 3:a. Vi är så nöjda! Det funkar alldeles utmärkt!

Jag vet inte riktigt hur många kvadrat vi har. Det spelar ju egentligen mindre roll när man hyr. Bara man får plats och känner sig nöjd, så är det ju tillräckligt. Eller hur?

Man kan ju obsessa hur mycket som helst över allt möjligt såsom kvadrat, kakel, lister, italienska plattor på pation, färger, knoppar, specialimporterade köksluckor från södra Långtbortistan och osynliga detaljer som man betalat en förmögenhet för och annat som jag nämnde som snabbast i förra inlägget, men det känns helt enkelt inte intressant just nu.

Allt är relativt nytt i lägenheten. Det mesta av möblerna kommer från IKEA och fönster, kök och badrum är fräscha. Vi har även tvättmaskin vilket är ett måste!

Vi har gasspis med elplatta och elugn. Riktigt bra. Elugn är bättre än gasugn helt klart. Mycket lättare att laga mat i en elugn. Kyl och frys finns och vi har en mikrovågsugn.

Att plattorna drivs med gas är även det riktigt bra tycker vi. Det går så snabbt att laga i ordning maten och vi har en elplatta ifall det är något knas med centralgasen i huset.

Maten här nere är billigare än hemma i Sverige. Det är stor skillnad. Jag skall skriva ett inlägg om maten längre fram är det tänkt. Man kan äta riktigt billigt om man vill eller måste.

Nu tillbaka till lägenheten.

Vi får plats, den är fräsch och det är en bedövande utsikt så då räcker det! 

Vardagsum Los Cristianos

Jag tror att man behöver se vad man har och känna sig nöjd och tacksam för det. Det skall inte vara någon jakt på större, bredare, högre eller längre hela tiden vad gäller bostad och inte heller andra saker i livet.

Fan se till att vara nöjd och tacksam, så mår du bättre!

Sluta jaga och njut mer. Det perfekta existerar inte. Det är bara en idé, som finns där och stör dig. Den berövar dig från det magiska i nuet. Ja, jag kommer tjata om att du skall njuta mer. Både i stort och smått.

Det känner vi att vi gör här nu i vår lägenhet. Den är perfekt för oss just nu och här kan vi landa. Vara oss själva och slappna av som familj. Superskönt! Det är precis så man vill ha det!

När du slutar att jämföra dig med andra och tar tillvara på det du har själv och känner uppskattning och tacksamhet över det, så kommer du att hitta mer lugn i tillvaron.

Det är det som denna resan hit ner till Teneriffa är tänkt att bereda oss. Ett större lugn och även få mer tid för barnen, våra intressen och ge mer närhet till varandra och oss själva.

Det har vi hittat i denna enkla, men ack så perfekta lägenhet. Läget och utsikten gör ju självklart sitt till och det är en ynnest att få se Atlanten varje dag. Både äta frukost och kvällsmat på balkongen och se det stora blå därnere är grymt! Det unnar jag alla!

Vi har pooler!

Här nedan ser du poolerna. De funkar alldeles utmärkt. Man tar med egen stol om man vill sitta eller så intar någon av de bänkar som står utmed kanterna. Är man vig som en katt kan man ju även dunka ner ändalykten på backen på sin handduk.

Poolerna Achacay

Hyran

Vi betalar någonstans mellan 300 Euro och 900 Euro utan att säga vad den kostar för det känns som det berör bara oss och den vi hyr av. Då ingår en del av allt man vill ha utöver själva boendet, så det känns som ett helt ok pris. Vi e nöjda 🙂

Det finns både dyrare och billigare alternativ här på Teneriffa. Skall man bo lite billigare, så går det att hyra hela hus med egen pool i bergen för under 500 Euro, men vi vill bo inne i Los Cristianos och här är det lite dyrare än på många andra orter på ön.

Det finns lägenheter runt 400-650 Euro beroende på vilken standard och vilket läge du vill ha. Vi hade som kriterier att det skulle vara nära stranden, skolan och centrum och med balkong.

I andra byar kan du som sagt hyra billigt eller köpa riktigt fina hus och lägenheter för lägre priser.

Det är ju självklart som hemma vad gäller dyrare för större boende och annat som alla vill ha. De lägenheter med pool kan vara dyrare, men behöver inte alltid vara det. Allt beror ju på flera olika saker.

Ibland så ingår räkningar, som man kallar dem. Räkningarna är vatten, el och gas. De kan antingen ligga separat eller vara inbakade. Det beror på hur avtalet ser ut.

Det är populärt här i Los Cristianos och vi förstår varför!

Vi tycker att det är helt klart värt lite extra kostnad. Vi vill bo här och här finns allt! Man behöver ingen bil. Både bra för plånboken och miljön. Det är så jäkla mysigt här också tycker vi!

Är du ute efter det billigaste boendet, billigaste maten, billigaste ölen, billigaste flygresan ner osv, så kanske du skall spara ihop en större budget, så att du inte behöver leva som en råtta direkt du kommer ner. Det kan hända att man får göra ändå på slutet när cashen är slut om man inte har arbete 🙂

Lägenhet utan jakt!

Denna lägenhet kom till oss utan massa jagande.

Sluta jaga och skapa istället förutsättning för att livet och allt som du vill ha kommer till dig istället. 

Det är fullt möjligt. Du behöver bara sluta att göra saker bakvänt. Lita till att du kan få allt du vill ha. Oavsett om det gäller boende, pengar, partner eller en ny lägenhet. Låt det komma till dig.

Slappna av, tänk på det du vill ha och ta chansen när den kommer.

Du behöver öppna upp lite och inte stressa runt i cirklar. Jag lovar det går!

Vi fick denna lägenhet helt utan att jaga. 

Achacay Los Cristianos

Vi frågade på Teneriffa forum på Facebook om boende på onsdag förrförra vecka. Vi tittade på lägenheten på torsdagen och flyttade in på fredag. Svårt att det skall snabbare än så och då jagade vi ingenting.

Vi tackar dig än en gång Lena för hjälpen!

Du kan göra likadant. Sluta jaga alltså och låt saker och ting komma till dig. Du behöver bara tro att det funkar. Träna på det. Då funkar det. Inget flummigt, bara lite annorlunda mot vad många andra gör.

Du kan. Jag tror på dig.

Nu skall vi knalla ner till poolen och ta ett dopp. Ha det bäst tills vi hörs och ses igen!

Ser du mig här nere i Los Cristianos, så heja gärna. Alltid trevligt att morsa!

Skriv upp dig på nyhetsbrevet uppe till höger om du inte redan har gjort det.

Ps. Tv tittar vi inget på alls nästan. Tror jag lagt ca 60 minuter sammanlagt sedan vi flyttade in. Det är bra att snappa upp spanska på TV, men vi har inte kommit ända fram till apparaten än. Balkongen, poolen, att umgås, läsa en bok eller lyssna på musik på datorn tar all tid från TV- tittandet, som vi upplevde så mycket av i Sverige. Ds

Det känns som en stor vinst!

Som sagt. Nu poolen!

Kram så länge!