Kategoriarkiv: Los Cristianos

Vardag i paradiset här i Los Cristianos

Vi har vardag här på Teneriffa

Det är egentligen inte riktigt sant, för just idag är det helgdag, men i det stora hela har vi vardag här nere i detta varma sköna paradis. Vi mår bra och värmen har kommit på riktigt nu hit ner till södra Teneriffa. Jag arbetar som personlig assistent och barnen går i skolan. Just ja, de har lov just nu, men i vanliga fall går de i svenska skolan här nere i Los Cristianos.

Vårsol över Teneriffa

Vårsolen skiner över bergen. 

Jag vill varna känsliga läsare för svamlighet

Detta inlägget kan bli lite svamligt. jag har precis arbetat klart, sitter med en kall öl, balkong-dörren är öppen, solen skiner in och jag känner mig sådär nöjd med livet som man bara gör ibland. Tacksam för att få finnas till liksom! Sådär glad när det liksom flyter på. Du har säkert känt det själv ibland, du vet de där fina stunderna, som dyker upp när man mår riktigt bra. Det är en sådan dag idag. Så varning för att texten kan dra iväg åt alla möjliga olika håll. Det kan lätt dra iväg när man har mycket energi! Det får gå ändå liksom.

Vi har hittat en bra vardag här på Teneriffa

Det har varit en otrolig tid här nere i Los Cristianos måste jag säga. Vi har lärt oss så mycket om världen och om oss själva här nere, så idag känner jag stor tacksamhet för att vi vågade ta steget och göra denna resan ihop i vår familj. Det krävs en del mod och massa kraft för att ta sig ur sina gamla hjulspår och göra en sådan här sak tillsammans. Jag är så himla tacksam för att vi orkade hela vägen. Jag förstår först nu hur mycket man måste ta i för att ta sig igenom allt och sedan komma ut på andra sidan, om man säger så.

Våren på Teneriffa

Vårtecken i Los Cristianos.

Vi kom ju ner relativt slitna egentligen. Jag arbetade inte de första 3 månaderna utan vi bara vilade oss och tog hand om oss själva och såg till att att barnen hade det bra. Sedan fick vi lite fart igen och såg oss omkring på ön en hel del. Sedan kom vardagen och den har funnits sedan dess. Många säger att de inte gillar vardagen, men det gör vi. Det finns liksom stabilitet i den och rutiner är bra om de är i lagom dos. Det måste även få finnas tid och plats för det spontana.

Just nu arbetar jag som personlig assistent

Jag har ju arbetat inom vården hemma i Sverige innan vi kom hit ner och det har jag verkligen haft hjälp av här nere. Just nu arbetar jag som personlig assistent och trivs bra med det. Är du utbildad undersköterska så finns det absolut arbete här nere på södra Teneriffa som du kan få ifall du är sugen på att arbeta när du befinner dig här nere.

Ifall du nu funderar på denna formen av arbete, så är ju Vintersol en självklar punkt att börja med. Det är ju ett av de stora landmärkena här nere i Los Cristianos om man nu säger så. Mycket här nere kretsade länge runt Vintersol och gör egentligen fortfarande. Det är en av de mest klassiska arbetsplatserna på hela Teneriffa. Utan denna rehabanläggning hade inte fiskebyn i söder blivit såpass populär som den numera är. Det är mina åsikter, men jag tror att de ligger nära sanningen.

Helt inofficiellt så diskuterade jag detta med Los Cristianos och betydelsen av Vintersol här med en av cheferna på Vintersol, men han ville inte riktigt erkänna att anläggningen hade haft en så stor betydelse som jag ville få det till. Jag vidhåller min egen ståndpunkt och självklart stämmer det 🙂

Vikten av att få att få tänka klart

Här nere har vi mellan varven haft mer tid att tänka och tänka efter än vad vi hade i Sverige. Vi har liksom prioriterat vårt inre här ner och de otaliga gånger vi suttit på balkongen och funderat på livet och alla dess mysterier, så har vi haft tid att tänka klart tankarna.

Vårkvällar i Los Cristianos

Varma vårkvällar. 

Förstår du vad jag menar? Jag menar att vi inte blivit störda av annat utan bara suttit ner på röven och tänkt klart i solskenet. Det låter kanske flummigt, men tänk efter själv, när hann du tänka klart. När hade du tid själv att sitta ner såpass länge så att du fått tänka klart innan du skall på nästa aktivitet eller måste resa dig upp och rusa iväg, eller kolla på någon skitserie på TV eller nåt annat helt meningslöst.

Res dig ur soffan och gör något meningsfullt

Vi har aldrig haft så bra tankar som nu faktiskt måste jag säga. Det som händer när man får tid att sitta ner och hyfsat ostört får tänka utan en massa saker som stör är helt magisk. Det är liv och rörelse här nere i Los Cristianos, tro inget annat, men vi har nyttjat balkongen till rena rama meditationen och avskärmat oss mycket på den för att få tid att tänka och verkligen vila. Så bra!

Strandskulpturer Los Cristianos

De kända sandskulpturerna. 

Det har verkligen hjälpt oss och vi tycker att vi har växt av att få tänka ostört och verkligen haft tid för oss själva. Det är vardag även här såklart, men vi tycker ändå att det är en annan form av vardag. Vet ej vad det är, men vi har tid för varandra och oss själva på ett annat sätt.

Vad du ger världen kommer åter till dig

Jag har en kompis hemma i Sverige. Han är toppen och en mycket klok man har jag på sistone förstått. Han är lika gammal som jag men ibland känns han mycket visare och äldre än vad jag är. Jag tänker inte avslöja namnet på honom för jag har inte sagt att jag skall skriva om honom här inne idag.

Han har alltid sagt att ” Det du ger är det du får tillbaka” och jag tyckte länge att det var väl en ok mening att säga och tänkte att han kanske faktiskt trodde på den själv, men på sista tiden har jag märkt att när jag ger till världen, så kommer det tillbaka i samma form, som det jag ger ut.

Jag har testat denna tesen ett tag, om att ge bra och få bra tillbaka och jag kan bara säga att den funkar alldeles utmärkt. Vi har mottagit flera fina erbjudanden den sista tiden, inga saker jag vill avslöja just nu, men det har verkligen lyft på flera plan. Så jag får tro min vise kompis.

Det du ger ut är det som kommer tillbaka

Det kommer inte alltid tillbaka i just det du ger ut, men ger du ut gott till världen, så kommer det alltid tillbaka i någon god form. Jag är helt säker numera. Det funkar! jag har sett det flera gånger på slutet att det funkar och det känns bra. Han hade rätt. Du kommer självklart att ha det tufft mellan varven här på jorden oavsett hur du lever ditt liv, men ger du gott så kommer det gott till dig. Det är 100% säkert!

En av hemligheterna med livet

Det finns många sätt att leva sitt liv på, men jag tror att det finns bättre och sämre sätt och ett av de sakerna jag har funderat mycket på den sista tiden är att om du kan uppbringa uppriktig tacksamhet, så har du funnit en av nycklarna till att leva ett bra och meningsfullt liv.

Tacksamhet för de saker du har och de saker du upplevt ger dig mer av dessa saker framöver. Sätt dig ner och fundera på vad du verkligen uppskattar med ditt liv. Vad du är glad över, vad du är nöjd med, vad du gillar och vad du upplever som de verkliga höjderna med ditt liv. Gör du detta på ett riktigt sätt, så är det svårt att inte må bra och känna sig nöjd och det är ju precis det man vill uppnå.

Hundvakt Los Cristianos

Vi är hundvakter denna helgen. 

Man vill ju för fan må bra när man finns till här på jorden! 

Vill man det och har den intentionen, så tror jag att om man ger gott till världen, så får man gott tillbaka. Inget konstigt. Inget hokus pokus, utan det är helt enkelt så det fungerar. Ger du gott på heltidsbasis, så kommer du även att belönas med gott samvete, gott humör och färre bekymmer, så det ger även dig fördelen av att ha det bättre i vardagen.

Nu skall jag njuta vidare i solen. Ha det bäst tills vi hörs igen!

Vardagen här är just nu varm och skön! Det är vår!

AnagaBergen Teneriffa – Berg på norra Teneriffa

Igår gjorde vi en tripp till Anagabergen på norra Teneriffa

Vi har som du kanske vet hyrt bil här nere på Teneriffa och ibland tar vi oss en tur med bilen för att upptäcka lite mer av ön. Det är befriande att ha bil även här nere i solen. Man får ju köra vart man vill liksom och behöver inte passa bussar eller andra transportmedel. Vi har ju varit uppe vid El Teide flera ggr med vår SEAT.

Anagabergen Teneriffa

Anagabergen

Idag var vi upp på den norra delen av Teneriffa. Vi tog TF -1 upp och njöt av vyerna längs den fina vägen upp till norr. Havet ligger ju på höger sidan längs hela sträckan upp och det finns många fina små byar och annat att kika på när man kör denna väg.

Utsiktsplats Anagabergen

Även de vackra och bombastiska bergen med Teide som medelpunkt ligger ju på vänster sida när man kör längs TF-1 uppåt och det är fantastiskt att se. Häftigt varje gång.

Anaga Teneriffa

Vi körde till Anaga bergen genom La Laguna och det är även det en vacker upplevelse med alla speciella hus som finns här. Södra Teneriffa har sin charm och norra delen har verkligen sin charm den också. Det är lika vackert uppe på norra sidan på sitt sätt, som det är här nere i söder.

Vyer från Anaga

Det finns flera vägar att ta när man skall åka upp i bergen och man kan ju även välja att köra längs havet mer innan man svänger upp längs de branta backarna. Vi valde dock La Lugna denna gången, som vi känner till lite sedan innan. Vi har kört fel där ett par gånger förut… 🙂

Anaga skogen Teneriffa

Vi gillar att bara glida runt i bilen och uppleva landskapet här på Teneriffa. Vi behöver inte ha något speciellt mål för dagen utan att bara få ta en sväng liksom. Det är så skönt. När vi nu körde upp mot de höga bergen och det bombastiska landskapet i norr, så hade vi heller ingen plan egentligen utan att bara få uppleva det som fanns där framför ögonen och det fick vi.

Slingriga vägar upp i bergen

Vägarna är riktigt slingriga på vägen upp mot topparna av bergen. Fin utsikt och härligt grönt är det. Vi stannade på flera ställen längs vägen upp mot Cruz del Carmen, som idag fick vara vår högsta punkt. Barnen var med och de tenderar att bli åksjuka om det är för krokiga vägar. Vi ville egentligen köra längre upp i bergen, men men denna gång fick det bli en kortare tur, så vi slapp åksjuka…

Anagaskogen Teneriffa

Vi njöt av medhavd matsäck i form av goda mackor och festis. Riktigt gott. sedan gick vi in längs en av vandringslederna och promenerade en bra bit inne bland alla härliga slingriga träd. Så lummigt och grönt. Träd är fantastiska! Det är ännu mer så numera. Vi upplever ju inte många träd här nere i söder, utan man måste upp på högre höjd eller upp i norr för att få dofta samt uppleva skog.

Skogen och naturen ger så mycket

Att vara i naturen och skogen ger så mycket och det känns så tydligt när man inte upplever den varje dag numera. Vi sitter ju ofta vid havet och njuter av havet och det är lika fridfullt som att gå bland alla träd. Så skönt. Avslappnande och skönt att andas in den friska luften som är på högre höjd. Gött!

Anaga Parken Teneriffa

Att man kunde längta efter träd så mycket trodde jag inte. Vi har typ bara träd i Dalarna och var lite trött på all skog innan vi for ner hit, men numera är de saknade emellanåt.

Det är vår annars här nere

Nu känns det att vintern har släppt oss ur sitt grepp och att det är mer vår ute. Solen värmer absolut mer och temperaturen är högre. Solar man, så tar den klart bättre än för några veckor sedan. Snart kan även vi långliggare bada i havet igen 🙂

Anaga Tenerife

Vintern i år har ju annars varit varmare än vanligt och det har tydligen varit varmaste vintern sedan typ 1992 om jag har fått rätt uppgifter. I och med att solen tar bättre och det är lite varmare så är man lte brunare nu igen efter att ha varit ett blekansikte en period. Färg är gött!

Ikea på vägen hem

Vi var in en vända på IKEA på vägen hem och käkade mat samt köpte lite svenskt godis. Det var helt ok att glida runt på IKEA och ögonshoppa lite möbler och annat. Vi softade även en stund i deras härliga fåtöljer och vilade benen lite. Gött!

Softa på IKEA Teneriffa

Barnen och jag skall till Skateparken

Vi skall alldeles strax ut till skateparken i Las Americas och njuta av lite soft tid. Pappan åker ju inget numera pga av sina knän, så han får ta en kall öl i solen och njuta av ledig helg medans barnen åker runt och hoppar och gör konster.

Du får ha det allra bäst och njuta av livet vart du än befinner dig.

Är du här nere på Teneriffa, så tycker jag absolut att du skall göra ett besök uppe i norr och åka upp i Anagabergen. Det är en riktigt fin upplevelse. Lummigt, storslaget och häftigt!

Kram så länge!

Karneval Los Cristianos 2016

Det har varit karneval här i Los Cristianos

Kanarierna vet verkligen hur man har party. Det är stora festligheter flera gånger om året både här i stan, Los Cristianos, och även på andra delar av ön. Just nu har det varit karneval eller rättare sagt, det är fortfarande karneval med avslutning idag måndag.

Igår var det stora karnevalståget som går genom stora delar av staden och det var fantastiskt kul att se! Det var massor med folk i tåget, finns siffror på 2500 deltagare och ca 25000- 30000 åskådare. Magiskt roligt måste jag säga! En fin upplevelse!

Jag tog en del bilder med mobilen, så inte bästa kvalitet, men här nedan ser du några av alla de vackra kreationer som folk har skapat och hade på sig i karnevalståget.

Karnevalståget kommer Los Cristianos

Här kommer dem! De startade vid Paloma Beach och här står vi utanför Achacay.

Familjen

Här är vi!

Kreationer Karnevalen

Alla dessa vackra kreationer. De har verkligen skapat och tagit ut svängarna. Så vackert!

Manliga kreationer Los Cristianos

Färgglada kreationer! Alla har lagt ner sin själ i sina karnevalskläder.

Färgklickar karneval Teneriffa

Färgglada och fina! Vilket jobb de lagt ner!

Karnevalen Los Cristianos

Glada och dansande!

 

Charlie Chaplin Los Cristianos

Jag och Charlie Chaplin!

 

Iron Man Los Cristianos

Iron Man var på karnevalen!

Påven i Los Cristianos

Påven på besök! Carnaval Los Cristianos

Dancing Queen!

Michael Jackson Los Cristianos

Michael Jackson!

Varulv Los Cristianos

Hårda pojkar!

Trummor Los Cristianos

Det trummades friskt! Så häftigt! Drakbil Los Cristianos

Drakar!

Dans Los Cristianos

Coola kläder!

Orange Los Cristianos

Det svängde bra!

Dansa Los Cristianos

Dansa!

Karnevalsdrottning Los Cristianos

Vackert!

Dansande barn Los Cristianos

Alla åldrar var med i karnevalståget.

Avslutat karnevalståg Los Cristianos

Någon timme efter att tåget gått klart, såg man inte att det varit karneval alls. De är mycket effektiva och städade av allt direkt. Fantastiskt!

Det var en toppendag här i Los Cristianos igår med alla härliga människor som bjöd så mycket på sig själva! Helt magiskt kul!

Mycket lyckat karnevalståg 2016

Solnedgångar på Teneriffa

Solen skiner allt som oftast här nere på Teneriffa

Vi upplever så sjukt många vackra solnedgångar här nere på ön. Los Cristianos med omnejd är ju verkligen ett solens tillhåll och det ges många tillfällen att se magiska solnedgångar här. Vi älskar solen och speciellt vackra kvällar där man kan få uppleva så många olika färger och ljussättningar. Magiskt!

Magisk solnedgång Los Cristianos

Nedan hittar du många fler vackra solnedgångar

I detta inlägget tänkte jag lägga ut några av alla de vackra solnedgångar vi upplevt här nere på södra Teneriffa den senaste tiden. Vi är förunnade med att ha balkongen mitt ut mot havet och jag unnar verkligen alla att bo med havsutsikt någon gång i sitt liv. Det är magiskt många gånger. Vi bodde liksom ute på vår balkong de första månaderna.

Spara foton på Dropbox

Jag tänkte tipsa om Dropbox, som extra lagring och säkerhetsprogram för dina bilder och filer. Jag har använt Dropbox under ett par år och är jättenöjd. Kraschar datorn eller mobilen, så blir du ju av med alla bilder du har sparat, men använder du dig av Dropbox, så sparas bilderna i molnet kan man säga.

Du blir inte av med dina bilder oavsett om du blir av med mobilen eller om datorn kraschar. Det är tryggt och säkert och alla dina filer och viktiga bilder finns kvar. Här laddar du ner Dropbox till mobilen eller datorn. 

Dropbox är enkelt att använda och sköter sig själv. Nya bilder och filer laddas upp automatiskt till molnet om du vill det, så snabbt och smidigt! Enkelt att starta igång är det också!

Solnedgångar på Teneriffa

En del bilder är tagna med mobilen därav lite sämre bildkvalitet.

Solnedgången Teneriffa

Bilden här ovan är tagen nere i hamnen med mobiltelefon. Vi var och fiskade, fast man får egentligen inte det, men vi gjorde det ändå.

Solnedgång Palm Mar

Bilden här ovan är tagen genom solglasögonen i Palm Mar. Det är så tyst och lugnt vid den stranden.

Solnedgång Tenerife

Samma kväll här ovan. Barnen leker och vi plockade lite skräp.

Magisk solnedgång Los Cristianos

Bilden tagen från balkongen i Los Cristianos.

Solnedgång från balkongen

Även denna bilden här ovan är tagen från balkongen. Vi bodde som sagt ute på balkongen varje kväll den första tiden.

Atlanten Teneriffa Los Cristianos

Bilden ovan är tagen från stenstranden borta vid Arona Gran hotell ungefär. Det är lugnt och stilla där borta kvällstid. Bara sitta vid havet och njuta av vågorna.

solen Los Cristianos

Nere vid stranden i centrala Los Cristianos är det allt som oftast vackra solnedgångar. Vi brukar vara borta vid ena hörnet av stranden på kvällskvisten och njuta av solen och lugnet nere vid stranden vid den tiden på dagen.

solnedgången Los Cristianos

Taget från balkongen. När solen väl är på väg ner så sjunker den så snabbt. Många gånger tänker man att vi går ner till stranden och kikar, men man hinner inte, för då är den redan nere.

solen Las Vistas

Solnedgången vid Las Vistas. Vi var ute och promenerade och fick fram mobilen och tog en snabb bild.

Sunset Los Cristianos

Här ovan ser du att det nästan brinner om solnedgången över La Gomera.

Röd solnedgång Teneriffa

Solen går ner bakom molnen i Los Cristianos.

12776939_10208175669936790_877081747_o

Solen dyker ner i Atlanten. Bilden tagen från vår balkong.

Naturen, havet, solen och ljuset är magiskt vackert här nere på ön. De flesta bilderna är tagna från södra delen av Teneriffa, men jag slår vad om att solnedgångarna är magiskt oavsett vart du befinner dig här nere.

Dela gärna inlägg om du tycker att fler skall se hur vackert det är här nere!

Teneriffabacillen

Vi är många som drabbas av denna bacill!

När vi kom ner till Teneriffa hörde vi talas om folk som drabbats av Teneriffabacillen.  Det lät lite konstigt och vi visste inte riktigt vad det var. Numera vet vi för vi har drabbats av den själva. Det är svårt att förklara vad det är, men man kan säga att det är en slags förälskelse. Det kanske låter fånigt, men så är det. Har man fått Teneriffabacillen, så har man. Inte mycket att göra med det förutom att njuta av det.

Teneriffabacillen

Hela den här artikeln består egentligen av mina egna funderingar och det finns absolut inga belägg för det jag skriver här. Du får ta allt med en nypa salt, men känner du något speciellt för Teneriffa, så har du kanske själv drabbats av bacillen 🙂

Innan vi var här nere på ön och provbodde i november förra året, så visste jag att det skulle gå bra och kännas perfekt. Fråga mig inte hur, men jag visste att det skulle funka. Hur dåligt kan det vara liksom? Världens bästa klimat, 320 soldagar om året och chans på inkomst. Det låter ju inte fel alls.

Vi provade en månad och det funkade riktigt bra. Vi kom liksom ”hem” här nere på södra Teneriffa. Jättemysigt och jättekonstigt egentligen. Konstigt i den mening att vi egentligen kommer från Sverige, som faktiskt ligger ca 500 mil norrut och är ett helt annat land på alla sätt.

Vi trivdes såpass bra att vi beslutade att spendera mycket mer tid nere på ön och gjorde slag i saken. Det var ett hästjobb att sälja saker och göra oss av med allt som vi tidigare hade haft å kärt.

Tenerffabacillen – Vad är det för något?

Det är svårt att förklara vad denna bacill är för något och det är kanske inte meningen att man skall göra det. Den uttrycker sig på lite olika sätt, men ett speciellt kännetecknande drag är att man får en otrolig dragning hit till Teneriffa. Alltså, en sjuklig dragning kan man säga. De som inte fått bacillen, kanske inte alls förstår dig om du drabbats av den, men vi som har den förstår precis.

Det är många som kommit hit nere och skall stanna en vecka, en månad, ett halvår eller längre och helt plötsligt så åker de inte hem dit de kommer ifrån mer. De blir liksom kvar. Hela tiden. Jämnt. Jag har träffat många personer på sista tiden här nere som skulle vart här en bestämd kort tid och är fortfarande kvar efter typ 5 år eller mer. De sista två jag träffade som drabbats av Teneriffabacillen var kvar mer än 7 år. De skulle ha stannat en månad eller så.

Det är inget konstigt. De hittade väl hem som så många gör och blev liksom kvar. Jag beundrar alltid dessa människor. De har gett upp annat och bara satsat allt liksom. Precis som jag själv gjort med min familj. Vi försakar ju såklart vissa saker, men vinner något annat. Eller rätt mycket annat kan man säga.

När man bor så här långt bort från släkten och gamla kompisar, så försakas ju det på något sätt. Det är ju så det blir tyvärr. Man vinner dock mycket annat och det väger liksom upp mycket. Vi i vår familj hade ju liksom inget val, vi var tvungna att testa, men vi har drabbats av bacillen, så vi hade inte haft något val ändå liksom!

Teneriffabacillen kan drabba alla

Den slår till på vem som helst när som helt. Vi hade ju inte ens kommit ner hit när den slog till på oss. Den drabbar fattig och rik. Det finns både miljonärer och uteliggare här. Inget konstigt med det. Vårens ö har dragning på folk ur alla samhällsklasser. Det finns folk som säger upp sig och säljer hus och hem i Sverige och bara drar ner på vinst och förlust och det finns de som planerar sin flytt eller sin långa vistelse här nere på ön.

Allt är liksom ok här. Oavsett hur du kommer hit och oavsett vem du är. Du får plats här och du är välkommen, mer eller mindre såklart, men nästan alla kan skaffa sig ett liv här, om man bara vill. Det är inte lättare än på andra orter och platser i världen, men det går om du bara vill.

Det som är signifikativt för oss som har drabbats av bacillen är att vi älskar ön. Vi gör nästan allt för att få vara här och det är den som finns i vårt hjärta. Det är skumt. Du kanske inte erkänner att du drabbats, men har du varit här länge och trivs eller vill tillbaka hit så fort du kommit hem dit du bor, så har du nog fått bacillen. Inget konstigt med det. Vi är många som har den!

Jämför flygresor till Spanien och Teneriffa

Jämför flygbiljetter och boka billigaste flygresan till Teneriffa

Jag har börjat att arbeta med en jämföreslsesajt för flygresor som heter flyg.nu. Det känns riktigt roligt och skall bli spännande att se vart vi kan ta den webbplatsen i sökresultaten hos Google. Johan, som äger sajten har gjort ett bra grundarbete och nu skall vi få den att ”flyga i söket” hos farbror Google och få det riktigt bra för dig som besöker flyg.nu!

Flygbiljetter till Teneriffa

Här ser du en sökning efter flygbiljetter från Stockholm till Teneriffa, TFS.

Flyg.nu skapas för att ge överblick över alla flygbiljetter på ett ställe

Vi skapar denna sajt för att samla alla flygbiljetter på samma ställe och samtidigt ge dig som besökare på sajten bra och värdefull information om resmålet innan du gör din bokning. Vi har kavlat upp ärmarna och satt igång med arbetet med buller och bång!

Jag har redan satt igång med att skapa innehåll på sajten och bygga upp den med ny information, bilder, videos och annat där det behövs och även sökmotoroptimera de delar som behöver lite extra uppmärksamhet för att verkligen få fäste på Google, men även vara informativt och bra för besökaren.

Det är ett noggrant arbete att verkligen ge dig som besökare rätt och värdefull information och samtidigt göda Google med vad sökmotorn uppfattar som bra och värdefull information, så att sajten rankar högt i sökresultaten och får mycket trafik via de olika sökorden som vi skall arbeta med.

Hög konkurrens inom flygresor och flygbiljetter

I Sverige är det sjukt hög konkurrens inom flygresor och flygbiljetter på nätet. Det behövs mycket innehåll, bra struktur, många starka länkar och ett tänk vad gäller sökmotoroptimering, som inte alla har. Vi ska arbeta med tålamod och intensitet i alla elementen för att det skall lyckas.

Det finns många ”bakdörrar” inom flygresor och flygbiljetter på Google och vi skall även satsa på dessa sökordskombinationer på sikt. Gå högt och spetsigt, men även brett och skapa trafik via ”long tail”. Long tail sökorden ger mycket trafik om man lyckas få till sin sajt på det sätt att den fångar många olika sökord och sökordskombinationer på ett bra sätt.

Alla flygbiljetter samlade på ett ställe

Skall man arbeta med long tail, så behövs det mycket innehåll och att man skapar innehåll som attraherar lite bredd och sökord, som folk vanligtvis inte skriver in i sökrutan hos Google så ofta. Svansen som Long tail kallas, kan verkligen skapa mycket trafik och det är oftast den som står för mest trafik hos en sajt över tiden.

Flyg.nu passar mig bra vad gäller resor och spännande platser

Jag gillar ju att skriva om resor och härliga platser. Inte bara Los Cristianos och Teneriffa utan även andra orter och platser på jorden, så detta uppdrag passar mig extra bra tycker jag själv. Jag har haft enkelt att komma igång med skapandet av innehåll till flyg.nu pga att jag redan gillar att skriva om ämnet. Det går ju så mycket enklare då. Det känns verkligen riktigt roligt att få detta uppdrag!

Jag skrev ju en artikel tidigare här inne på sajten om ” Vad skall du leva av då på Teneriffa?”. Jag fick ju en massa frågor innan flytten ner hit om vad jag skulle pyssla med för att få en inkomst och detta är en av de saker jag skall pyssla med. Internet och vården är ju mina arbetsområden  sedan ett par år tillbaka och det skall jag som sagt fortsätta att arbeta med.

Flyg.nu är en jämförelsesajt och ingen resebyrå i vanlig mening

Vi är ingen resebyrå i vanlig mening utan vad flyg.nu gör är att den tar och jämför flygbiljetter och presenterar sedan dessa snyggt och elegant, så att du som besökare skall kunna boka din resa så billigt och smidigt som möjligt hos din reseleverantör.

Du köper inget hos flyg.nu utan allt sköts via den reseleverantör du väljer. Vi förmedlar bara sökningen efter vald flygbiljett och vi försöker att ge dig som besökare på sajten en så bra upplevelse och göra det enkelt att jämföra flygbiljetter från många olika flygbolag.

Flygresor till Teneriffa

Enkelt och lättöverskådligt med rätt information om resmålet så du innan du bokar kan läsa om ditt valda resmål i en informationsruta på vår sajt. Det är delvis där jag kommer lägga min tid och bygga upp innehållet på vår sajt samt skapa en så bra upplevelse inne på sajten som möjligt. Innan du klickar dig vidare och gör ditt köp av flygbiljetter.

Arbeta på distans är ett bra alternativt när du bor utomlands

Att ha förmånen att arbeta på distans via Internet är ju ett grymt bra sätt att lösa sin inkomst och samtidigt ha förmånen att kunna arbeta från vart som helt i världen bara det finns ström och en Internetuppkoppling. Jag tycker själv att det är idealiskt att arbeta på detta sätt.

På detta sätt blir du ju inte heller så platsbunden, som man blir med ett traditionellt arbete. Man kan flytta på sig vart man vill och det låter så skönt. Det är skönt. Man måste bara gilla att använda datorn., så löser det sig.

Jag vill även passa på att prata om hur man med intensitet och tålamod kan få erbjudanden och arbete via tex Twitter, forum, Facebook och via bloggar. Detta uppdrag och andra uppdrag har jag fått via Twitter och forum på Internet.

Jag har ju varit på hugget flera år på webben i olika ämnesområden och speciellt på vissa forum som har med sökmotoroptimering och content att göra. Det har lönat sig på flera sätt. Var aktiv inom ditt eget ämne på Internet. Det ger mycket utöver själva intresset.

Sök flygresor till Teneriffa via vår helt nya sida på flyg.nu. Den är så färsk att den inte ens har fått områdesinformationen utlagd, men du kan självklart söka flygresor till Teneriffa via sökformuläret.

 

Hitta alla flygbiljetter via flyg.nu

Nu skall jag arbeta vidare med olika uppdrag på webben där ett självklart är detta uppdrag för flyg.nu! Ha det bäst tills vi ses och hörs igen!

EDIT: Jag har nu slutat att arbeta med flyg.nu. Jag har ett gäng egna projekt på nätet och dessa har tagit allt mitt fokus. Mycket bra för min egen del. Det är skönt att kunna styra tiden man lägger ner och lyfter sajterna är man sin egen hela vägen liksom. Det är jätteskönt tycker jag.

Jag har numera satt upp min egen sajt för flygresor. Den är fortfarande i sin linda, men jag har tänkt att man skall kunna jämföra flygresor och flygbiljetter på sajten framöver. Vi får se hur detta projekt kommer att gå. Domänen är en ”fuldomän” som i mina ögon inte ser bra ut när man skriver in den i urlfältet. Vi får se som sagt. Det är frestande att försöka få den att synas i flygresornischen.

Vi får se hur den tas emot och hur mycket jag kommer att arbeta med den framöver. Ha det bäst nu och ta hand om dig på bästa sätt!

Kram världen!

Teneriffa vs Sverige – Skillnader

Är det bra eller anus att bo på Teneriffa?

Innan vi flyttade hit till Teneriffa, så undrade vi om det var någon skillnad att bo nere på Teneriffa mot Sverige. Om det verkligen skulle bli bättre för min fru, mig själv och barnen mot att bo i Svedala.

Det var även andra som frågade om det verkligen skulle bli någon skillnad för oss att bo här nere i värmen. De frågade ibland med omtanke i rösten och ibland med en liten smula av förakt i rösten, precis som man kan förvänta sig av svensken och dennes avundsjuka.

Mest populära inlägget på hela resesajten: 

Jag skrev ett inlägg förra veckan som heter ”Vad skall du leva av på Teneriffa?” Där tog jag upp lite av den snorkighet man kan märka när man gör okonventionella saker och befinner sig i Sverige. Det är faktiskt det enskilt mest framgångsrika inlägget på hela denna sajten om Spanien.

Jag tackar för all omtanke i form av mysiga frågor och undringar innan vår avfärd och även nu sedan vi bor här nere. Tack till alla er mysiga människor! 

Teneriffa Los Cristianos

Skillnader med att bo på Teneriffa gentemot Sverige

Är det verkligen någon skillnad kanske du frågar dig. Ja det är det verkligen. Det är verkligen sjukt många skillnader om man skall vara uppriktig och ärlig.

Jag gör en snabb lista här nedan och sedan tar jag fram ett par skillnader lite mer ingående längre ner i detta inlägg.

Skillnader: – Som jag hittills upplevt

 • Klimatet
 • Ljuset
 • Värmen
 • Solen
 • Lugnare tempo, förutom när man kör bil
 • Playan, den är guld värd
 • Havet, så himla mysigt
 • Folket, de ler helt klart mer här nere
 • Billigare mat, öl, vin och annat
 • Maten smakar mer här
 • Frukten, bättre smak på den här
 • Grönsakerna, gudomliga här nere
 • Öppenhet – Folk tar sig tid att prata med okända
 • Södra delarna av Teneriffa har ett kargt landskap
 • Äta ute på restaurang är klart billigare
 • Godisutbudet här är minimalt mot Sverige
 • Härlig stämning

En del saker är bättre i Sverige och en del saker är bättre på Teneriffa. Inget konstigt med det alls egentligen. Helt naturligt, men i detta inlägg skall jag presentera några saker som jag gillar med att bo här nere på en av Kanarieöarna.

Kanarieöarna Teneriffa

Nu kommer ju dessa skillnader presenteras av någon, mig själv, som älskar Teneriffa, men det är så det får bli. Ni som har haft förmånen att vara här en längre tid eller bo här vet vad jag menar och kanske kommer att känna igen er i mina beskrivningar.

Jag älskar även Sverige, men jag kan inte bo där.

Sverige är för ” Up tight”. Det är för mycket politiskt korrekt och för mycket cykelhjälm liksom. Jag vet cykelhjälm är ju skitbra att bära, men man gör det liksom inte ändå. Det känns helt enkelt inte riktigt bra.

Sverige har även förändrats de sista 10 åren. Säg nu inte att du inte märkt det. Det är stor skillnad. Skillnaderna är tyvärr till det sämre. Mycket har blivit sämre i vårt vackra land i norr.

Bor du i Sverige, så känner du förmodligen av det och du vet att allt har förändrats lite grann. Det är inte lika skönt avslappnat klimat, som det var tidigare. Saker och ting fungerar inte lika bra som det gjorde förr. Allt skall gå fortare och alla har fullt upp med allt möjligt och hinner inte med sin egen vardag egentligen.

Ta bara sådana exempel som skola, vård och omsorg. Dessa fundamentala bitar som var stöttepelare i det svenska samhället har ju raserats de sista 10 åren och mycket har verkligen blivit sämre. Unga får för dålig utbildning och de gamla får inte den vård de förtjänar eller ens behöver längre.

Stressen tar kål på dig i Sverige

Många hinner egentligen inte med det som verkligen betyder något. Det där som verkligen betyder något när du blir gammal eller är på väg att lämna den här världen.

Nämligen dig själv, ditt inre, dina intressen, lycka, närhet, kärlek och din närmaste familj. Du själv och dina närmast i form av dina barn och släktingar är ju det som verkligen betyder något om man skall dra allt till sin spets.

Träd Teneriffa

Även hur du mår inombords och hur bra du verkligen har det dagligen spelar ju sjukt stor roll, när du summerar din tid här på jorden. För det är det jag tror man måste göra. Man måste sitta ner och fundera på vad man verkligen vill göra och hur man verkligen vill ha det i sitt liv.

Vill man ha det bättre, så måste man sätta sina planer i verket och ta sig dit man vill. Livet går fort. Inget står stilla i universum. Hur mycket man än vill det ibland. Rör du dig framåt hela tiden, så kommer du att hamna rätt tillslut med tålamod, kraft och lite tur.

Nu åter till de skillnader som finna mellan att bo i Sverige och på Teneriffa

Vädret på Teneriffa

Varje dag i veckan väljer jag vädret här nere på Teneriffa om du jämför med Sverige. Du kan påpeka svensk sommar, skön höstluft och alla vackra färger, men det står sig slätt mot det underbart sköna och jämna klimat vi har här nere på södra Teneriffa.

Det jämna klimatet har en underbar inverkan på din kropp och din själ. Du mår bättre både kroppsligt och inombords. Punkt slut. Inget konstigt med det.

320 soldagar per år och en medeltemperatur över 20 grader ger naturligtvis en underbar tillvaro för den som inte är sjuk, men ännu större skillnad för den som lider av någon reumatisk sjukdom eller annan kroppsligt problem, som kan hämma dig av tex kyla, fukt eller mörker.

Vädret Teneriffa

Då är det bättre här helt klart! Inget snack om det! Tror du mig inte, så kom hit en månad själv och känn skillnaderna. jag som trodde att jag var frisk, kände enorm skillnad efter 4 veckor.

Må bättre i sol och värme

Det är ju inte förrän du mår som du var menad att må, som du känner att du faktiskt mådde dåligt tidigare. Det är svårt att veta hur man mår om man stressar eller inte har något bättre tillstånd att jämföra med.

När du softar ner dig lite här nere på Teneriffa, så kommer du undra vad du höll på med tidigare. Det är sjukt egentligen. Stressen, som du håller på med. Jo, det gör du. Ibland ser man det inte själv och jämför du med Teneriffa, så stressar alla i Sverige. Även mjölkbonden uppe på fjällen har mer eld i baken än oss här nere.

Sol och värme Teneriffa

Vi tar det mer som det kommer och allt får liksom ta mer tid här nere på ön vilket är helt magiskt skönt. När det svenska har rinner ur dig och det Kanariska börjar fastna i kroppen på dig, så känns det lite enklare och lite långsammare, vilket är bra!

Sociala livet är socialt – Inte levt genom tv-apparaten

Här nere så är vi oerhört sociala måste jag säga. Vi stannar upp om vi ser någon vi känner. Även om vi har lite bråttom till något annat, så tar vi oss tid. För mycket tid ibland, så vi blir sena till annat, men ingen kan beskylla oss för att inte ta tillräckligt med tid till vänner vi känner när vi ser dem på gatan, vid skolan eller vid något annan aktivitet.

Ingen lämnar bara sitt barn på skolan och stressar vidare till något annat här nere. Inte på Svenska skolan Teneriffa, som det var när man lämnade barnen på skolan i Sverige, utan folk tar sig tid på ett annat sätt. Oavsett om de är Kanarier eller svenskar. När vi hämtar barnen eller lämnar barnen vid skolan så tar vi oss tid och pratar med de andra föräldrarna. Behöver inte vara långa samtal, men en liten stund.

Vi tar oss tid att prata en stund vid hämtning och lämning på skolan

I Sverige, var det helt annorlunda. Alla har eld i baken och är på väg någonstans. Detta någonstans verkar alltid mer intressant och mer engagerande än nuet och att faktiskt ha tid att mötas med de människor man har runt sig och de föräldrar som tex hämtar eller lämnar sina barn vid samma skolan som en själv.

Alla skall hinna med så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt i Sverige. Så är det inte här. Det lugnare tempot är liksom inbyggt i samhället. Allt som har med myndigheter, polis, sjukvård eller annat tar längre tid.

Soluppgång

Det är bara att acceptera och hänga med i det softare tempot här annars tar man kål på sig själv tror jag. Det fina är att man landar efter ett tag, fötterna hamnar mer i sanden om man säger och man börjar att andas samt njuta i ett lugnare tempo oavsett om man är på stranden eller hos polisen för ordna med något papper.

Detta lugnare tempo är ju självklart jätteskönt. Vem vill egentligen stressa runt från aktivitet till aktivitet hela tiden oavsett om du är barn eller vuxen.

Tv får stå tillbaka och vi umgås mer ”hands on” kan man säga

Här nere tillbringar vi inte heller vårt liv framför Tv apparaten utan vi tillbringar vårt liv tillsammans med andra levande personer. Inte personer som vi tittar på någon skärm i någon uppdiktad Tv serie.

I Sverige är man mycket inomhus mesta delen av året. Inget konstigt med det. Det är ju skitkallt ute stora delar av året och Jo, det finns dåligt väder, inte bara dåliga kläder.

Strand Las Americas

320 soldagar om året här nere på Teneriffa

Här nere är man utomhus och träffar folk. Det är varmt mesta delen av året och nu på hösten/vintern är det runt 20-25 grader mest hela tiden. Det blir lite svalare på nätterna, men det är ju ingenting mot hur vädret ä i Sverige. Stor skillnad och 1-0 till Teneriffa om du frågar mig. Sitta inne och glo på Tv serier känns bara som ett substitut för att verkligen leva när de väl har släppt taget om dig.

Fuck it liksom. Vi går nere till Atlanten och spelar fotboll på stranden med 5 andra familjer och umgås på riktigt istället för att kolla på ett nytt avsnitt av Greys Anatomy…vem fan bryr sig liksom..Riktigt liv istället för substitutliv!

Ljuset, solen och värmen

Detta kan inte nämnas tillräckligt många gånger egentligen. Klimatet gör underverk med dig, din kropp, din själ och ditt sinne. Precis som det gör med alla andra här. Vilket gör att det är en hel massa supersköna personer som mår bra här!

Sol Teneriffa

Du hör ju själv hur bra det låter! Färre stressade personer som springer runt och yrrar och fler avslappnande personer som tar dagen mer som den kommer och har det bra samt mår bra.

Låter som en viss skillnad va?

Känner du samma där i Bromma? I Gävle? I Falun? I Borlänge? i Göteborg eller i Malmö?

Nej, jag kunde väl tänka det. Du får själv se till att kunna göra de förändringar som krävs, för jag tror i ärlighetens namn att det behövs göras förändringar för många svenskar.

Kanske är du en av de som verkligen vill göra en förändring i livet. Då sätter du igång nu och kör järnet. Det finns ingen annan väg. Kör hårt! Det finns inget facit, utan du får rocka på bäst du kan!

Köp inga nya kök, nya skåpluckor, ny soffgrupp, nya kuddar, ny klocka, nya gardiner eller annat skit du inte behöver utan satsa på att köpa dig ett bra liv istället fullt med upplevelser och erfarenheter! Om du vill förstås. Vill du inte, så skall du självklart inte göra det.

Vill du inte så är du ju mer på rätt plats för dig och då skall du inte göra någon förändring, men vill du så måste du satsa och köra hårt ett tag, för det tar lite kraft och energi att ta sig dit man vill i livet. Inga latmaskar vinner OS guld, som min kompis brukar säga.

Maten – Det mesta smakar mer och godare här nere

Maten är riktigt god här nere på sina håll. Går du ut kan du hitta massor av bra matställen, lyxkrogar, syltor och allt där emellan inom gångavstånd just här nere i Los Cristianos. Det är ju en liten stad, så man tar sig runt med hjälp av fötterna eller gärna cykel, om jag själv får välja.

Mat Teneriffa

Frukten är färsk och har fått växa fram i solljuset hela tiden tills den skördas. Likaså alla grönsaker. Klart det smakar bättre av det! Inget konstigt alls.

Vi har underbara grönsaker i Sverige också, men säsongen är ju så kort och man hinner precis börja njuta av allt det goda innan vintern kommer och båtlassen går igen med frukt och grönt som fått mogna fram i ett lastutrymme på väg till Sverige. Helt utan solljus.

Fisk och skaldjur är även de gudomligt goda. De tas upp här utanför kusten och det finns mängder av olika sorters fisk här nere. Helt magiskt! Det bara bubblar i vattnet av all fisk här nere på södra Teneriffa faktiskt!

Nej, klart bättre här nere på det viset! För oss i alla fall! 

Detta var några av de skillnader jag upplevt hittills här nere på Teneriffa om man jämför med Sverige.

Guiden om Teneriffa uppdateras

Nu kör jag vidare med min guide om Teneriffa

Jag startade ju upp min guide till Los Cristianos och Teneriffa för lite över 1 år sedan och har arbetat på den vid lediga stunder. Inget fokus har egentligen legat på den det sista halvåret och jag har bara låtit den växa till sig i styrka på egen hand  när jag ägnat mitt fokus på annat håll.

Los Cristianos Teneriffa

Nu startar jag dock om och sätter lite mer fart vad gäller den webbplatsen och det skall bli kul att sätta tänderna i den igen. Jag älskar Teneriffa och det skall bli kul att informera omvärlden om allt vad denna fantastiska ö kan erbjuda.

Teneriffa beskrivet med hjärtat

Tanken är att du som besökare både på denna blogg och på Loscristianos.nu skall se att informationen är skriven med hjärtat och att det ligger en tanke bakom varje inlägg. Det finns flera guider om både denna ö och andra öar bland Kanarieöarna, som folk har skapat webbplatser om, men som de inte har skapat med hjärtat.

Det lyser igenom i texten och utförandet av sajterna och jag tänkte skapa mina sajter med lite mer fingertoppskänsla är tanken och att ge mer värdefull information än övriga sajter i segmentet.

Det kräver mer tid att skapa en sajt som är uppbyggd på det viset, men det ger till besökaren en bättre upplevelse, men även Google kommer att gilla sajten på ett helt annat sätt.

Sajten Loscristianos.nu

Webbplatsen kom till av att jag verkligen älskar denna plats på södra Teneriffa. Inget snack om det. Det var en kärleksförklaring redan innan vi varit här första gången. Helskumt, men så är det. Jag skämdes nästan för att det var så, men så är fallet. I love it!

Det vet du säkert redan och det kanske blir tjatigt, men take it or leave it!

Denna blogg du läser nu kom faktiskt till mycket senare än informationssidan Loscristianos.nu, men fokus har många gånger varit själva bloggen, den här sajten, för att få skriva av mig.

Tanken med informationsguiden om Los Cristianos och i förlängningen Teneriffa är ju att ta en bit av marknaden/besökarna vad gäller mer allmän information om ön och speciellt med fokus på de södra delarna av Teneriffa.

Bloggen, som du nu läser är ju mer en personlig sajt där man kan skriva vad man vill och svära ibland när det behövs. Nåt helt annat alltså. Jag känner att båda behövs och jag skall verkligen ge guiden en bra chans att synas på Google och på andra ställen framöver.

Det finns helt klart plats för en bra och informativ guide om Teneriffa skriven av någon som engagerar sig med hjärtat och faktiskt bor här nere. Det finns inte många sådana sajter på svenska kan jag säga.

Loscristianos.nu rankar bra redan nu på Google.se

Det är ett hantverk att få en webbplats att ranka bra på lite tuffare sökord hos Google. Man kan synas för enklare termer relativt enkelt, men att synas på de svårare sökorden kräver viss kunskap, men även kraft och tålamod.

Vissa sökord kan du rent av glömma att ranka för direkt. Du har varken kraften, tiden eller pengarna att göra det. Det tar helt enkelt för mycket tid och pengar att nå toppen på vissa sökningar på Google för specifika söktermer.

Guide Teneriffa och Los Cristianos

Min guide om Teneriffa har jag tänkt skall slå sig in i toppen för sökordet Teneriffa hos Google. Det tar tid och det kräver kunskap, speciellt som jag har en sajt, som egentligen passar bättre enbart för att synas för saker relaterade till enbart Los Cristianos.

Har jag dock gett mig fan på att synas för söktermen Teneriffa, så ger jag mig inte förrän det går. Så är det bara. Jag skall in i toppen av det sökresultatet på Google.se. Inget snack om det.

jag är en bit på väg redan. Gör en sökning för Teneriffa på Google.se så ser du att den pendlar på sida 2 av Googles sökresultat. Den har hoppat upp och ner av lite olika anledningar, men den skall stabilisera sig framöver är tanken.

jag jobbar vidare med det projektet nu framöver med lite mera kraft och energi. Det skall bli riktigt kul! Det finns så mycket att skriva om ur en informationssynvinkel gjord med hjärtat om denna fantastiska ö.

Ha det så bra så länge så ses och hörs vi snart igen. Titta gärna in på systersajten Loscristianos.nu och kolla runt bland inläggen som finns där om Teneriffa.

Vad skall du leva av då på Teneriffa?

Frågan om arbete och pengar var stor innan avflytt till Teneriffa

Innan vi flyttade ner till Los Cristianos här på Teneriffa, så var det många som undrade hur vi skulle försörja oss. Vad jag skulle tjäna mina pengar på. Vilket arbete jag skulle ha och om jag verkligen skulle få något arbete eller tjäna några pengar alls.

Bild Teneriffa

Det är gott här nere på Teneriffa. 

Det var många som undrade ur en nyfiken och undrande synvinkel, sedan var det även de som inte ville att det skulle funka för oss här nere och de frågade ur en avundsjuk och näsvis synvinkel.

Jo, det är lätt att se skillnad och alla har rätt att vara hur de vill, men den svenska avundsjukan kan verkligen förvränga folks huvud och få fram de mindre bra sidorna hos folk.

Se på livet med glada och omtänksamma ögon

Jag säger inte att vi är unika eller fantastiska som har gjort denna flytt hit ner. Vi var mer tvungna att göra den av hälsoskäl och det är lätt att glömma bort. Vi såg ingen annan utväg faktiskt. Det viktiga är dock att vi faktiskt gjorde det. För det krävs en del mod och kraft för att flytta hit helt klart. Fegisar får aldrig kyssa de vackra flickorna och det är samma med Teneriffa. Teneriffa blir helst kysst av de modiga människorna. 😉

Men åter till frågan om vad jag skall leva av här nere på Teneriffa.

Vi har ju gjort en noggrann avvägning om det skulle gå och har inte chansat med denna flytten av oss själva och barnen, som en del trodde. Vi gjorde en kalkyl ekonomiskt, själsligt, sjukdomsmässigt och socialt och sedan satte vi igång.

Jag hade även ett assistentarbete på lut innan flytten gjordes. Inget säkert, men ett ”kanske” om det jobbet var i alla fall halvklart.

Palmer Los Cristianos

Du kan göra samma. Om du känner minsta avundsamhet, så kan jag berätta att du kan själv göra exakt lika. Om du satsar och kör. Det går. Jag lovar. Det är folk med mycket sämre förutsättningar, som har klarat av mycket större saker än en flytt inom EU. Det kan jag lova.

Vill du så kör!

Jo, vi gjorde som sagt en kalkyl av läget och kom fram till att Teneriffa var det bästa alternativet för oss just nu. Det finns svensk skola, som fungera riktigt bra. Det kollade vi upp innan. Det finns chans på arbete om du har rätt utbildning och klimatet är helt magiskt för stressade och sjuka kroppar och själar från Norden.

Valet föll sålunda på Teneriffa och vi har inte ångrat oss en sekund!

Jag har sagt nej till tre jobb sedan jag kom hit

Vi var ju slutkörda när vi kom ner hit och det var fokus på att vila allt som gick den första tiden. Nu har vi ju varit här i 3 månader, idag är det 3 månader exakt faktiskt och vi har alla blivit mer harmoniska och mår mycket bättre kroppsligt och själsligt.

jag har blivit erbjuden arbete inte mindre än tre gånger hittills här i Los Cristianos. Jag säger inte att det är lätt att få jobb här, utan det beror nog mycket på mitt engagemang på Facebook och mina två webbplatser dels om Teneriffa och dels denna enkla, men framgångsrika blogg om vår flytt till Spanien/Teneriffa.

Nu har jag dock sagt ja till arbete

Jag kan ju inte säga nej hur länge som helst, då kanske frågorna slutar att komma och vi kände att nu funkar det att arbeta igen, så jag sade som sagt ja till jobb här nere.

Jag skall arbeta som personlig assistent med start i början av nästa år. Det skall bli riktigt roligt att komma igång med det och jag ser fram emot den närmsta tiden arbetsmässigt. Det skall bli skoj!

För att kunna vara ledig i månader och göra flytten, så har vi ju sålt allt vi äger och har.

Vi har inget kvar av värde i Sverige alls och vi sparade pengar stenhårt under ett par åt för att kunna leva utan inkomst en lite längre period när vi kom ner hit. Det går. Vi har gjort det, så du kan också göra det om du verkligen vill!

Berg Los Cristianos

Jag har som jag nämnt tidigare använt mig av tipsen i artikeln här inne på bloggen, som handlar om spara pengar till resa och flytt utomlands.  Läs den gärna om du inte redan har gjort det. Tipsen där fungerar verkligen. Vi är levande bevis på att det fungerar. Det är inget magiskt. Vi var bara mycket målinriktade och arbetade efter våra mål! Kör så det ryker!

Du behöver bara sluta sitta ner på rumpan och drömma utan skriv ner dina drömmar och sätt upp dem hemma där du ser dem varje dag sedan kör du järnet mot dina mål oavsett vad det kan innebära. Det går om du gasar på!

Så jag skall alltså arbeta från typ nu och det skall bli riktigt kul!

Jag har även ett samarbete vad gäller Internet med en man som bor i Sverige och vi arbetar med ett par webbplatser, som vi tror kan bli riktigt bra i framtiden vad gäller passiv inkomst.

Vi bygger upp dem när vi har tid och lust och sedan får de ligga till sig innan de börjar att ge inkomst. Det finns så mycket du kan göra om du bara klättrar ur din komfortzon och ser dig om i världen efter något spännande och kul att arbeta med. Jag lovar. Gå inte och dra på något arbete som du inte gillar!

Det finns så sjukt många möjligheter bara du öppnar ögonen och kör järnet. Universum gillar speed och beslutsamhet, då hjälper det gärna till. Det funkar för mig och då kan det funka för dig oavsett om du befinner dig i Säffle eller på Kanarieöarna.

Så frågan är nu besvarad om vad jag skall leva av här på Teneriffa

Mestadels av vårdjobb. Precis som jag gjort hemma i Sverige. Inget konstigt med det, utan jag fortsätter egentligen bara här nere med samma som jag arbetat med de sista 4 åren. Jag känner mig otroligt tacksam för det måste jag säga!

Har du någon talang som du kan utnyttja, så kan du förmodligen gör nåt av den även här nere om det finns ett behov. Skall du flytta ner hit, så pushar jag extra hårt för att du skall ha sparat ihop en hög med pengar innan avflytt.

Du kan då slappna av här nere och inte behöva rusa in i det nya livet här nere. Det kommer komma möjligheter så snart du är på plats och visar upp dig här nere eller på någon annan plats på jorden. Du behöver bara visa upp vad du kan tillräckligt länge, så kommer möjligheterna. Det är så det fungerar.

Nu skall jag ut i solen och njuta en stund och verkligen leva här nere på Teneriffa!

Ha det så bra tills vi hörs igen och ta hand om dig!

Detta var lite runt vad jag skall leva av här på Teneriffa

Valuta Spanien – Spanien valuta

Spaniens valuta är Euro

Numera är valutan i Spanien Euro. Många med mig kommer säkert ihåg när Spaniens valuta var Pesetas. Det var billigare i Spanien då av olika orsaker, men att det numera är Euro som valuta här i Spanien är bra tycker jag personligen. Det är enkelt med Euro och man kan använda dessa euros i andra länder än Spanien när man så vill.

Sedlar i Spanien

Valuta 500 Euro sedel

500 Euro sedeln är den sedel som är värd mest av sedlarna i Spanien just nu. 

Det finns just nu 7 stycken olika valörer på sedlarna här i Spanien. De sedlar som finns är i valörerna 5, 10, 20, 50, 100, 200 och 500 euro.

Det finns självklart även mynt och dessa mynt finns i valörer 1, 2, 5, 10, 20 och 50 cent samt 1 och 2 euro. 1 euro är 100 cent. Det känns inte mycket med ett 2 euro mynt i fickan, men det är ändå ca 20 svenska kronor beroende på växlingskursen.

Såhär ser Euromynten ut i Spanien

Valuta Spanien

1 euro mynten klirrar bra i fickan.

Växla pengar i Spanien

Du kan absolut ta med dig pengar hit ner till Spanien och växla pengar här på plats. Ser till att du inte blir lurad utan att du får en bra valutakurs. Vi brukar ta ut pengar via en ATM här nere i Spanien och sedan använder vi de pengar vi får ut via automaten. Kolla bara med banken vad det är för växlingskurs när du tar ut pengar via automaten.

Vi brukar alltid ha med oss kontanter vad vi än skall göra. Det är många som fortfarande inte tar kort och hellre vill ha kontanter, så därför brukar vi alltid ta med oss kontanter när vi skall göra något speciellt.

Vi litar heller inte på affärer eller restauranger helt och brukar alltid betala kontant då vi går och på stan för att handla eller äta mat på restaurang. kanske gammalmodigt, men så gör vi.

Ta ut pengar i uttagsautomater

Ta ut pengar Spanien

Uttagsautomater, ATMs finns det gott om i Spanien och på Kanarieöarna. 

Se dock till att du skyddar dina kontanter för väsktjuvar och ficktjuvar. Gå inte runt med för stora belopp på dig i kontanter, utan ta ut lagom med pengar. Det finns ATM, uttagsautomater nästan överallt i Spanien och du använder ditt vanliga bankomatkort med VISA eller någon annan stor aktör vad gäller kort, så får du ut dina pengar direkt.

Det skall inte heller kosta något att ta ut pengar i uttagsautomaten då Spanien också är ett EU land. Som sagt, i de stora städerna och på turistorterna finns det alltid gott om uttagsautomater.

Din bank kan ta en växlingsavgift för uttag utomlands, titta innan avresa med din bank.

Det är även bra för din säkerhet att ta ut pengar i ATM istället för att betala med kort på mindre och kanske lite obskyra affärer.

Hoppas du lärt dig lite om Spaniens valuta