Lumshedens marknad 2016

Idag skall vi till Lumshedens marknad

Vi har ju aktiverat oss mera i Dalarna sedan vi kom tillbaka från Teneriffa och idag skall vi ut till Lumsheden på marknad. Lumsheden är en liten by som ligger ca 2.5 mil utanför Svärdsjö. Jag har själv arbetat på denna marknad många gånger när jag sålde kryddor och idag skall vi ut och träffa kompisar som arbetar där samt mysa runt på marknaden en stund. Den är klart värd ett besök! Andra marknader i Dalarna är tex Rättviks marknad.

Lumshedens marknad Falun

Lumshedens marknad 2016. 

Aktiverar oss mer efter Teneriffa

Jag har pratat med flera som bott en kortare eller längre tid nere på Teneriffa och de säger alla samma sak. Man aktiverar sig mera efter vistelsen där nere. Det är häftigt tycker jag. Där nere lever man ju livet mer utomhus och det kanske är så att det sitter i lite sedan man kommer hem till Sverige igen. Vad vet jag. Vi är i alla fall mera aktiva och är ute i naturen mer samt gör saker tillsammans i familjen. Mer än tidigare. Det är jättekul!

Där nere vart vi mer sammansvetsade i familjen och det är ett enormt plus måste jag säga. Det sitter fortfarande i och känns helt naturligt. Det var ju liksom bara vi fyra många gånger och det var bra för oss att få den gemenskapen under ett år. Känns jättefint!

Idag blir det Lumshedens marknad Dalarna

Som sagt. Vi skall ta oss en tur ut till Lumsheden idag och mysa runt på marknaden ett tag. Nu skiner solen så hoppas på bra väder under besöket där ute. Här i Sverige kan man ju inte alltid veta hur vädret kan bli. Nere på Teneriffa vet man att det blir antingen bra väder eller skitbra väder!

Lumshedens marknad 2016

Elin köpte den största klubban hon hittade. 

De som vi skall hälsa på ute på marknaden idag var nere hos oss i Los Cristianos och hälsade på en vecka i maj i år. Det var riktigt kul! De bodde nära oss, så vi var nästan grannar. Det var ett riktigt bra hotell de bodde på och skall vi ner, så skulle jag själv vilja bo där. Fin pool och nära till allt. Perfekt!

Kryddjohan Lumshedens marknad

Kompisar från Svärdsjö

Lumshedens marknad är lagom stor

Vill man ut och mysa runt på en lagom stor marknad så är Lumshedens marknad perfekt. Den är inte alltför stor och det finns normalt sett alla olika artiklar och varor att köpa. Min gamla kryddfirma finns ju där och det är ju det som räknas liksom…haha! Många är det som har handlat Rock N Roll krydda ute i Lumsheden. Riktigt roligt!

Kryddjohan Marknad

Marknaden uti Lumsheden. 

I skrivande stund har vi inte varit ute på marknaden än, men jag hoppas att det skall bli en fin tur med bilen dit. Jag uppdaterar texten här nedan när jag kommer tillbaka med bilder och förhoppningsvis några roliga inköp gjorda.

Så nu är vi hemmavid igen

det var en riktigt fin tur vi hade ut till Lumshedens marknad. Vi höll inte på att komma iväg, för barnen har bestämt sig för att krångla så fort vi skall åka någonstans, men tillslut kom vi ut genom dörren och ut på landet med bilen. det är en fin tur. Ingen stor marknad alls, men gemytligt och vi hade en fin tid där ute.

De hade skjutit en björn i skogen denna dagen och höll på att stycka den i ett av husen bredvid marknaden, men det var inget för mig. Jag vill helst att alla vilda djur skall få vara i skogen, utan att behöva bli skjutna, men det är en helt annan historia. Alla har rätt till sin egen åsikt i detta ämne.

Njuta av den svenska naturen

På väg till Lumshedens marknad

Vi stannade och njöt av skogen på vägen hem. 

Vi njöt av en dag ute på marknaden i Lumsheden och rekommenderar alla att ta en tur ut i skogen nästa år vid denna tiden då det är marknad igen.

Se till att åka till Lumshedens marknad