Målarbilder för vuxna

Målarbilder är det nya svarta

Att färglägga i målarböcker har varit populärt sedan över 100 år. Jag är lite sen mellan varven och har precis upptäckt detta härliga fenomen och det är riktigt kul! Frugan har målat i målarböcker för vuxna under en längre tid och har köpt en massa fina pennor och målarböcker både på Internet och i vanliga affärer. Nu ha vi ett gemensamt intresse! Riktigt mysigt!

Det låter kanske fånigt i vissa öron, men det skiter jag i. En av fördelarna med att ha bott nere på Teneriffa ett år är att man bryr sig helt klart mindre om vad andra tycker. Man kör sitt eget race liksom. Jätteskönt!

Målarböcker på resa

Det är ju perfekt att ha med sig sina målarböcker om man är ute på resa. Man packar bara ner ett par målarböcker och sina pennor. De tar inte mycket plats och du kommer att kunna njuta av dina saker när du sitter i solstolen eller ligger vid poolen och tar det lugnt.

Målarbilder på Internet

Jag är ju en Internetnörd i många avseenden och började naturligtvis att nörda runt på webben i min jakt på coola målarbilder att färglägga. Det finns en mängd coola och snygga motiv att färglägga såklart och flera riktigt trevliga grupper på Facebook, som man kan vara med i när man vill få tips och råd vad gäller pennor och bra målarböcker för vuxna.

malarbocker

Några av frugans målarböcker. 

Frugan har varit med i dessa grupper länge och har varit aktiv med målarbilder under en lång tid. jag har som sagt just upptäckt det och det är ett skönt och avslappnat sätt att koppla av lite tycker jag. Nog kommer man ner bra i varv där i soffan med en penna i handen. Skönt!

Det finns ju alla former av motiv att färglägga, så man behöver inte alls färglägga prinsessor eller djur om man inte vill. Det finns allt!

Mindfullness

Det är tydligen ett bra sätt för hjärnan att få rätt sorts input för att kunna varva ner och koppla av lite samt minska stress som man bär med sig i vardagen. Det pratas om en form av Mindfullness vilket jag absolut tror på i detta fallet. Det är verkligen skönt att måla som en form av avslappning och kreativt skapande.

Målande i vinter

Vi har ju tidigare pratat om att vi blivit mer aktiva sedan vi bodde nere på Teneriffa och detta är ju ett lugnare sätt att vara aktiv på. Ordet aktiv förknippas ju mycket med action, men jag tycker absolut att man kan vara väldigt aktiv fast man sitter och slappar i soffan med en målarbok för vuxna och ett par pennor. Kreativiteten flödar och det är riktigt kul att se bilderna växa fram.

Skitdålig på att måla

Jag är såklart skitdålig på att måla, men det gör ju inte saken sämre. Man får lära med tiden. Det finns mycket att upptäcka i denna världen och det är ett av mina stora passioner här i livet. Att upptäcka nya världar. jag är något av en multipassionerad person och har flera olika områden som jag gillar samtidigt.

malarboken for vuxna

Vi köpte billiga målarböcker på Citygross. 

jag tror att kreativa människor fungerar på det viset. Man hittar nya spännande saker att göra som ger energi och tillfredsställelse. Man behöver få utlopp för många olika saker samtidigt liksom. Inget konstigt med det.

Så i vinter blir det att måla med nyinköpta pennor och några sjyssta målarböcker. Det skall bli riktigt kul att få grotta ner sig lite i denna för mig så nya värld. Perfekt när mörkret kommer krypande runt hörnen här uppe i norr. Då får vi kura ner oss med lite pyssel helt enkelt.

Kopa fargpennor

En liten del av de färgpennor vi har köpt. 

Köpa riktiga pennor

Pennor är ett kapitel för sig när det kommer till att färglägga bilder. Barnens pennor kommer man långt med, men vill man göra det på riktigt, så finns det massor av fina och mycket bra pennor att köpa när du skall måla. Vill du att det skall bli bra och har målat ett tag, så är det absolut kul att köpa in riktiga pennor när du skall pyssla lite.

Nu skall jag pyssla vidare

Just nu i skrivande stund regnar det ute. Vi sitter inne och dricker kaffe samt slappar lite. Jag har jobbat hela helgen och idag är det måndag. En lugn måndag blir det alltså. Det skall bli riktigt skönt att vara ledig ett par dagar.

Vi hörs snart igen och ha en fin dag!

Målar du också i målarböcker?