Padeltennis i Los Cristianos 2015

Idag har vi spelat Padeltennis här på Teneriffa

Det är sjukt kul att spela padeltennis! Enklare än vanlig tennis och man behöver inte ha lika bra kondition. Man behöver viss kondition absolut, men det går att spela även om man är relativt otränad såsom jag är 🙂 Man kan även klara sig med hyfsad rackethantering,

Idag körde vi ett bra pass uppe på Green Padel, som ligger uppe vid ett av bergen här i Los Cristianos.

Padeltennis Los Cristianos 2015

3/4 delar av grabbarna som spelade idag. Ja, jag är tröttast helt klart. Bild. Rikard Löfgren. 

Jag har längtat efter padeltennis sedan jag bodde i Malaga för många år sedan. jag och en kollega spelade ofta där och det är verkligen askul att lira! Nu idag kom vi igång ett gäng här i Los Cristianos som har barn i svenska skolan och det var verkligen kanonkul!

Jag är otränad, men det går att kompensera någorlunda med att man hanterar padeln på ett bra sätt. Jag är absolut ingen virtuos med padeln, men det funkar någorlunda. Kan man behålla lite kyla när man skall till att klippa till bollen så går det bra.

Bättre att lägga över den över nät ut mot kanterna än att bara smacka på. Lätt att den drar iväg i bakre väggen eller de andra väggarna direkt om man pangar på för mycket. Man får vara lite Mats Wilander i spelet och bara lägga tillbaka bollen och låta motståndaren göra misstagen.

Låter enkelt, men är ju sjukt svårt samtidigt som man nästan kräks av trötthet efter ett par game 🙂

Vi skall se om detta kan bli en stående aktivitet varje vecka. Det hoppas jag. För det är så himla kul!

Det var en riktigt hård match idag. Vi spelade många jämna game och många gånger var det små misstag som avgjorde.

Det var Andreas, Jonas, Rikard och jag som spelade idag. Det brukar vara 4 personer som går ihop och lirar och det hoppas jag att vi kan fortsätta att göra. I LOVE IT!

Vi hoppas att Jimmy kan vara med nästa vecka! 

Magen min kommer förhoppningsvis att försvinna här nere allteftersom. Man går ner i vikt av att bara vara här i värmen och röra sig. Det är skönt.

Denna form av träning, när man tränar och har kul samtidigt är min melodi. Jag har nött massa på gym i unga år, men jag hittar liksom inte tillbaka dit numera. Jag får aktivera mig med promenader, cykling framöver och även med padeltennis.

Det blir bara en bild till detta inlägget. Jag var för trött för att ta bilder! Hahaha!

Ha det bäst nu tills vi hörs igen!

Har du chans att prova padeltennis, så gör det!