Sitter och pluggar spanska språket

Jag sitter och läser spanska via en app på telefonen

Alla i huset sover och det är bara jag uppe. Det är en skön tid och jag förbereder mig för vår resa till Spanien som sker om tre veckor. Vid denna tid har vi landat nere på TFS, den södra flygplatsen på Teneriffa.

Jag har ju bott ett år i Malaga på Costa del Sol och kunde då prata flytande spanska. Spanskan är just nu allt annat än flytande och jag har stort behov av att plugga om jag skall få ordning på det spanska språket.

Spanska språket är riktigt kul!

Språk har jag alltid tyckt är roligt och jag är riktigt motiverad att lära mig mer och komma tillbaka till stadiet när orden flyter av sig själv.

Just nu är det bara jag uppe som sagt här hemma och jag sitter med telefonen i högsta hugg och tränar på spanskan via en app på telefonen. Det är ett enkelt och bra sätt att lära sig grunderna eller som jag gör fräschar upp språket lite.

Skall du bo i Spanien behöver du prata språket

Skall man bli riktigt bra är det nästan en nödvändighet att man går och pluggar en kurs i spanska för att bli riktigt vass på språket och få till skrivandet.

Pratar man spanska så har man ett grymt övertag mot de turister eller boende, som inta talar spanska. Det är ett måste om man skall bo nere i Spanien eller på någon av Kanarieöarna.

Man kommer aldrig in i samhället på rätt sätt om man inte kan språket. Det är likadant överallt i världen, utan språket är du inte med i matchen om man säger. Oavsett vart du bor.

Jag tror ju att vi hamnar nere på södra Teneriffa nästa år lite mer permanent, så det är bara att ligga i och plugga allt man kan så det flyter rätt ord ur munnen vid rätt tillfälle.

Pratar du själv spanska?

Har du tips på hur man skall lära sig språket?

Tips gärna via kommentarerna.

EDIT:

Jag fick tipset av EvaSanne i en kommentar att man skall kasta sig ut och börja att prata med folk i Spanien. Så klart är det ett riktigt bra råd och jag tycker absolut likadant. 

När jag bodde i Malaga, så var jag tvungen att lära mig spanska och då gick det fortare än man kunde ana att förstå och tillslut prata spanska, när man var tvungen. 

Vi hörs snart igen, nu skall jag plugga mer spanska