Resa med lågprisflyg till Spanien

Resa-till-spanien-pa-budget

Lågprisbolagen och resor till Spanien

Flygbranschen har fullkomligt revolutionerats under det senaste decenniet. Lågprisflygbolagen är många och stora och tar allt fler marknadsandelar från de traditionella flygbolagen. De flyger självklart till vårt kära Spanien och du kan resa till Spanien på liten budget.

Idag är det möjligt att hitta billiga flyg till de flesta destinationer i världen, ofta med lågprisflygbolag. Men det man bör tänka på är att resandet med lågprisflygbolag skiljer sig något från att resa med de traditionella flygbolagen.

 Resa-till-spanien-pa-budget

Ta reda på var flygplatserna ligger

Många lågprisflygbolag flyger både till och från flygplatser som ligger ganska långt från städerna, det är inte ovanligt med en transfer till och från flygplatsen som tar mellan 1,5-2 timmar. På detta förlorar du både tid och pengar då de längre transferturerna ofta är dyrare.

Kontrollera att du har en giltig ID-handling som uppfyller kraven för din destination.

Pass för inresa och utresa

Beroende av vart du ska resa finns det olika krav på vilken typ av ID-handling du behöver kunna styrka din identitet med. När du reser inom norden behöver du normalt inte ha med dig pass eller ett nationellt ID-kort. Det räcker då att du har med dig ett körkort eller ett vanligt ID-kort som exempelvis utfärdas på ditt lokala bankkontor.

Reser du inom EU/Schengenländerna kan du normalt välja om du tar med dig ett nationellt ID-kort eller ditt pass. Reser du inom EU räcker det med att ditt pass är giltigt till och med datumet för hemresa. Reser du utanför Schengen/EU bör du normalt ha med dig ett pass när du reser.

Trots dessa generella regler bör du alltid kontrollera i förväg med flygbolaget du reser med. Vissa flygbolag har egna krav på vilka resehandlingar du behöver kunna visa upp vid incheckning/ombordstigning.

Resa-billigt-till-spanien

Checka in online och skriv ut din biljett

Detta är mycket viktigt när du har bokat en resa med något av lågpris-flygbolagen. Flera lågprisbolag kräver att du checkar in över internet från sju dagar till två timmar innan din flygresa avgår, dessutom att du skriver ut din biljett.

Skulle du ha glömt något av dessa moment risker din resa att bli bra mycket dyrare då flygbolagen tar ut en avgift om flera hundra kronor för dessa tjänster på flygplatsen.

Kontrollera ditt namn

Kontrollera att namnet och dokumentnumret du fyller i stämmer överens med din resehandling När du checkar in eller tidigare behöver du ofta uppge namn och dokumentnummer. När du gör detta är det mycket viktigt att du kontrollerar att du fyller i korrekta uppgifter.

Skulle du ha oturen att ha fyllt i felaktiga uppgifter och reser med ett lågprisflygbolag riskerar du att behöva betala höga serviceavgifter för att få igenom en korrigering.