Resa i oktober till Teneriffa – Spanien

Vi tänkte vi skulle resa i oktober till Teneriffa

Vi skall som sagt resa ner till Teneriffa igen för att stanna där under en längre tid. Vi skall ju flytta dit, så länge som vi gillar det och det passar samt funkar att vara kvar där nere på södra Teneriffa.

Vi har tjatat om det tidigare och kommer förmodligen att tjata om det ett bra tag framöver. jag skall dock se till att blanda mina blogginlägg här inne, så att det inte blir för enformigt med mitt tjat.

Bild från resa i november 2014

Resa i oktober till Teneriffa

Skälen till att man gör en resa till Spanien eller något annat av alla de vackra länder som finns i Europa eller något annat land är många och varierar. Skälet till att många åker just till södra Teneriffa är lite speciella.

Många åker dit för att klimatet är perfekt för personer med reumatiska problem och rehab nere i Los Cristianos är stort. Riktigt stort.

Jag visste inte så mycket om rehab med värme för ett år sedan, men numera är jag helt på det klara med att det verkligen fungerar alldeles utmärkt.

Sinnet, kroppen och själen mår bättre av ett jämnt och varmt klimat samt ljuset gör verkligen sitt till för att hålla humöret uppe oavsett om du är sjuk eller inte.

När vi var nere i Los Cristianos i november 2014 såg vi och träffade många personer som bor eller är på en längre vistelse för just sina rehab behov.

Det är allt från reumatism, fibromyalgi, Psoriasis, men även många andra svåra och olösliga sjukdomar, som verkligen blir bättre av ett perfekt klimat.

Det är fantastiskt att få se folk resa sig ur sina rullstolar och faktiskt kunna gå efter ett par veckor, när de har fått ordning på kroppen nere i värmen.

Klimatet är underbart för slitna och sjuka kroppar. Jag älskar det och många med mig.

Jag har ju personligen inte mer problem än gemene man, men även jag kände en lättnad och att kroppen blev mjukare efter ca 1 vecka där nere i värmen.

Så, vi packar, säljer av allt och reser som sagt ner i oktober till Teneriffa igen.

Vi reser till Teneriffa i oktober igen!