Resebloggen om Spanien fyller 1 år – Grattis

1 oktober 2015 fyllde denna enkla reseblogg 1 år!

Tiden går fort när man har roligt och det har jag haft den senaste tiden måste jag säga. Jag startade denna reseblogg 1 oktober 2014 och nu har det redan gått ett år. Helt galet!

Tiden rusar fram som en brunstig tjur och det gäller att anpassa sig till denna framfart och att kunna fånga de där underbara ögonblicken som livet bjuder på. Livet går inte i repris, så gör det du drömmer om och skit i resten! Vips så e du gammal och har inte mer tid. Kör!

Nu tillbaka till bloggen och 1 års firande!

resebloggen fyller 1 år

Som sagt ett år har redan gått och det har varit et minst sagt händelserikt år. Mycket har hänt och i denna bloggpost kommer du kunna läsa om vad som hänt här inne på sajten och även utanför den i mitt enkla men, numera mycket angenäma liv.

Angenämt liv är helt bedömt med mina egna subjektiva ögon, men just nu funkar livet bättre än någonsin måste jag säga. Tack för det! Jag är evigt tacksam för det!

Mycket kan hända på ett år

Förra året 1:a oktober startade jag som sagt denna enkla resesajt och började att blogga så smått om Spanien och vår förestående resa som vi skulle göra ner hit Los Cristianos, för att njuta av sol och värme en månad i november 2014.

Mycket har verkligen hänt sedan dess. Vi var här en månad på Teneriffa förra året och när vi kom hem så blev min fru sämre direkt när vi landade på Arlanda och efter två dagar i det svenska klimatet, så rasade hon ner kroppsligt. Då bestämde vi oss!

Vi flyttar till Teneriffa fort som fasen

Vi bestämde oss för att flytta hit ner direkt vi såg att det blev skit med hennes sjukdom bara av att vi kom till Sverige. Jag var inte svårövertalad om jag säger så och vi började att förbereda en flytt ner hit med allt vad det innebär.

Solnedgång Spanien

Det var tur vi hade ca 8 månader på oss för att förbereda oss och omgivningen på flytt samt att ta hand om allt som det innebär att röra sig 500 mil söderut. Det tar sin tid och det är mycket att fixa med. Speciellt som vi sålde allt vi ägde och frigjorde oss från alla våra ägodelar.

Det är ett heltidsjobb att avyttra det man äger och samtidigt försöka att få vardagen att fungera med barn, jobb och skola. Men det gick bra och nu sitter vi här och har det bra!

Jag går i tankarna om jag skall skriva ihop en ebok i hur man tar sig an en flytt till Spanien på ett bra sätt. Det är mycket att tänka på om man skall göra det på ett bra sätt. Vi får se hur det blir. Det får gro lite grann. Sedan får vi se.

Resebloggen har växt under detta året

Det är väldigt kul att skriva här inne måste jag säga. Det är rena terapin och jag älskar att sätta ord på våra upplevelser och det som vi numera har som vardag. Jag blir så glad i själen när du som läser gillar det som jag plitar ner här inne. Det betyder jättemycket för mig och jag hoppas att du får ut något bra av att läsa inläggen här inne på sajten.

Det är många personer som skriver till mig, kommenterar och hejar på bloggen och gillar det som skrivs här och det är ju såklart jättekul! Tack för alla fina ord ni öser över mig titt som tätt.

Ni läsare är bäst!

Läsare av bloggen

Kul med er som jag träffat IRL här nere! 

I skrivande stund så är det över 26 000 personer som hittat till resebloggen och förhoppningsvis fått något utbyte av det som skrivs här. Det är så roligt att så många har hittat hit och jag skall göra mitt bästa för att du skall trivas här inne även framöver.

Stort tack till dig som läser!

jag skall även i framtiden hålla en personlig ton här inne och samtidigt dela med mig av vad jag älskar med att bo i Spanien, för det gör jag verkligen. Älskar att bo här nere på Kanarieöarna, menar jag.

Livet här är helt annorlunda än hemma i Sverige och jag unnar alla som vill, att någon gång få bo här en period, så att man får känna på det lugnare tempot och det underbara klimatet som är här nere. Det gör underverk för själen.

Vilka blogginlägg har varit mest framgångsrika hittills?

Det är ju svårt att mäta vad som är framgångsrikt här inne på sajten mer än att se vad du som läsare har läst i antalet träffar/besökare per inlägg eller vad ni har kommenterat.

Det blir ju lite subjektivt då vissa inlägg har haft längre tid på sig att dra besökare från tex Google, men vi får göra det bästa av informationen och här nedan ser du de mest besökta inläggen/sidorna sedan starten:

Framsidan på bloggen drar mest besökare från tex Google hit till sajten

Kartan över Spanien är näst mest besökta sidan/inlägget hittills

Bloggposten om att vi ville flytta till Teneriffa ligger trea just nu 

Inlägget om att nu bor vi på Teneriffa ligger fyra just nu av alla inlägg

Bloggposten om att spara pengar till resa eller flytt utomlands ligger femma 

Detta är de mest besökta sidorna och blogginläggen här på resesajten. Framsidan på bloggen är den sida som drar mest besökare hittills och det beror på att den rankar för många olika söktermer på Google.se och den kommer förmodligen att dra mest trafik ett tag framöver.

Kartsidan drar mycket trafik och det är roligt! Jag gillar geografi och min son älskar att titta runt på Google maps och även se på kartor, så det är förmodligen hans favoritsida.

Kartsidan

Inlägget om att vi nu har flyttat ner hit till Teneriffa var ett mycket uppskattat inlägg hos er som läser. Det är det mest uppskattade inlägget som jag delat inne på Facebook helt klart. Det fick väldigt mycket respons på Facebook.

Tack för det!

Jag skall som sagt arbeta vidare med blogginlägg här inne, som förhoppningsvis engagerar dig som läser.

Ha det bäst tills vi hörs igen och ta hand om dig!