Resedesperation till Spanien och Teneriffa

Vi fryser i Sverige och kollar på reseinspiration till Spanien

Det är kallt här i Falun och vi drömmer oss bort och skaffar inspiration till vår resa till Spanien och Teneriffa, som sker 2:a augusti 2015. Reseinspiration är kanske fel ord.

Vi flyttinspirerar oss med videos från Teneriffa, som vi hittar på Youtube. Samt arbetar med vår reseguide till Teneriffa för att stilla den oerhörda hungern efter ett härligt liv i solen och värmen.

Detta är en väldigt personlig post om hur förbannad man kan bli på sådant som är vardag och var vardag tidigare. Sådant jag inte ens reflekterade över tidigare, men som nu blossat upp sig som stora mörka moln i mitt sinne och gör mig förbannad.

Det var en vis man en gång som sade att en personlig revolution börjar med att det börjar brinna inombords och det har det verkligen gjort hos mig.

31 maj och det är svinkallt i Falun

Resedesperation

Det är så jäkla skönt att glida bort i sinnet när det är 5 grader varmt ute och spöregnar. Vädret suger fett här just nu och det är galet hur vi stått ut så länge i detta kalla mörka land kan jag känna.

Jag träffade en kvinna genom arbetet och hon flyttade till Teneriffa vid 60-års ålder och sade till mig med en frågande röst. Hon undrade hur hon stått ut i 60 år i detta mörker, som råder här i norr!?

Jag har ställt mig samma fråga fast jag är 42 och har samma svar. – Jag vet inte hur jag stått ut här i detta mörker!? 8-9 månade av kyla, mörker och ingen ute…Ingen för mig längre alls!!!

Ja, detta är en personlig och gnällig post, fast egentligen inte gnällig utan det är precis så här som jag känner just nu och har gjort en längre tid. Frågar du mig så är det inte ok någonstans och det skall bli så himla asskönt att flytta söderut.

Jag älskar Sverige. Jag kan bara inte bo här.

Jag är evigt tacksam till mig själv och min familj för att vi har skapat denna möjlighet. Vi har kämpat på många plan under en längre tid för att det skall gå att genomföra. En massa dolt arbete bakom kulisserna, som  bara de som gör samma eller liknande sak kan greppa.

Vi svenskar nöjer oss med alldeles för lite av det bästa vad gäller klimatet här i norr kan jag känna många gånger. Vi är så jävla lagom så man kan spy vad gäller att försvara våra egna förehavanden och hur vi har det när vi går runt och huttrar och tittar ner i backen i all motvind och kallt regn.

Jag tror inte alls att det är ok eller bra med folk som många säger när man frågar hur de mår och har det. Säg som det är istället. Fast då måste man börja agera och det är kanske inte vad folk vill utan de vill sitta inne och kura 8-9 månader om året i mörkret och deppa ihop och mata sig med en jävla massa dåliga tv serier.

Nej nu har jag fått nog! Det är dax att lyfta på blicken rejält och bli lite mer rak i ryggen!

Jag skall säga som det är mer än vad jag gjort tidigare och se till så att jag och min familj mår så bra som möjligt och att vi säger som det är vad gäller mer än vädret. Vi börjar dock med vädret för det är det som stör mig mest just nu.

Fan jag sitter inne och kurar. Det vill jag inte längre. Nu är det slut på det! När jag går ut ser jag inga folk ute. Alla är inne. Stan är stängd efter 18:00 och Tvn lyser i varje vardagsrumsfönster 8-9 månader per år.

Eller rättare sagt. Det gör den även nu på sommaren, för regnet piskar mot asfalten utanför nu också. Precis som den gör nu när det är höst. Eller förlåt, nu när det är juni imorgon.

Du kanske inte alls tycker som jag och det är helt ok. Jag skall lämna allt oavsett vad någon annan tycker. Det viktiga för mig är att vi har det bra och att familjen mår bra.

Vill andra göra samma sak, så sätt fasen igång direkt. Annars är det lätt att fastna i samma mönster som du hade nyss och glida ner i tv-soffan och softa bort ett par tre år till…

Vill du göra nåt annat så finns alla möjligheter i världen att göra det! Du behöver inspireras och komma loss lite bara.

Jag skall försöka skapa en guide till hur man kan göra för att skapa sig den friheten, som behövs för att flytta mot varmare breddgrader. Om det är det du vill!

Sätt upp ett stort nästintill ouppnåeligt mål, så att du inspireras att göra något annorlunda och härligt med ditt liv än att sitta i en mörk del av världen och glo på TV resten av dina bästa år.

Livet kommer inte i repris och detta är ingen förberedelse för ditt liv!

Detta är ditt liv!

Sätt igång!

Vi avslutar med lite mer positiva ord och en skön video av Teneriffa och jag skall hädanefter ge dig massor av reseinspiration för att vi alla skall komma i rätt stämning och ha ett fantastiskt liv.

Vi är värda det både du och jag!