9 saker att göra på Teneriffa för barnfamiljen

Roligt för barn och familjer på Teneriffa

Det finns mycket att göra för barnfamiljer på Teneriffa. I denna artikel skall vi titta på 9 stycken roliga och härliga saker att göra för dig som spenderar tid med dina barn på Teneriffa.

Semester skall vara kul och det är såklart ett minne för livet för många barn. På Teneriffa finns det som sagt en uppsjö med roliga saker att göra och här listar vi 9 stycken av dessa:

Topplista saker att göra för barn på Teneriffa

Sol & bad, fina stränder och naturpooler

Det finns en uppsjö med riktigt bra stränder och naturpooler över hela Teneriffa. Södra Teneriffa är mer turistiserat än de andra delarna av ön och detta medför att det finns bra och fina stränder för barn och barnfamiljer här nere i söder.

  • Las Vistas – Fin strand på södra Teneriffa
  • Los Cristianos – Fin strand vid hamnen i Los Cristianos
  • Costa Adeje – Flera barnvänliga stränder
  • Las Americas – Flera fina och barnvänliga stränder

Valsafari Teneriffa

Ta en båttur och se valar och delfiner

Det finns ett gäng båtar som gör utflykter så att du och barnen kan få se både valar och delfiner ifall ni har tur. Utanför kusten runt hela Teneriffa finns det delfiner samt valar. Vi har vart ute längs den södra delen av Teneriffa och här har vi sett valar! Helt magiskt!

Det går båtturer från Los Cristianos, Las Americas, Costa Adeje och Los Gigantes baldn annat vad gäller val – och delfin turer. Passa på att få se dessa underbara djur i det vilda! En verkligt fin upplevelse!

El Teide Teneriffa barn

Bestig Teide och upptäck bergen

Teide är Spaniens högsta topp med 3718 meter över havet! Det är en otrolig upplevelse att vara här såpass högt upp och det är en riktigt fin resa upp mot toppen. I skogen nedanför denna vackra vulkan finns det skogsområden och där kan du hitta magiskt stora kottar!

El Teide är en riktigt fin upplevelse och här kan du absolut spendera en dag. Tag med fika och mat, för det finns endast ett ställe förutom linbanan där du kan köpa något att äta och dricka. Vi tar alltid med mat och fika till barnen och det gjorde vi även de gånger vi var uppe vid Teide.

 

Loro Park Teneriffa

Besök djurparkerna Loro Park och Jungle Park

Loro Park och Djungel Park är två riktigt fina djurparker. Loro Park anses som en av de bästa parkerna i världen med vilda djur. Jag är numera lite kluven till vad jag själv tycker om att ha vilda djur instängda, men det är enbart mina egna funderingar.

Vi har varit med barnen på Djungel Park och det var verkligen en fin upplevelse då minns jag! Klart värt ett besök. Fågelshowen är jättebra!

Vattenland Teneriffa Barn

Besök vattenparkerna Siam Park och Aqualand Costa Adeje

Siam Park och Aqualand är två riktigt vassa vattenland. Siam Park är rankat i toppen av världens vattenparker och det är lätt att förstå när man gör ett besök här! Riktigt vassa upplevelser utlovas! Fantastiskt!

Aqualand är mer för de mindre barnen och vi hade barn som var precis i rätt ålder för detta härliga vattenland! Vi har varit här flera gånger och det har varit jättelyckat varje gång! Hit får man ta med egen mat, så ta me eget fika och dricka till barnen här.

Se pyramiderna vid Güimar

Åker du norrut från södra delen av Teneriffa mot Santa Cruz, huvudstaden, så kommer du att köra förbi Güimar. Här finns det gamla och häftiga pyramider, som du kan beskåda tillsammans med dina barn.

Det är tillsammans 6 stycken pyramider, som går att titta på och man kan få guidade turer om man så önskar. Thor Heyerdahl var mycket intresserad av dessa pyramider och man kan även titta på en kopia av hans berömda båt, som tog honom över Atlanten.

Anaga skogen Teneriffa

Vandra i den vackra Parque Rural de Anaga

På norra delen av Teneriffa ligger Anaga skogen. Det är en till stora delar orörd skog som är verkligt vacker och har en viss mytisk över sig. Här kan man vandra och verkligen komma nära den speciella natur som finns på Teneriffa.

De norra delarna av ön är skogbeklädda och har ett mycket skiftande klimat, medans de södra delarna är nästintill rena ökenområden med sten och sand samt mycket lite vegetation. Anaga skogarna är verkligen en upplevelse och kör du bil hit upp, så stanna efter vägen och se på den fantastiska utsikten!

Köra Go-Kart

Go Kart är riktigt kul för alla i familjen! Gillar man fart och fläkt, så är absolut ett besök på Go Kartbanan en självklarhet. Vi har kört Go Kart 2 ggr nere på banan, som ligger mellan södra flygplatsen och Los Cristianos.

Det är en upplevelse kan jag lova och det finns go karts både för barnen och för oss lite mer fullvuxna. Barnen kan välja mellan 2 olika sorts kartar. De har olika hastighet och även de mindre barnen kan få en riktigt rolig dag här!

Anaga skogen Teneriffa

Bada på härliga Playa de las Teresitas

Las Teresitas är något utöver det vanliga när man pratar om sandstränder. Denna vackra och mycket populära strand ligger på norra sidan av Teneriffa och du har Santa Cruz inte långt härifrån.

Stranden har varit med på otaliga vykort och är känd som en av de bästa stränderna i hela Spanien, inte bara på Kanarieöarna. På helgerna blir det snabbt fullt här av lokalbefolkningen. Passa på att åka hit under veckodagarna, så får du mer plats!

Detta var mina tips och råd vad gäller att se och göra för barnfamiljer på Teneriffa! Hoppas du hittar inspirationen till att ha riktigt kul på din semester på Teneriffa tillsammans med dina barn!