Sista Minuten Resor Spanien – Restresa

Sista Minuten Resor

Människor uppskattar att åka utomlands, och då såklart till vårt kära Spanien, när de har en längre ledighet och ett resealternativ som står till buds är sista minuten resor. Vissa föredrar att skräddarsy sina egna resor medan andra trivs bäst med färdiga charterresor.

På senare tid har sk all inclusive resor blivit mycket populära och de finns nu som både ”vanliga” charterresor och som sista minuten resor.. På dessa resor ingår allt man kan tänkas vilja ha på resmålet. Ett mycket praktiskt sätt att resa.

Sista minuten resor Spanien

Sista minuten charterresor

Charterresor kan man köpa med flera månaders framförhållning hos de flesta flygbolag eller resebyråer. Många föredrar att boka allt i god tid så att man vet vad man får och att man säkert får det resmål och det hotell man vill. Nackdelen med att boka tidigt är att resorna oftast är dyrare då.

En del föredrar därför att vänta in i det sista och letar efter superbilliga sista minuten resor. Har man tur kan man få tag i en resa med specificerat boende till ett populärt resmål många tusenlappar billigare än vad samma resa hade kostat om man bokat flera månader tidigare.

Sista minuten resor – flyg billigt kap eller kaos?

Vid sista minuten resor är det vanligt att man bara får resmålet specificerat och att boendet är okänt. Ibland kan man välja hur många stjärnor man vill att hotellet ska ha och kan försäkra sig om att boendet håller en viss grundstandard.

Om man väljer att åka på en sista minuten resa får man vara villig att kompromissa på både standard och läget men det kan hända att man hamnar på ett jättebra läge och får bästa hotellet. Just det här att inte veta säkert är en del av charmen med att åka på sista minuten resor.

Är man sugen på äventyr och kan acceptera allt från lyxhotell till lägsta standard kan sista minuten resor (paketresa) vara ett riktigt klipp. Dessutom får man mer pengar över som man kan spendera när man väl är framme på resmålet.

Fylla säten med sista minuten resor

Sista minuten resor är ett sätt för researrangörer och flygbolag att fylla sina platser och sista minuten resor återfinns främst bland solresor. Ibland är det hela paketresor som säljs och ibland bara själva resan – dvs. man köper en ”flygstol” och får ordna med boende på plats. Ju närmare avresedatum man kommer desto billigare blir resan samtidigt som urvalet av Sista Minuten Resor minskar.

Sista minuten resa Spanien

Ekonomisk rätt med sista minuten

Om man i första hand är ute efter att komma iväg på solresa och resmålet eller avresedatum inte spelar stor roll är sista minuten resor ett bra alternativ. Man kan dock inte vara säker på att det alltid är en god ekonomisk affär att ta en sista-minuten resa.

Är vädret hemma jättefint är efterfrågan på sista minuten resor mindre och de aktörer som försöker fylla sina resor tvingas ofta sänka priserna mycket kraftigt och sälja billiga sista minuten resor för att locka till sig resenärer.

Sämre väder ger dyrare resor

Är det sämre väder hemma är det fler som slåss om sista minuten resor och bolagen behöver inte sänka sina priser lika mycket för att fylla alla sina platser och det blir svårare att hitta de billiga charterresorna. Till populära resmål kan efterfrågan till och med vara så stor att priserna är lika höga – eller högre på sista minuten resor än om man hade bokat långt i förväg.

Man hittar oftast billiga sista minuten resor hos de bolag som inte är lågprisbolag eftersom dessa bolag har större marginaler på sina resor och har ”råd” att rabattera sina sista minuten resor kraftigt. De andra bolagen som satsar på billiga resor hela året har inte utrymme i sin budget att sänka priserna på samma sätt och erbjuda billigare sista minuten resor.

Restresor

Om man letar och jämför olika sista minuten resor kan man hitta både vanliga charterresor och sista-minuten all inclusive resor även om de sistnämnda inte är så vanliga. Jämför man alla billiga sista minuten resor (restresor) hittar man säkert något som passar ens önskemål.

Sista minuten resor eller boka resor själv?

Ett alternativ till sista minuten resor där allt ingår är att själv köpa flygresan och sedan leta efter bra hotell på plats. Det är ett sätt att minska sina kostnader ännu mer och används ofta av ungdomar och studerande som har en tight budget och letar efter billigaste flyg och hotell.

I sin iver att hitta en billig charterresa ska man inte glömma att de stora resebyråerna och flygbolagen har möjlighet att pressa priserna på resor pga sina stora marginaler och bra avtal med hotell på resmålen och innan man bokar separata delar själv ska man noga jämföra med de etablerade företagens sista minuten resor för priserna på de billigaste restresorna är ofta helt i klass med de bästa priserna man själv kan få fram på Internet.

Restresor Spanien

Sök sista minuten via Internet

Sista minuten resor är ofta ett väldigt bra sätt att hitta en resa till ett välkänt resmål för ett billigt pris och de flesta som reser på sista minuten resor är väldigt nöjda med både standard och resmål. Är man bara villig att anpassa sig och är medveten om att man kan få ett ”charmigt” boende en bit utanför centrum är sista minuten resor utan tvekan ett sätt att få en bra semester till låg kostnad.

Sista minuten resor Spanien

Fick du plötsligt lust att fara på solsemester? Då kan sista minuten resor vara ett snabbt sätt att komma iväg. Sista minuten resor är det många singlar, yngre par, par utan småbarn och många äldre som åker med. Fördelen med sista minuten resor är att man kan komma iväg snabbt kanske samma dag, och för många kan det vara lite spännande att inte veta vad man kommer att få “ospecat”.

Ospecificerade resor

Sista minuten resor kan vara väldigt olika beroende på vart du åker samt vilken tur du har med till exempel boendet. I vissa fall får du högre standard än du kanske hade trott, men vanligtvis håller sista minuten resor en ganska låg standard på boende och annan service. Och om exempelvis boendet inte är så bra som du förväntade dig, så brukar möjligheten finnas på sista minuten resor att det går att betala en mindre slant för ett bättre boende när man väl är på plats.

Populärt med sista minuten resor

Sista minuten resor säjer som aldrig förr, och i den blomstrande kommersen finns det mycket pengar att spara för den är handlingskraftig och kan hitta billiga sista minuten resor. Alla resebolag är måna om att fylla sina avgångar till sista plats.

Det finns sista minuten resor i alla kategorier, oavsett om det gäller kortare weekendresor, en veckas charterresa under sommarhalvåret eller rent av en lyxiga all-inclusive resor till avlägsna kontinenter. Det vanligaste är dock de mest frekvent använda resetyperna charter och weekend, eftersom all-inclusive i regel bokas lång tid i förväg i motsatts till sista minuten resor.

Många undrar om servicen på flygplanet påverkas av hur mycket man betalat för sina sista minuten resor.

Bra service även med sista minuten

Annat än att man får vara beredd på att ta den plats som finns ledig, kanske ute i gången eller att resesällskapet splittras upp under flygresans gång, skall det inte föreligga några särbehandlingar baserade på passagerarens biljettpris vid sista minuten resor.

Den som tappar förtjänst på en sent bokad biljett till rabatterat pris är förvisso oftast flygbolagen, men i gengäld är detta bättre än att flyga med lediga flygstolar. Många är av den uppfattningen att man inte längre kan göra klipp på Sista minuten resor.

Sista minuten Spanien

Traditionella restresor

Detta grundar de på tidigare decennier då det var fördelaktigt att åka med resväska direkt ut till flygplatsen och där köpa sista minuten resor Spanien (restresa) när incheckningen stängt. Detta fungerar i viss mån än idag, men är vanligare hos större flygbolag än lågprisflygbolag.

Förståeligt nog har lågprisbolagen som marknadsför sig som de superbilliga alternativen inte marginalerna att sänka sina priser lägre, utan vill i större utsträckning fylla sina plan längre bak i förväg för att förvissa sig om att marginalerna i slutändan går ihop.

Resebolagen numera på Internet

Kontentan blir att sista minuten resor är mer förekommande i de fall då flygbolag och resebokningscenter har större marginaler att röra sig på. På senare år har resebolagen förflyttat sig ut på Internet och sköter resebokning online.

Det är för resenär som letar sista minuten resor är lösningen lättöverskådlig, anpassningsbar och i slutändan förstås mer kostnadseffektiv, då resenären gör en större del av det jobb som telefonisten hos resebolaget annars gjort, och det syns förstås på slutpriset när man bokar sista minuten resor.

Självklart finns det resebolag som sitter i fysiska lokaler än idag där expertis, tips och råd kan ges direkt vilket speciellt kommer lite mer ovana resenärer till gagn då resebolagen har personal som i många fall även varit på plats och kan ge personliga tips på dina sista minuten resor.

Det är viktigt att ha någon slag reseförsäkring när du åker på sista minuten resor

Utifall någon oförutsett händelse skulle inträffa på dina sista minuten resor, du kan bli sjuk eller kanske bli bestulen på dina värdesaker som pass, pengar, kameror. Det finns många olika reseförsäkringar, en hemförsäkring kan räcka i många fall, men en speciell reseförsäkring är att rekommendera då du kan få hjälp direkt på plats om något skulle hända så kan till exempel få kontanter direkt om du blivit bestulen.

Spanien sista minuten resa

Visum och pass klara

Vad bör man då tänka på inför sista minuten resor, här får du några råd, bland annat att man har visum till länder där det behövs samt pass och eventuell ta lämpligt vaccin mot olika sjukdomar, du bör också lämna en resplan till anhöriga och märka upp ditt baggage väl, så är det bra att veta hur man hitta ambassaden i det land du skall resa till utifall du tappar bort ditt pass eller behöver annan hjälp som till exempel om du av någon orsak skulle gripas av polis, och så självklart alltid ha koll på nödutgångar på flygplan och hotell samt andra platser du besöker på dina sista minuten resor.