Sommarväder i Falun

Solen och värmen är här i Falun nu

Vi har förmodligen alla längtat efter den sköna solen och goa värmen sedan förra året. Vi har sett fram emot sommaren i Sverige och nu ser den ut att vara här. Äntligen! Nere på Teneriffa är det allt som oftast mycket bra väder! 

Sommar i Falun 2015

Sommaren i Sverige är magisk. De dagar den är här!

Man får se till att ta för sig när den är här som Mr Ledin sjunger. Man vet aldrig när den kommer åter. Det låter som en klyscha, men är totalt sant.

Man får verkligen se till att passa på de dagar, som är fina och underbara här uppe i vårt, så många gånger, kalla mörka land. Men, nu njuter vi och softar runt i värmen och ljuset.

Igår var jag på lite party med några av mina arbetskamrater. Vi var på Slussen här i Falun och åt gott och drack gott. Det var riktigt trevligt!

Vissa av arbetskamraterna kommer jag inte att träffa mer på lång tid framöver. Man skall aldrig säga aldrig, men några av dem kanske jag inte ser alls mer.

Lite vemodigt är det allt med alla dessa avsked kan jag tycka. Det berör. Många personer tycker jag mycket om och det känns lite avigt att vi kanske inte ses mer, någonsin.

Sånt är livet

Livet är ju dock fyllt av en massa avsked i stort och smått, men denna gången är det mer påtagligt. Det blev så definitivt på något sätt.

Kanske jag som är mer medveten än tidigare också, vad vet jag. Ju mer med eten man är desto mer lägger man ju märke till i tillvaron.

Det känns dock som att flytten har närmat sig rejält och det är faktiskt bara en månad kvar nu tills vi flyger mot Teneriffa.

Solljus i Falun

Det skall bli riktigt skönt att komma ner!

Vi pratade med vår bekant nere i Los Cristianos idag på Facebook och vi behöver prioritera om vår packning. Vi skall loosa mer packning och dra ner det till absoluta minimum.

Nästan allt finns att köpa där och det blir bara krångligt att bära och kånka runt på en massa saker i onödan. Vi ville spara pengar genom att ta med oss egna prylar, men det blir för stort och tungt.

Vi har packat enligt devisen att har vi köpt det här, så är det bra att ta med det…att det är onödigt att köpa nytt när vi kommer ner till Los Cristianos.

Detta sätt att packa våra väskor går dock inte att leva med, pga att det blir alldeles för mycket saker att bära med oss, så vi skall droppa av massor med grejer nu känns det som.

Det blir bra. Lite mindre att bära och vi får göra några inköpsresor till IKEA på norra delen av Teneriffa om vi nu skulle sakna någon speciell sak. det kommer vi säkert att göra.

Vissa saker finns ju inte där nere och finns de, så är de inte alltid gjorda av bästa kvalitet.

Främby Udde 2015

Vi reser lätt

Ovanstående fras får stå som modell för oss numera. Vi har som vi nämnde i föregående blogginlägg sålt allt vi äger och har förutom ett par saker som har affektionsvärde för oss.

Det känns lite speciellt fast inte alls så speciellt som jag trodde det skulle göra. Det är liksom ingen big deal och det är lite speciellt.

Det är enklare att göra denna formen av förändring än vad jag trodde, nu när vi börjar att närma oss och vi har faktiskt gjort det största arbetet med att göra oss av med alla våra saker redan, så nu skulle vi kunna slappna av och njuta lite.

Vi landar nog snart i njutningen och kanske kan vi slappna av lite mer framöver innan avresa.

Man anpassar sig snabbt

Jag måste säga att man verkligen anpassar sig snabbare och enklare än vad jag trodde innan vi satte igång med alla förberedelser. Det har gått över förväntan.

Just nu känns det som om vi är på sommarkollo och njuter av att inte ha en massa saker att ta hand om och sköta om. Det tar kraft och energi att hålla ordning på alla sina ägodelar har vi märkt.

Vi gillar också att äga och ha saker, det är inte det, men just nu är det ju så himla mycket enklare att ha det så här.

Vi saknar liksom ingenting och det är lite skumt. Det har som sagt gått så mycket enklare att göra sig av med allt rent känslomässigt än vad vi trodde. Vi trodde att vi skulle sakna än det ena än det andra, men så är absolut inte fallet.

Sätt upp mål

Vi har kunnat genomföra allt för att vi har satt upp tydliga, realistiska och genomförbara mål. Utan dessa mål hade inget hänt.

Det kan jag lova dig. Inget hade hänt!

Mål som du arbetar emot gör att du kan genomföra det så kallade omöjliga.

Du måste vara tydlig med vad du vill och när du väl kommit på vad det är du vill, så kör du som bara fan mot de mål du sätter upp. Det fungerar på det viset.

Skriv upp målen på 4 ställen i ditt hem, så att du alltid ser dem varje dag. Varje morgon och varje kväll. Läs dem och begrunda dem samt se till att du följer dem. Varje dag. Fuska inte.

När du arbetar med dina och mot dina mål, så kommer de att börja arbeta med dig.

Du blir hela tiden mer tydlig och smartare i ditt arbete mot målen. Jag lovar. Det har hänt oss och det har hänt alla som gjort stora förändringar i livet, både vad gäller utlandsflytt och annat om de har arbetat med målsättningar.

Skriv ner målen på papper och sätt upp dem där du ser dem varje dag. Gärna med bilder eller illustrationer, så att de blir mer levande. Det skall se enkelt och kul att genomföra målen.

Lycka till!

Nu är det dax att njuta på altanen lite innan barnen skall i säng.

Vi hörs och syns snart igen!