Spara pengar till resa 2021

spara pengar till resa

Idag startar sparandet mot en resa till Spanien 2021

Vi har pratat ett tag om att göra en ny resa till Spanien med barnen och idag bestämde vi att göra en resa mot södra delarna av Spanien våren 2021! Antigen till Teneriffa eller till tex Mallorca. Vi har länge varit nyfikna på Mallorca och har hört mycket gott om den vackra ön i Medelhavet. Vi får se vilken ö det blir!

spara pengar till resa

Mallorca eller Teneriffa

Vi har som sagt inte riktigt bestämt oss, men vi är i vart fall igång med sparandet. Det skall bli spännande att se hur mycket vi får ihop under detta året fram tills resan. Vi har andra pengar i buffert, men de vill vi ju helst inte röra, utan använda de till annat i livet.

Aktivt sparande mot ett mål

Sparandet skall även hjälpa barnen att vara mera aktiva samt lära dem på ett djupare plan hur man sparar mot ett mål samt hur man kan utföra uppgifter och få lite betalt för detta. De är relativt bra med sina pengar och i vart fall det ena barnet har koll på hur man sparar och så vidare, men skadar ju inte att lära sig detta på ett djupare plan redan som liten.

Aktiviteter som skapar inkomster

Vi har ett gäng olika aktiviteter för barnen, som kan hjälpa de att spara lite pengar mot detta målet. Jag vill att det skall vara ett gemensamt projekt så att vi arbetar hela familjen mot samma mål och upplever allt tillsammans längs vägen 🙂

Nya inkomstkällor

De andra i familjen är med på tåget och vi skall se hur bra det går att få ihop pengar genom att göra lite besparingar i vardagen samt lägga undan en del av våra pengar varje månad. En del av lönen samt en del av andra inkomster, som vi hoppas att vi skall få in.

Det finns ju olika sätt att tjäna extra pengar och det hade vi tänkt att göra under detta året. Mer om detta i kommande inlägg!

Resa med familjen igen

Även oväntade pengar, såsom pengar man får av släkt eller vänner vid födelsedagar och andra tillfällen, kommer att åka in på sparkontot eller ner i burken, som du ser här ovan på bilden. Det är tanken i vart fall 🙂 Vi ser fram emot att resa med familjen igen och hoppas att du skall följa med via bloggen här både innan resan och fram till dess!