Språkkurs i Spanien

Språkkurser i Spanien

För dem som söker en annorlunda vistelse i Spanien kan en språkkurs vara svaret. Möjligheten att njuta av den spanska kulturen och värmen samtidigt som man studerar spanska lockar årligen mängder av studerande till Spanien, inte bara ungdomar utan även äldre Spanien-entusiaster. Ta en resa till Spanien och gå en språkkurs!

Sprakkurs Spanien

Spanska kurser

En, två, fyra eller fler veckor i Spanien? Spanska kurser utomlands ger en mycket bra ursäkt att spendera en längre tid i landet. Med det stora antal lågprisflyg till olika delar av Spanien kan man också vara mer flexibel i vart man vill åka, när och hur länge. Språkkurserna bokas utan resa vilket kan innebära stora besparingar om man hittar rätt flyg och bokar i tid.

Bli språkstudent

Med goda flygförbindelser till Alicante och Malaga lockar dessa kuststäder språkstudenter som vill njuta av bad och semesterstämning. För dem som söker bar och klubbkultur i kombination med studierna erbjuds även kurser på Palma de Mallorca och Ibiza. Båda dessa öar har direkta flygförbindelser från Stockholm, och Mallorca även från Göteborg och Köpenhamn.

Språkkurs och semester

En idé kan vara att ta en veckas studier och sedan en vecka av att bara njuta av solen. De språkkurser som erbjuds i Spanien ger dock mycket tid över till att på egen hand upptäcka omgivningarna. En standarders har till exempel bara lektioner på förmiddagarna, så det är knappast heltidskurser vi pratar om här.

Detta gör att en språkkurs kan passa lika bra för dem som bara söker extra stimulans under semestern eller vill lära känna Spaniens kultur och traditioner bättre, liksom för de som studerar spanska för karriären eller för fortsatta studier.

Språklektioner och salsa

I Barcelona kan man kombinera språklektioner med en kurs i salsa dans och i Madrid erbjuds kurser som även undervisar i spansk kultur, ett intressant tillägg för dessa språkresor. Madrid och Barcelona är storstäder som även erbjuder ett stort antal examenskurser vilket betyder att man studerar under 3 till 4 veckor och efter det tar en språkexamen vilken är internationellt erkänd som bevis för ens spanska kunskaper.

Uppgradera ditt CV med en språkkurs

För de som vill studera vidare i ett spansktalande land eller vill sätta spanska kunskaperna på CV:et rekommenderas dessa kurser. En stor bonus är även att de flesta kurserna är CSN berättigade, vilket betyder att man kan ansöka om studielån för kurstiden. I kombination med lågprisflyg betyder detta att en språkkurs i Spanien inte alls behöver vara kostsam. Boende i lägenhet eller hos en värdfamilj ingår dessutom i kursavgiften vilket tar bort en stor del av både organiseringen samt kostnaden av en resa.