Start av Beach Clean Up Los Cristianos 2015

Idag satte vi igång med städning av stenstranden i Los Cristianos

Vi har tänkt ett tag på att vi skall hjälpa till med något som ligger oss varmt om hjärtat. Ge tillbaka till världen och naturen, som ju hela tiden ger oss allt vi behöver.

Vi funderade redan i Sverige, när vi packade och sålde av alla saker vad vi kunde tänkas hjälpa till med och samtidigt göra en insats för miljön. Vi älskar ju stranden och havet, så det var enkelt att hitta platsen för att göra denna insats.

Vi såg ett inlägg på en annan sajt om Beach Clean Up i Alcala här nere på ön och då tänkte vi att nu kör vi här i Los Cristianos.

Det är ingen punktinsats utan vi har tänkt att gå ner till beachen och plocka skräp med jämna mellanrum.

Städning på strand Teneriffa

Det är ju den perfekta saken att göra för naturen och för närmiljön kan jag känna. Det blåser in massa skräp från havet på alla stränder världen över och här nere är inget undantag. Folk slänger även en massa skräp runt omkring sig utan att tänka på att det ser för jäkligt ut och att naturen och djuren inte alls mår bra av denna nedskräpning.

Så idag startade vi Beach Clean Up Los Cristianos 2015

Vi gick till  en av kinaaffärerna och handlade oss fyra stycken skräpplockare och tog med oss påsar ner till stenstranden som ligger bort mot Guazaberget. Vi började vid restaurang Los Tarajales som ligger vid minigolfbanan och satte igång att plocka skräp.

Det fanns en hel del när man väl öppnade ögonen och började se ner bland stenarna som täcker stranden. Det var som när man plockar svamp. Man ser alla svampar efter ett tag och då finns det hur mycket svamp som helst. Samma med skräp.

Fort att fylla en påse med skräp

Det finns massa skräp som blåst in över den vackra stranden från havet, men även fimpar och annat som folk helt enkelt bara har kastat där de står. Helt ärligt! Vad fan är det med folk egentligen! Ge fasen i att skräpa ner mer nu! Det räcker.

Vi har förstått att ni inte har koll och det blir skit överallt. Ge er. Lägg skräpet i en påse och ta med er eller släng det i närmaste skräpkorg som står vid stränderna. Det är inte alls svårt. Jag lovar. Fast du kanske redan gör det? I så fall bra 🙂

Beach Clean Up Los Cristianos 2015

Det är skräpigt i Sverige också numera, men här har det liksom inte den grad av återvinning och omtanke om naturen som vi har i Sverige kan jag tycka. jag vet inte om det helt stämmer men det är en tanke som slår en ibland. Att här nere har de sämre koll på natur och naturvett om man får säga så.

Det får man ta. Vi är ju invandrare här, men vi kan hjälpa till lite på traven med det lilla vi kan och städa för att vi själva tycker att det är en kul sak att göra och det är härligt när det blir lite renare.

Beach Clean Up Los Cristianos beach

Vi älskar ju som sagt detta stället och det är kul att ge tillbaka lite med det lilla man kan själv.

Beach Clean Up Los Cristianos 2015

Vi skall se om vi kan få detta att växa med tiden och om du själv är nere här i Los Cristianos eller i närheten, så kanske du kan hjälpa till och städa lite i naturen om du har tid och lust att hänga på! Vi kommer köra ett par gånger i veckan nu framöver är tanken.

Inga långa stunder. Man går ner en stund och plockar lite och får samtidigt en bra bränna. Inget svårare eller krångligare än så. Enkelt, kul och man gör en insats. Det är kul hur man mycket man hittar och allt är verkligen inte skräp. Idag hittade vi även flera riktigt fina snäckor som barnen tog med sig hem.

Beach Clean Up Teneriffa 2015

Det känns riktigt bra att ha gjort denna lilla men viktiga städuppgift. Det finns mycket att göra för naturen och den absoluta närmiljön om man bara vill. Det är lätt att säga att alla andra skräpar ner och så stannar det liksom där. Det blir inte så mycket mer än gnäll vid köksbordet och det hjälper ju inte ett skit.

Ut och hjälp till du också med det du gillar och kan göra. Naturen mår bra av det och så kommer även du att göra. Det är inte någon annans ansvar att plocka upp allt.

Lika bra att hjälpa till.

Nu skall vi ner till leklandet vid svenska kyrkan och barnen skall få leka av sig lite efter allt nyttigt plockande 🙂

Over and out!

Kram