Strandkläder i Spanien

Vi använder bara enkla lätta kläder här nere på Teneriffa

Nu har vi varit här i ca 2 månader och jag har inte haft långbyxor på mig en enda gång hittills. Det är för varmt för det för att ha det dagarna. Shorts och T-shirt är det som gäller för min och Caspers del och kjol och linne brukar Ann-Sofie och Elin använda.

Det känns som en lyx att faktiskt kunna glida runt i så enkla, sköna och minimala kläder nu när vi är i oktober. Fast här nere är det svårt att tro att det är oktober. Solen skiner från blå himmel och det är 28 grader varmt idag.

Varmt höstväder Los Cristianos

Värmen gör gott för kropp och själ

Folk med kroppsliga bekymmer kommer hit för att slippa värk och det är fantastiskt tycker jag. Fast ännu bättre för min egen lilla egoistiska del är att slippa att ta på sig och barnen en massa bylsiga varma kläder. Jag hatar att frysa numera. Usch!

Det existerar ju inte kyla eller frost här nere. Det är omöjligt att ha på sig varma kläder, för då flyter man bort samt drabbas av värmeslag eller nåt. Det är en lyx. Det känns så faktiskt. Att kunna gå runt i strandkläder året om. Det är magiskt!

Nu har vi upptäckt snorkling

Paula som var här förra veckan dyker ju med tuber och hon brukar även snorkla mycket när hon är på sina långresor. Vi vart inspirerade och köpte cyklop i en beachaffär samt drog ner och snorklade. Det var en hit!

Cyklop Spanien

Jag blev fast direkt måste jag säga. Barnen de fastnade också, bara det inte är så stora vågor.

Vi var till Turtle Bay en dag, men det var för mycket vågor där den dagen, så vi kunde inte gå ut där sköldpaddorna brukar vara. Vi får åka dit en dag när det är lite mindre pålandsvind.

Vi brukar snorkla mest ner på Las Vistas här i Los Cristianos. Det är så roligt att leta snäckor där. Bra sikt i vattnet och man hittar många fina små och medelstora snäckor.

Snäckor Spanien

Vår samling av snäckor som växer med tiden.

Vi har hittat ett helt gäng mycket fina snäckor vid Las Vistas och skall ner och snorkla där idag igen. Casper älskar att vara på stranden och med cyklopet är han mer under vattnet än över.

Lugna vågor bäst för snorkling

Det är ju självklart bäst att snorkla om vattnet är någorlunda stilla och att det är små eller helst inga vågor alls faktiskt. Då är vattnet mer klart inne vid stranden och det är lite mer samma djup hela tiden där man snorklar och skall dyka ner i vattnet och plocka upp snäckorna.

Samt det slipper komma in vatten i snorkeln, som det kan göra vid större vågor.

Barnen blir lite skitis av stora vågor när det skall till att snorklas, så ur den synvinkeln är det bättre att det är små vågor när vi skall snorkla. Annars så älskar barnen vågorna och glider gärna fram på magbrädorna när det går lite större vågor inne vid stranden.

Vi skulle varit ner till havet och snorklat idag, men det blev läxor och en film istället idag. Vi har farit runt många dagar på raken och inte slappat hemma en enda kväll på ett tag och då kan det vara soft att glida ner i soffan med den film för barnen.

Själva sitter vi vuxna mycket på balkongen och njuter av utsikten samt solnedgångarna.

Till beachen har vi ungefär samma kläder som vi har på stan

Som jag nämnde i början av detta inlägg, så har vi inte mycket kläder på oss på dagarna här nere på ön. Det är som sagt varmt och man vill inte bli för svettig i massa bylsiga och varma kläder.

Playa las Vistas Los Cristianos

Bild: Commons.wikimedia.org

Vi kör lätta enkla kläder oavsett vart vi skall eller vad vi skall göra. Det kan bli lite skillnad när det blir lite svalare här i november till februari här nere. Jag minns att förra gången vi var här nere i november 2014, så hade jag jeans ett par kvällar när jag var ute och promenerade.

Det kanske händer denna vinter också. Det drar ju ner mot 20 grader då och kan hamna under 20 strecket vissa kvällar. Usch och fy! Kallt! Kallt! Kallt! Som Elin brukar säga.

Tills dess, så softar vi runt i våra flip flops, shorts och t-shirts. 

Jag hoppas det blir lite snorkling med ett par bekanta imorgon och deras barn. Vi brukar gå till klipporna vid Las Vistas för där kan de ha med sin hund och då jäklar skall vi dyka efter mer snäckor.

Ha det bäst nu och ta hand om dig tills vi hörs och ses igen!