Supermåne och Blodmåne på Teneriffa

Blodmåne och supermåne i Spanien

Vi var uppe igår natt och tittade på den fantastiska månen som visade sig vackert här nere i Spanien, på Teneriffa. Det var fantastiskt att se supermånen och blodmånen!

Vi hade tänkt att vi skulle åka upp till Teide och titta på supermånen/blodmånen, men det blev inte så efter tänkande fram och tillbaka under kvällen. Vi hade snorklat på två olika stränder under dagen och var helt enkelt för trötta för att brassa upp i bergen och ta oss ända upp till Teide för att titta på kvällens blodmåne.

Blodmåne Teneriffa

Bilden är tagen från balkongen här hemma i Los Cristianos. 

Vi gjorde helt om och var hemma istället. Vi beslutade att vi skulle titta på månen från balkongen istället.

Från Teide hade det varit så coolt att få se detta, men det var riktigt häftigt från balkongen också. Enklare för barnen om inte annat. Så även för oss vuxna efter allt snorklande under dagen.

Svårt att fota blodmånen till en början

Det var rätt svårt att få till bra bilder på månen faktiskt, men det gick tillslut efter massa av inställningar av allas kameror. Till en början blev det bara små prickar eller inget alls på bilderna, men efter flera olika nya inställningar, så fick vi till det.

Vi fick flera skarpa vackra bilder på den fantastiska månen. För det var den verkligen. Fantastiskt alltså.

Supermåne Spanien

Det var så himla häftigt att se månen igår kväll alltså!

Det kändes som om den var så nära. Helt otroligt! En minnesvärd kväll på balkongen helt klart. Minnesvärd även om vi inte tog oss upp till Teide denna gången. Det får nästa gång har vi sagt. Vi får se om vi lever då eller vart vi befinner oss, men är det blodmåne och vi är i närheten, så skall vi absolut upp mitt i natten och se på detta häftiga skådespel.

Månen såg rundare ut denna natt

Det var helt klart skillnad på månen vad gäller utseendet på den. Den var mer rund om man kan säga så. Det syntes att den var rund på ett helt annat sätt. Så himla häftigt! I vanliga fall kan den se lite platt ut, men inte igår natt. Då var den rund och fin och stor!

Fullmåne Teneriffa

Den hade flera olika skepnader och färger under denna magiska natt och det var fantastiskt att få fått vara med om det. Barnen var upp mitt i natten och det var härligt att vara samlade och se det alla tillsammans.

Det är ett genomgående tema här nere tycker jag. Att vi alla i familjen gör saker tillsammans. Det är underbart att få vara nära barnen och frugan. Riktigt kul och mysigt!

Det hann vi ju inte i Sverige. Där har man ju så mycket annat för sig och skall hela tiden prestera en massa samt stressa runt. Mindre sådant här, som du säkert läst om hör inne i tidigare inlägg om du följt bloggen här tidigare.

Inte bara vi som tycker så, utan de flesta familjer med svenska barn här nere som vi känner tycker de har mer tid över för varandra än i Sverige.

Nu åter tillbaka till Supermånen/blodmånen

Som sagt det var fantastiskt att få ha upplevt denna natt här nere och fått så himla bra utsikt från balkongen som vi fick. Inga moln i vägen, som vi befarade. Det var nämligen molnigt igår ända fram tills på kvällen kan man säga.

Som sagt. Underbart!

Här kommer flera fina bilder från natten med blodmåne

Supermåne Teneriffa

Los Cristianos sover, men det var en del uppe och fotade och myste denna vackra natt. 

Vit supermåne Teneriffa

Vit vacker supermåne över södra Teneriffa. 

Halvmåne supermåne Teneriffa

Snygg månskärva. 

Fullmåne Los Cristianos Teneriffa

Supermåne.

En fantastisk natt över södra Teneriffa

Det var magiskt att se månen gå över himlavalvet och få tillfället att njuta av något som bara återkommer med många års mellanrum. Fantastiskt! Tack för det!

Just ni i skrivande stund har det gått ett dygn sedan månen var så där magisk. Den är ju alltid magisk egentligen, men det var verkligen något extra den natten. Häftigt att få ha varit med om det och att barnen även var uppe och kollade in detta fenomen.

Vi sade just att med lite ledighet på fickan och ett öppet sinne, så ser man världen från ett helt nytt perspektiv. Man ser den liksom som om det var för första gången. Med öppna nyfikna ögon.

Vi skall hålla ögonen öppna för nya spännande erfarenheter och du får ha det bäst tills vi ses och hörs igen!

Kram från Los Cristianos, Teneriffa, Spanien.